A dost! Osočování exekutorů musí být učiněna přítrž!

V souvislosti s causou exekučního vyklizení Kliniky se v médiích opět vyrojily sprosté, nenávistné a dehonestující útoky, které chtějí zadřít a rozvrátit bezvadně fungující soukolí provozování exekuční praxe u nás.

Jen proto, že kvůli Mezinárodnínu dni lachtanů a osob postižených lachtaní nemocí dnešní exekuce neproběhla v souladu s  naivními představami obyvatel ČR dostatečně rychle a účinně, nemůžeme připustit, aby byly zašlapány, zavrženy, zapomenuty a popřeny všechny ty skvělé a gigantické úspěchy, kterých české exekutorstvo v průběhu let dosáhlo. 

Namátkou vzpomenu případu, kdy jedná dáma podala návrh na exekuci u svého bývalého manžela pro neplacení výživného. A byl to náš, český exekutor, který  vletěl do bytu, kde byl onen dlužník přihlášen k trvalému pobytu. Nekompromisně tam sebral na co přišel. Jen hostilní škarohlídi poukazují na to, že to byl zároveň byt, ve kterém ta paní se svým dítětem skutečně bydlela a zásahem exekutora tak přišla  i o dětskou postýlku...

A to není všechno! Vzpomeňme neohroženého zásahu exekutora v ubytovně, kde bydlel údajně nemajetný dlužník. Exekutor kreativně aplikoval příslušné ustanovení zákona a posbíral pro jistotu vše, co se v ubytovně nacházelo. Bohužel úzkoprsý a rigidní Ústavní soud zaujal odlišné právní stanovisko a tak musely být zajištěné věci vlastníkům vráceny...

Výsledky práce našich exekutorů jsou nezpochybnitelné a pokusy o jejich pošpinění nás nemohou nechat chladnými! Odsuďme ty žlučovité, skuhrající exekutorofoby, kteří se tváří, že neexistují ty statisíce polepených věcí, nalezených v bytech, kde byl nějaký dlužník kdysi před léty prý na návštěvě. Nezavírejme oči nad případy  nezaplaceného jízdného ve výši pár korun, ze kterého exekutor dokáže vyrazit desetitisíce!

Jsou to desítky našich exekutorů, těch skutečných dělníků vymahačského řízení, těch pravých mravenečků naší ekonomiky, těch bezejmenných hrdinů, kteří vždy přispěchají, když je třeba zatnout nepravostem tipec!

Tedy pokud se Vám ovšem čistě hypoteticky houf aktivistů nenakvartýruje do baráku. To potom sorry jako, ale to si už poradte sami, bo exekutoři jsou totiž taky jenom lidi. 

 

 

Autor: Jaroslav Bulava | čtvrtek 10.1.2019 21:20 | karma článku: 35,64 | přečteno: 2341x