Pádbotky

Známější jako boty na podpatku. Ty boty, ke kterým nemáte neutrální, ale ani nijak stálý vztah: nejdřív je milujete, po třech hodinách či třech kilometrech už nenávidíte a zaříkáte se, že napříště už se budete před vyhoupnutím se

do výšin podpatků řídit heslem „hlavně pohodlí“ a „budu na tom celý den“, a zůstanete raději ve své přirozené výšce. 

Ještě tak tři dny od odpodpatkování se vás totiž bolí nárt, nebo aspoň nožní prsty. Když si pak noha konečně zpětzvykne na pevnou a rovnou půdu pod nohama, už vás to zase pokouší ty podpatky opět zkusit. Vyskočíte do podpatku, klapajíc a klopýtajíc si to kličkujete mezi nejen vpražskými kočičími hlavami. Už u prvních eskalátorů a nemožnosti (sice můžete, ale zvuk podpatku střetnuvšího se s eskalátorovým materiálem děsí ty, co eskalují před vámi) dobíhat metra víte, jak bude dnešek náročný. Když se k tomu přidá „občasné“ rádoby „roztomilé“ podvrknutí nohy či zaklesnutí podpatku mezi dvěma čičihlavami, není to sranda pro vás, zato pro myslzlonné okolí.

Teď si na čas vážím a zvažuju pohodlí rovných stříbrných kotníčkovek, ale ne nadlouho: pořídila jsem si nadkolenní kozačky. Vysokopodpatečné. Ostatně snad neskončí hned po prvním (d)onošení mezi ostatním podpatkovým zbytkem, či spíš nadbytkem vysokých bot, u nichž sám pohled na ně otevírá staré rány (na chodidlech).

Moje babička podpatkuje ještě v sedmdesáti. Když si teď pořídila svoje první tenisky, prý má pocit padání vzad. Tak snad si také nazvyknu. Ideální by byly boty s podpatkem libovolně nandava a sundavatelným, velikostně nastavitelným. 

 

Autor: Anna Bukovanská | čtvrtek 2.11.2017 21:30 | karma článku: 13,23 | přečteno: 547x
  • Další články autora

Anna Bukovanská

Doslova ven do Slovenska

24.9.2018 v 15:20 | Karma: 13,58

Anna Bukovanská

Výdej bloknihy

3.9.2018 v 8:12 | Karma: 9,61

Anna Bukovanská

Buda Buda Buda-Pešť

28.7.2018 v 8:14 | Karma: 15,45