Diskuse

Banány došly

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Marlen2

31. 5. 2012 18:25
pro mě

osobně je ve vašem článku hodně pravdy. Někdo ty nešťastné banány ironizuje,ale já pamatuji že je rodiče chtěli pro malé děti ne z "rozežranosti" ale protože pro batolata to byla spolu s piškoty(rozmačkané)prostě rychlá svačinka.Kdo přinesl do školy "americkou" žvejku,nebo nedejbože mu ze zahraničí poslali rifle,byl vyvrhel.Kvalitní prášek na dětské prádelko byl podpultovka a tak by se dalo psát donekonečna.Vidím jako klad,že jsme věděli,že to nebo ono nám rodiče prostě koupit nemůžou.Zkuste to říct dnešním dětem!Z velké části to nepřijmou,protože dnes "přece všechno jde" a co by tomu řekli holkyýý,kdyby 11 letá dívenka neměla nedejbože mobil a značkové hadry.

0 0
možnosti

jarinka

31. 5. 2012 7:06
Proboha,

kterou dobu tu popisujete, dobu husitskou nebo dobu pár let po druhé světové válce? Potraviny na příděl, jeden druh chleba, jeden druh jogurtů? Minimálně od sedmdesátých let to není pravda. I těch jogurtů bylo více druhů, sice ne padesát jako dneska, zato kvalitních. Mléko se v mlékárnách kupovalo ve vratných sklenicích, nejen v sáčcích. Banány nebyly, a co? Aspoň si jich děcka na vánoce více vážily. Stejně je nekupuji, nejsou dobré - sklízejí je zelené a nechávají zrát ve fólii. Zato bylo na trhu více jablek a jiného tuzemského ovoce. To, že jste nechodila do Pionýra, nikoho dnes nezajímá. Ti, kdo chodili, nejsou proto horší než vy.

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

30. 5. 2012 19:51
paní bujoková

můžete ještě více popsat to co říkala konkrétně učitelka Vašemu otci,že nechodíe do pionýra??:-) jen dodám,že Váš otec měl být v tomto ráznější!říct jí,že tam prostě nechcete chodit a už se o tom nebudeme bavit:-)

0 0
možnosti
Č

čokolok

30. 5. 2012 20:49
Re: paní bujoková

co říkala konkrétně nevím, protože jsem u toho nebyla, ale důležitý byl výsledek, tedy že jsme jezdili na tu Šumavu. mějte se

1 0
možnosti
PK

repanak

30. 5. 2012 18:45
Banány drahé nejsou.

Za "nás" stály celou dobu Kč 17,-/kg. A nebyly často nic moc. Zdražily především náklady na bydlení - ve stejném 3+1 paneláku jsem kdysi platil včetně služeb něco nad pětikilo, nyní 12 tis.Kč. Ale zase nemusím chodit na schůze KSČ, SČSP nebo do průvodu. Na druhé straně do kina nepáchnu, do Státní opery občas na bidýlko za kilčo. Prostě jako důchodce na víc nemám. A do ZOO se po zdražení již nepodívám. Ale na druhou stranu - režim bych nevracel, neměl budoucnost.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

30. 5. 2012 18:22
Pro autorku je

měřítkem svobody množství banánů na krámě.;-D

1 0
možnosti
ZS

škovras

30. 5. 2012 18:20
V mnohém souhlasím,

jen mi, prosím, sdělte, kdy bylo máslo na příděl ? To myslíte na lístky po válce ?

0 0
možnosti

oldiess

30. 5. 2012 18:44
Re: V mnohém souhlasím,

TAKY JSEM  si říkal ž etak nějak, protože základní potraviny fakt byly, a na banány se nikdo dvě hodiny nečekalo, a byly častěji než jen na Vánoce či na prvního Máje, v tomhle problém rozhodně nebyl, horší bylo že když soudruzi řekli, že na školu někdo nepůjde tak prostě nešel, atd, atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 959x
Mám ráda dobré knihy, dobrou muziku, dobré jídlo, lidi, zvířata, les a řeku. Miluji především rodnou Šumavu. Ráda se učím, ráda pomáhám druhým. Bez zdraví však nic není.
Redaktorka webu www.diety-recepty.cz