Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak Dalík úpěl v kriminálu

Dnešní noviny přinášejí zprávu o průběhu trestu pana Dalíka, hlavní postavy zmanipulované zakázky na obrněné transportéry Pandur pro Armádu České republiky. Není jediným VIP vězněm, který patrně netrpěl tak mnoho…

Nedávno jsme oslavili třicáté výročí od revoluce a vážně řečeno, bylo co slavit a Česká republika ušla velký kus cesty správným směrem. Ovšem najdou se i věci, které příliš slavit nelze, ačkoli jsou za úspěchy vydávány. Tak třeba pokrok v trestním právu a vězeňství.

Zde na prvním místě jmenujme amnestie prezidentů Havla a Klause, ačkoli škarohlídové mohou namítat, že tato humanitární gesta byla poněkud nedomyšlená. Prý tak byla propuštěna na svobodu často ta nejhorší chátra, což hodně ironicky vykresluje to, komu doopravdy slouží právo v nyní již demokratické a svobodné zemi.

Vězeňství se nám však zhumanizovalo měrou vrchovatou i dalšími kroky. Vzpomeňme třeba na pana Krejčíře, kterému eskorta v jeho vile sundala pouta a nechala ho jít na záchod, odkud okénkem vylezl až na Seychely a poté do Johannesburgu v Jihoafrické republice, kde tedy ve vězení za tamní zločiny skončil, ale stejně si stěžuje na podmínky - má prý malou celu a nedostal ortopedickou matraci. A patrně má dotyčný kriminál i malou střechu, na které nemůže přistát vrtulník pro další pokus o Krejčířův útěk. Nicméně pro občany ČR nic z toho povzbudivé není, protože jak zpívá JUDr. Jahelka, Krejčíř z JAR bude vydán leda tak na známkách.

Muka výkonu trestu příliš nepoznamenala ani podnikatele Janouška, kterého se sice nepodařilo odsoudit za jeho mafiánské rejdy, ale náhoda tomu chtěla, že Janoušek ožralý srazil autem ženu, a to už se ututlat nepodařilo, ač snaha byla veliká. Janouškovi se naštěstí podařilo záhy dostat z kriminálu na svobodu kvůli svému zdravotnímu stavu hraničícím se smrtí, a tak mohl v civilu ze smrtelné postele pravidelně slézat a opět sportovat, jezdit na kole a chodit na plovárnu /1/.

Posledním pozoruhodným případem svědčícím o pokroku na poli humanizace vězeňství jsou informace o lobbistovi Dalíkovi, alias dalšímu mafiánovi spojenému s nejvyššími patry politiky. Dalík, dřívější kamarád expremiéra Topolánka, byl odsouzen na pět let za podvod při nákupu transportérů Pandur pro naši armádu. Protože se však choval vzorně, byl mu trest zkrácen na polovinu, čili „za mřížemi“ pobyl pouhého dva a půl roku. Dnes však vychází najevo, že ti, kdo se domnívali, že pan Dalíkk trávil své dny v cele se zamřížovaným oknem, s holou pryčnou, vědrem vody a skývou chleba, se ve svých představách poněkud mýlili.

Pan Dalík totiž trávil dny v luxusním pensionu, kde byl zaměstnán jako jediný vězeň z celé znojemské věznice, a zdá se, že značnou dobu mohl trávit také přímo v rodinném domku majitelky penzionu. Do své „práce“ v luxusním pensionu, o jejíž povaze neexistují žádné dohledatelné informace, docházel nikoli jako vězeň v poutech, ale jako vážený pán pěkně pěšky a zcela bez ostrahy. Nastoupil o půl deváté a zpátky do basy se vracel v sedmnáct hodin /2/. Napadla Vás při tom přehledu také ta scéna z filmu Vlk z Wall street, ve kterém hlavní postava v podání Leonarda di Capria nakonec za své machinace také skončí ve vězení, avšak jedná se o fešácký kriminál, kde zločinci tráví čas hraním tenisu?

Co dodat závěrem? Je třeba zjistit, zda na dvorku luxusního pensionu, kde úpěl za mřížemi pan Dalík, nejsou náhodou také tenisové kurty. Pokud totiž ano a pokud tam Dalík hrával tenis, tak by mohl dost vytřískat z tvůrců onoho filmu za nepovolené užití části svého životního příběhu jako předlohy.

Když už je teď Dalík zase na svobodě, tak s napětím očekávám, jak dopadne aktuální nová zakázka na další obrněné transportéry pro naši Armádu /3/. Co myslíte, jaký vejvar si z toho Dalík zajistí tentokrát?

Doplnění: Děkuji za upozornění pana Kroupy v diskuzi a opravuji: Krejčíř neutekl oknem, nýbrž s využitím tajného vchodu a tajné místnosti, zakomponovaných do stavby už při návrhu domu.

Zdroje:

 

  1. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zprava-ze-sledovani-janouska-zakryval-si-oblicej-a-ucelove-menil-auta-soud-uz-resi-navrat-do-vezeni-77944
  2. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/marek-dalik-vezeni-prace-luxusni-penzion-znojmo.A191121_093142_domaci_chtl
  3. https://www.idnes.cz/zpravy/nato/puma-bvp-obrnenec-pasove-psm-rheinmetall-obrana-armada.A191015_163610_zpr_nato_inc

 

 

Autor: Lukáš Burget | čtvrtek 21.11.2019 12:00 | karma článku: 45,26 | přečteno: 10312x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Inu někdo argumenty, jiný kýbl hnoje na petiční stánek

"Házet na někoho hnůj" je řečnický obrat k popisu urážení oponenta hnusným a nerelevantním způsobem. Házení hnoje si přímo ve fyzické podobě prožil panáček s petičním stánkem před Úřadem vlády. Děsivý počet lidí tohle schvaluje.

16.8.2023 v 15:30 | Karma: 33,86 | Přečteno: 985x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Kdo financuje ruskou agresi na Ukrajině? My. A bude hůř.

Denně jsme přesvědčováni o tom, jak západ stojí semknutý v podpoře Ukrajiny a o tom, jak Ukrajině pomáháme dodávkami zbraní, humanitárních zásob a spoustou dalších způsobů. Ten samý západ však stále více pomáhá také Rusku.

9.8.2023 v 17:30 | Karma: 42,28 | Přečteno: 4846x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Burget

Pouliční zločinnost v západní Evropě: Multikultura a veřejný pořádek se vylučují

Média přinášejí bezpočet zpráv o výrazně zhoršené bezpečnostní situaci v západní Evropě. Kriminalita a násilí hrozí ve dne i v noci, na koupalištích i v parcích, bezradné jsou úřady, policie, politici i starousedlíci.

2.8.2023 v 9:44 | Karma: 39,43 | Přečteno: 1469x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Černá síla a sláva Putinovi!

Ano, toto jsou autentické výkřiky Romů při jejich protestu proti Ukrajincům na sídlišti v Krupce, při kterém dokonce útočili na lidi na balkónech. Je tu mrazivá podobnost s etnickými konflikty na západ od nás.

19.7.2023 v 15:30 | Karma: 36,86 | Přečteno: 1309x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Michelin za padesát mega a Romové bez ubytoven

Po čtvrt století od Klausova utahování opasků ordinuje další vláda v čele s ODS většině občanů totéž, tedy kromě luxusních restaurací a Ukrajinců, na které proto mají Romové pifku kvůli ubytovnám.

13.7.2023 v 10:30 | Karma: 38,26 | Přečteno: 1359x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik