Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U V. Klause st. se bohužel stalo, že je ochoten blábolit jakýkoliv nesmysl, jen když mu za to bude alespoň deset lidí tleskat. Smutný konec kdysi populárního politika...

6 0
možnosti

On tomu, co říká, ale opravdu věří. A věří tomu proto, protože to říká on...

3 0
možnosti

J22a69n 73K75o38z30l88e79r

11. 1. 2021 14:35

Asi nedovedete dost dobře počítat a nebo nechápete že vakcíny v Česku nejsou ne že by je vláda neobjednala ale prostě že EU je nedodala takže neosočujte vládu z chyb které nejsou její

1 3
možnosti

Já bych tedy osobně byl také k činnosti vlády kritický, ale zase je potřeba celou jejich činnost zasadit do kontextu celé Evropy a západního světa vůbec, a v tomto srovnání má naše vláda, ať se nám to líbí nebo ne, obdobné výsledky jako jinde. Nikde jinde se nedaří epidemii nějak dlouhodobě zvládat a plavou tam v tom úplně stejně. Prakticky všechny nepopulární kroky, které byly naší vládě vyčítány, dělají i ostatní země úplně stejně. Máme málo vakcín a neefektivně očkujeme? Podívejme se na vzývané Německo nebo Francii. Zavíráme vleky a lanovky? Opět totéž viz Německo, Francie, Itálie. Zavírání obchodů, škol atd., to je také naprosto obvyklá taktika. Švédsko bylo zdrojem protiepidemickému liberalismu a pomalu se také blíží krok za krokem k podobné situaci. Samozřejmě, to že to dělají jinde špatně nemusí obecně znamenat, že to musíme dělat špatně také, ale v situaci, kdy perfektní návod nikdo nikde nemá, tak nelze vládu vinit z toho, že je na tom stejně.

A jinak připomenu obecný princip boje proti epidemii. Šíření epidemie probíhá pomocí osobních kontaktů. Takže pokud chceme zastavit šíření, musíme snižovat množství a intenzitu osobních kontaktů lidí. Proto KAŽDÉ (!) opatření, které omezuje kontakty, působí určitou měrou proti šíření. Tedy i zavřené vleky a lanovky na horách - to totiž nejsou jen kontakty na samotné lanovce, ale to je také fronta na lanovku, u pokladen, dále záchody, občerstvení, parkoviště atd. Lanovka je jen ten prvobod, který tam ty lidi přitáhne. Nebude lanovka, nebude ani to ostatní. Ale to snad není tak těžké na to vlastní úvahou přijít, a není nutné se tomu neustále divit.

6 2
možnosti

Nesouhlasím s Vámi v jedné důležité věci. Důležitá je u opatřeních minimalizace dopadů jak na zdraví, tak na ekonomiku. Současná opatření se snaží minimalizovat škody na zdraví, ale na ekonomiku kašlou.

Když použiji Váš příklad sjezdovek, provozovatelé sjezdovek dělali opatření a udělali by klidně ještě tvrdší opatření, aby mohli být v provozu. Všechny fronty a shromáždění mohly být minimalizovány tak, aby bylo možnost přenosu blízké nule. A stejně to vláda plošně zakázala. Tohle mnoha lidem vadí.

0 1
možnosti

Ještě nám inteligentně a fundovaně poraďte,jak se ubránit nemocem,které vznikají neustálým působením stresu a které jsou rovnocenným souputníkem covidového šílenství.Hlavně neříkejte : myslete pozitivně...

3 1
možnosti

Meditace, joga, opustit myšlení křečka ve šlapacím kole

Nemusíte zpívat ooooooohm či Hare Krišna. Prostě si jen uvědomit sebe sama a důležitost různých věcí. Průšvih je, že tohle většina lidí nedokáže, protože si najdou tisíce výmluv.

2 1
možnosti

Účastníkům toho mecheche se nic moc neděje, jen se nudí - a tak jim to mecheche přišlo vhod :-)

0 0
možnosti

Prispevku se snazim porozumnet. Mame problem s lehce prenositelnou infekcni chorobou. Ukazuje se, ze po mesicich muze mit kriticke nasledky i na male deti. Jsou lide, kteri se snazi dopad zmirnit, jako treba vlada a tisice lekaru, seter a jiych zdravotnich personalu.

Proti uprimnym snaham vlady a lekaru, zdravonich sester, nenavistne vystupuiji parheticti hystericti sebeobdivni amateri , jako pan Janda a zlocinci jako pan Klaus a Jakl.

