OSN: Začněte konečně mluvit genderově neutrálně a přestaňte říkat manžel a manželka!

Koronavirus není jedinou epidemií, která zachvátila lidstvo. Dávno před ní propukla epidemie genderismu a OSN ji šíří na všechny způsoby včetně toho, že nám diktuje nový slovník.  

 

Není vlastně tak překvapivé, že právě na půdě OSN má toto šílenství takové zastání. Kde jinde by měly genderistické boje s větrnými mlýny mít silnější pozici než v OSN, kde se již usídlily mnohé další formy politické korektnosti. Kde jinde než v OSN by mohly doufat v oslnivou kariéru zakomplexované osoby bez reálných schopností, avšak s o to větším odhodláním měnit svět dle svých úchylných představ.

OSN tedy velice trápí /1/ výskyt slova „man“, tedy „muž“ v příliš mnoha anglických složených slovech, jako je fireman – hasič, mankind – lidstvo či businessman – obchodník. Jde to však ještě dále, OSN z důvodů, které už nejsem schopen dešifrovat, vadí také výrazy boyfriend/girlfriend – tedy přítel či přítelkyně a husband/wife – tedy manžel a manželka. Místo toho máme genderově neutrálně a korektně a vůbec ve společném boji za lepší genderové zítřky používat slova partner a druh.

V českém jazyce to ovšem nebude tak snadné, protože naše řeč například nerozlišuje v samotném slově „přítel“ onoho přítele obecně od přítele jako mužského partnera ženy. Ekvivalent slov friend a boyfriend prostě náš jazyk nemá. Stejně tak chtít v češtině používat slovo „druh“ pro manžela, eventuálně „družka“ pro manželku je jaksi nemožné, protože slova druh a družka mají pevně zakotvený význam pro označení partnerů, kteří právě manželé nejsou. Nepochybuji ovšem o tom, že už na tom absolventky a absolventi (jsou-li jací) gender studies na Univerzitě Karlově pilně pracují. Třeba je napadne úžasné slovo "soudruh" nebo něco na ten způsob.

V mnoha jiných slovech však má čeština nepopiratelnou výhodu a jest jazykem pokrokovým, jenž se mužského šovinismu již zbavil. Tak kupříkladu se nemusíme trápit základem „muž“ ve slově hasič, a navíc lze použitím slova „hasička“ jasně určit, zda se v rámci daného povolání jedná o muže či ženu. Přiznávám, že jistá potíž nastává v ženské verzi slova „chemik“, poněvadž jako „chemička“ je označována spíše chemická továrna, než vědkyně daného oboru. Podobný problém se vyskytuje též u slov fyzik a fyzička, ale patrně jde jen o zvyk a bude-li genderově neutrální úderka pracovat na změně jazykových stereotypů s patřičným zápalem, brzy nás přestanou mást věty typu „mám skvělou fyzičku“.

Genderové šílenství se samo od sebe nezastaví. Osoby, které je propagují, jsou ve své deviaci příliš hluboko ukotveny. Je jim jedno, že jazyk má nějakou přirozenou strukturu, která odpovídá kulturnímu a historickému vývoji skupiny, která ho používá. Je jim jedno, že neměnnost základních výrazů je podstatou schopnosti sdělovat a porozumět. Oni něco jako přirozený vývoj neuznávají, chtějí vše měnit násilně, revolučně, diktovat nové morální a kulturní normy dle svého vlastního svatého přesvědčení. Nejsou to vědci, jsou to proroci a s prorokem se nediskutuje, prorokova vůle se neodmítá. Stejně jako mnozí bojovníci proti rasismu (zdravím neziskovky typu Romea) vidí rasismus v sebeabsurdnější maličkosti a tím sami sebe z rasismu usvědčují, tak i genderové aktivistky a aktivisté (jsou-li jací – asi ano) mají vlastní paranoiu a fetiš vycházející z jejich tématu. Jim nejde o to, aby se muži k ženám chovali s úctou. Jim jde o samotný ten boj, svůj cíl neznají a to jim umožňuje stále nacházet věci, které jim vadí, byť by to byla pouhá slova. Jsou schopni vidět sexismus stejně tak v jakékoli hloupé poznámce, tak i v jakékoli zdvořilosti muže vůči ženě. Vadí jim samotný biologicky podmíněný fakt, že se ženy mužům líbí a že to muži dávají najevo.

Všem formám politické korektnosti jde o jediné: O vlastní moc jejich propagátorů. Chtějí, abychom byli svázáni jimi určenými normami chování a komunikace. Chtějí, abychom se báli říci a udělat cokoli, co oni zakázali. Chtějí nás natolik zmást svými absurditami, abychom neměli sílu na přemýšlení o skutečně závažných věcech.

Ne, nemusíme přijmout diktaturu technologií, která se rozvíjí v podobě všudypřítomného šmírování vlastního obyvatelstva třeba v Číně. My na našem „západě“ si tuto diktaturu vtělíme přímo do naší kultury a než si uvědomíme, co se to stalo, zakážeme si o tom vůbec mluvit a dokonce i přemýšlet.

 

Zdroje:

 

1)

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/prestante-rikat-manzel-a-manzelka-vyzyva-osn-40326153#seq_no=8&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=pTBvFXZtDxa-202006020608&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=

 

Autor: Lukáš Burget | úterý 2.6.2020 10:00 | karma článku: 33,82 | přečteno: 1024x