Hašek na Hrad! A Soukup taky!

Slavný hokejový brankář Dominik Hašek v rozhovoru pro rádio Impuls nahlas uvažuje o kandidatuře na prezidenta České republiky. Je prý zodpovědný a denně tři hodiny studuje politiku, tudíž je prý výborným kandidátem.

Jasné rozhodnutí zatím nesdělil, ale může být, že se ten chlap vážně domnívá, že na to má.

Je evidentní, že s jídlem roste chuť, a když na protestech Milionu chvilek pro demokracii Hašek též promluvil k davu a dav mu tleskal, mohl bývalý hokejista opět propadnout pocitu, který zná ze sportu, a sice že když mu tleská celá hala, tak ho miluje celý svět. Navíc je Hašek podnikatel a po krachu své módní značky nám nabízí pro změnu energetické nápoje. Prostě všestranný talent.

Není sám, kdo by eventuálně, třeba, možná, asi a za určitých podmínek určitě a definitivně rád kandidoval na prezidenta naší země.  Čistě prakticky vzato, buďme rádi za každého kandidáta splňujícího formální podmínky, alespoň bude pestřejší výběr.

A kdopak se nám hlásí ještě? Tak máme tu třeba Jaromíra Soukupa, kterého známe jako majitele, ředitele, moderátora, a vůbec „holku pro všechno“ z TV Barrandov. Nic proti tomu, zajímavý postřeh pan ředitel občas má a také už zdaleka nekoktá a nezamotává se do svých vyjádření tolik, jako kdysi. Aby toho nebylo málo, také pan Soukup zprovoznil e-shop s nabídkou produktů pro zdraví a aktivní odpočinek a ten obchod zatím nezkrachoval. Kromě toho může pan Soukup Haška trumfnout ještě jednou věcí: Má z politiky konkrétní zkušenosti. Před deseti lety kandidoval za Demokratickou stranu zelených, která získala 0,62% hlasů a před nedávnými volbami do Evropského parlamentu založil stranu List Jaromíra Soukupa, o které od té doby nikdo nikdy neslyšel.

Kromě těchto dvou není příliš jasno v dalších osobnostech, které by flek prezidenta naší země byly ochotny vzít. Ruku na srdce, ono je do příštích prezidentských voleb v roce 2023 přece jen ještě daleko. Bezpochyby však v pravý čas, asi tak půl roku před volbami, bude médii představen dokonalý kandidát. Půjde o úžasnou osobnost, kterou všichni uznávají, ač o ní předtím věděly buď odborné kruhy, nebo nikdo. Bude umět krásně mluvit naučené fráze a zastávat názory vyhovující aktuální mocensko-mediální klice, a to, co z nich je v jasném rozporu se zájmy České republiky (skoro všechno), bude umět zamlčet. Zkrátka, třeba se to po neúspěchu s panem Drahošem v naší zemi už konečně podaří. Na Slovensku se to podařilo hned dvakrát, s Kiskou i s Čaputovou. Když už máme tu nešťastnou přímou volbu, musí být lidu dodáni alespoň správně vybraní kandidáti…

 

 

 

Autor: Lukáš Burget | pátek 26.7.2019 12:11 | karma článku: 33,52 | přečteno: 1306x