Greta Thunberg a její problém s ftaláty a délkou penisů

Dospívání je často bolestné období, ve kterém lidské sny naráží na tvrdou realitu. Něco o tom patrně zjistila už i osmnáctiletá Greta Thunberg a využila to ke svolání další demonstrace za ty své sny...

Slečna Thunbergová našla originální způsob, jak probudit svět z letargie. Je to přirození, vlastně je to přirozené, že aktivisté, kteří si předsevzali vyburcovat k akci i ostatní, hledají všechny možné způsoby, jak toho docílit. Ruku na srdce, ten Covid dnes prostě v myslích lidí přebíjí mnohé bohulibé počiny, je tedy třeba hledat nová a silná témata k vzbuzení pozornosti. Greta sice dle svého tvrzení touto nemocí také pravděpodobně úspěšně prošla a využila tohoto faktu – jak jinak – k upozornění na problémy se zemským klimatem (3), leč pravděpodobnost, že by využití Covidu k onomu ušlechtilému snažení vzbudilo pozornost opakovaně je přibližně stejná, jako pravděpodobnost reinfekce oním virem.

Greta tudíž našla nové nosné téma: Ve svém tweetu (1) cituje výzkum doktorky Swanové, dle kterého se kvůli obsahu ftalátů v životním prostředí rodí stále více chlapců s krátkými a deformovanými penisy, a kterýžto obsah ftalátů obecně snižuje lidskou plodnost (2). Proto s upozorněním na tuto potíž svolává další demonstraci za klima, nebo proti klimatu, zkrátka píše „See you all at the next climate strike:)“.

Marketingový tah je to rozhodně skvělý, lechtivé téma krátkých genitálií zkrátka přitahuje pozornost. Snad by slečna Thunbergová mohla ještě vysvětlit, jak přesně ten obsah ftalátů a délka penisů koreluje s planetárním klimatem, ale to se patrně dozvíme na té demonstraci.

Tak či onak, mnozí muži mají dokonalou výmluvu: Můžou za to ftaláty!

Když přemýšlím o souvislostech Gretiny poslední výzvy, není mi zrovna veselo. Problém znečištění životního prostředí i problém globální změny klimatu jsou bezesporu věci závažné. Leč je-li na ně upozorňováno bulvárním způsobem, snižuje se jejich váha v myslích lidí právě na lehkost bulváru. Já mám i v dospělosti své sny, a jistě v tom nejsem sám: Přál bych si, aby tato témata řešili vědci a zodpovědní politici a lidé naslouchali jim, a ne mladistvé holce, která se zodpovědnosti vysmívá už tím, že místo do školy chodí na demonstrace.

 

 

Zdroje:

 

1) https://twitter.com/GretaThunberg/status/1375148442176131073?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1375148442176131073%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.novinky.cz%2Fmuzi%2Fclanek%2Fgreta-se-raduje-mensi-penisy-by-mohly-probudit-svet-40355243

 

2) https://news.sky.com/story/human-penises-are-shrinking-because-of-pollution-warns-scientist-12255106

 

3) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-greta-thunbergova-nakaza-covid-19.A200324_183047_zahranicni_rko

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Burget | sobota 27.3.2021 12:40 | karma článku: 37,47 | přečteno: 1799x