Daně platit nebudu, přikázal mi to Bůh!

Nejen uprostřed okurkové sezóny nás média zásobují kuriozitami různého druhu i závažnosti. Nejsou vždy k smíchu, ale tato mezi ty veselejší jistě patří.

Žili, byli na Novém Zélandu dva sourozenci, kterým jednoho krásného dne ruplo v kouli, pardon, dostalo se jim Božího vnuknutí, že platit daně jest proti vůlí Boží. Ten brácha se ségrou jsou prý křesťanští misionáři a jako takoví dospěli k názoru, že zákony Boží jsou vyššího druhu, nežli zákony Commonwealthu, pod které Nový Zéland spadá. Není uvedeno, čím se konkrétně živí, nicméně celková částka nezaplacené daně ve výši odpovídající 37 milionům korun napovídá, že typickými příklady asketů patrně nebudou.

Korunu všemu snažení vyčůraných sourozenců nasadil soudce, který vyjádřil přesvědčení, že pohnutky neplatit daně jsou u nich vedeny opravdovou vírou, ale z jakýchsi zbytků zdravého rozumu se onen soudce ještě k tomu otázal, kde v Bibli stojí konkrétně přikázání „Daně platit nebudeš!“. (1)

Zatím soud nařídil oběma vypečeným věřícím daně a další poplatky zaplatit, nicméně případné odvolání a následující procesy se možná vyplatí sledovat. Co když bude na konci precedentní rozhodnutí, že neplatit daně v souladu se svojí vírou je v pořádku? Je snad šílených soudních rozhodnutí poslední dobou málo?

Mimochodem, už jsem Vám vyprávěl, jak do mě nedávno při procházce kolem Finančního úřadu vstoupil Duch svatý? A věřili byste, jak unikátní výtisk Bible s jedenáctero přikázáními jsem našel doma v knihovně?

 

Zdroje:

 

  1. https://www.novinky.cz/koktejl/510879-sourozenci-odmitaji-platit-dane-je-to-proti-bozi-vuli-tvrdi.html
Autor: Lukáš Burget | pátek 19.7.2019 9:10 | karma článku: 17,48 | přečteno: 517x