Oba z tech posleddnich ja konkretne obvinuji za spoluucast umrti velkeho procenta obeti Korona. Takovy masakr ke kteremiu masivne prispeli, to se nepodarilo ani Heidrichovi, ani post Heydrichovem masakru, ani komunistum,

Ve stredovku infekcni vesnice obezdili, aby se podarilo nfekci zastaviit.

Pan Klaus obrovskou sloedovanost v mediich, jeho nespravne pochopeni problemu a kdakot v mediich jiste prspel k k noha umrtnosti (muj odhad jeho zodpvednosti je pres 4,000 spoluobcanu), plus prepracovani a umrti mezi lekari a dalsim zdravotnim personalem,

Klaus byl katastrofou Ceskoslovenska, a je katastrofu Ceske Republiky a mel by byt naleziste potrestan,.Jeho uzvaneny blabol, jedna lziva citace za druhou, aby se ukazal co uz vsecho co uz precetl, neprispely k uplne nicemu pro Ceskoslovensko a CR. Nula, zilch, nothing, uplna prazdnota originalnich myslenek.. Takovou prazdnounadobu abys hledal. Nejsem pro kapitalni tresty, ani dlouhodoba vezeni, co treba stahnout kaohoyy a napraskat rakskou -treba jednou za kazdych 200 splouobcanu, iteri prisli o zivot ve vysledku jeho ineptniho, uzvaneneho, zlocinneho kdakotu? bKlausi, jste moralne zodpveny za tisice zivotu spoluobcanu.

Pane Lando, s Vasim programem, ktery jde od nikud nikam, jdete do haje V hudbd existuje smer, "Echos" ktere taky jdou od niam nikam. Z toho mne jima takova hruza jakoa Vasho "Blanickeho"prohlseni.Mate nq vic.Vicemene, jenom pedhazujete , co byste delal, kdyuyste to umel. Vase parlamentni vystoupeni demonstrujeprazdnoty,kterou bych od nadaneho scoveka jaky jste nikdy necekal. J

1 4
možnosti

pokud se lidé nechtějí očkovat tak budiž. Ale v případě pokud by onemocněli tímto virem, měli by si zaplatit svoji případnou léčbu z vlastních zdrojů a pokud by zemřeli, tak by to měli zaplatit jejich dědicové. A to tak, že by se neměli právo vzdát se dědit

Pak by mne to nevadilo jejich počínání

8 8
možnosti

Hloupější názor nemáte? Tenhle je jak nesmyslný, tak nerealizovatelný.

1 1
možnosti

P43e88t39r 96N12e61d27v53ě24d

10. 1. 2021 20:24

Taky používáte výraz " chaotická" nařízení. V čem konkrétně jsou podle Vás chaotická? Tím, že jsou mírnější než jinde v Evropě? Kde nejsou chaotická? Jen pro porovnání, protože mě přijdou vesměs stejná všude.

14 1
možnosti

Ten chaos je zřejmý opravdu ve všem. Počínaje neustálým výjimečným stavem místo přijetí zákonů, které by situaci řešili bez výjimečného stavu, přes nedomyšlené kompenzace zavřeným podnikům, kde existuje obrovský prostor pro jejich zneužívání a pro korupci, přes nákup vakcíny a organizaci vakcinace, až po neustálé úpravy onoho "Protiepidemického systému". Jinde takový chaos není a především se něco reálně účinného děje, i na tom sousedním Slovensku, nejen v neustále vzpomínaném Izraeli.

1 2
možnosti

Politika vlády "všechno zakázat" je špatná a není divu, že sílí protestní hnutí. Jeho požadavek "otevřít Česko" je opačný extrém.

Správná cesta je někde uprostřed. Nějaká omezení asi mají být, ale musí mít smysl a musí nás nechat žít a ne živořit.

5 2
možnosti

P16e66t15r 60L55o83r64e72n71c

10. 1. 2021 19:31

Schöne Wendy (Прекрасный Вацлаф Baслвич Пружинский, КГБ регномер ЧС0356218) jedná podle instrukcí "odněkud". Víte, co to jsou inštrukce?;-)

Polarizovat, zpochybňovat, oslabovat, namlouvat si obě uměle znepřátelené strany... FUJ!

1 1
možnosti
  • Počet článků 232
  • Celková karma 31,63
  • Průměrná čtenost 2707x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik