Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém je možná také jinde. U některých starších občanů se začne projevovat skleróza a spřízněné duševní poruchy, které vedou k tomu, že dotyčný kritizuje vše kolem sebe bez ohledu na realitu.

Kromě toho tu je skupina občanů, kteří zakusili nějaký osobní neúspěch, nedovedou se prosadit, mají stále smůlu atd. A tady to platí bez rozdílu věku: inklinují také k tomu horšímu. Protože ti úspěšní jim pijou krev! A také se tu může projevovat stockholmský syndrom.

Už jen to, že v žádném z ostatních států tzv. východního bloku nebyl tak vysoký (procentní) podíl komunistů.

Normální člověk také některé věci kritizuje, ale takové, které překážejí a komplikují náš život.

2 2
možnosti
PT

No naprosto logické, ti vysmátí a úspěšní co nevolí Babiše a Zemana, chodí svoje frustrace, zlost a zlobu vylévat na naše náměstí, nebo táhnou za Zemanem a Babišem jak stalkeři, aby rušili jejich setkání s občany, a chudáci "neúspěšní", popíjejí na zahrádce pivo, klebetí se sousedy a na strašlivé třídní nepřátele Babiše, Zemana, Rusko a Čínu nevěří. ;-D

Zkrátka někdo vymyslel takovýto hloupý nesmysl a naši spoluobčané, co podléhají propagandě se nad tím nezamyslí a dokola to opakují.Rv

Jestli o tom nevíte vážený pane, tak zcela nejvyšší podíl komunistů byl v Praze, dodnes pamatuji v televizi ty 1. máje, jak to tam před tribunou z Husákem nadšeně juchalo, nikoliv na venkově, a tací naši "vzdělaní" akademici, co jim je víc než 50 let, tak tam jich bude opravdu málo, co se s bolševiky nezapletli, i takový mladší rektor Bek byl svazácký funkcionář a v r. 1988 se stal kandidátem KSĆ. No a dneska jsou z toho frustrovaní, že se občané brání "pokrokovému" bolševismu, který se na nás valí ze Západu a sepisují "vědecké" petice proti strachu a lhostejnosti. :-)

2 0
možnosti
PT

Úsměvné je, co je vidět i tady, jak si ti méně moudří vytrvale fandí, že oni jsou ti chytřejší a ti druzí jsou ti hloupější, což může dělat jen člověk co rozumu mnoho nepobral, má z toho nějaký komplex a potom musí dokola upozorňovat, že on je ten "chytrý a vzdělaný", co správně volí a ti co volí jinak jsou ti "hloupí". ;-D

Vypovídající je, že voliči Babiše a Zemana takovéto komplexy se svým rozumovým vybavením nemají, nesázejí tady nesmysly, že oni jsou ti chytřejší, a že ti druzí jsou ti hloupí, nemají zapotřebí dokola mlít na nechtěné politiky dohenestační nadávky alá "etébák, trestně stíhaný, udavač, lhář". :-/

1 2
možnosti
PB

;-D;-D;-D;-D

Pavel Tesařík 60305

Primitivní vidění světa je to Vaše,...

-----

Pavel Tesařík 60305

Milá dámo, ta stará paní je proti Vám moudrá žena,...

2 1
možnosti
JN

"Si volič ANO a Andreje Babiše? Proč si ho v posledních volbách volila?"

Docela smutné, když na Karlově univerzitě studují analfabeti.

2 0
možnosti
PB

Ano, přesně takhle vnímám voliče Babiše a Zemana. Jednoduché, zčásti primitivně vylhané vidění světa tak, aby to do sebe zapadalo.

3 2
možnosti
PT

Ta moudrá paní na rozdíl od Vás nepodlehla nenávistné propagandě o strašlivé třídním nepříteli Zemanovi a Babišovi.

Primitivní vidění světa je to Vaše, nechat si nakukat do hlavy propagandou, hérci a hérečkami pohádky pro malé děti, to je poněkud jednoduchý rozum. U paní je na rozdíl od Vás vidět, že má zkušenosti, srovnává srovnatelné a přemýšlí.

2 4
možnosti
Foto

L20e62o14n 91T68o93m59e10v

5. 8. 2019 5:41

Vymyšlené kecy.... vědět to babička blokaře co tu plácá za nesmysly tak vnoučka přetrhne

0 0
možnosti
PT

Jsem myslel, že to bude nějaká trapná agitka alá "hloupí voliči Babiše a Zemana", ale mýlil jsem se, ne ze vším souhlasím, ale vcelku mohu říci "moudrá to žena", proti jednoduchým lidem, kteří si nechali nakukat do hlavy od mediálních šamanů tu šílenou iracionální nenávist k Zemanovi a Babišovi a teď dokola melou jako rozumu zbavení "estébák, trestně stíhaný, udavač". S těmihle bohužel žádnou debatu vést nelze, tam kde jsou velké emoce, tam bohužel tragicky chybí racionální rozum a kritické myšlení.

2 2
možnosti
PR

Naprostý souhlas! Nejtrapnější volební programy jsou antibabiš. A když to náhodou vyhrají tak ve sněmovně jim těch pár roků bude dobře. Stejně jim nejde o voliče ale svoje koryta.

2 0
možnosti
Foto

Potíž je, že lidé něco chtějí, nevědí přesně co a nevědí, jak toho dosáhnout.

Typická je například stížnost na to, že dnes mladí lidé nemají na byty. Tak si na ně půjčí, no óóó hrůzo, dřív si vůbec žádné nemohli koupit, takže je netrápilo, že na ně nemají? V čem je tedy problém? V tom, že dnes je možné koupit byt?

Děti vylezou ze školy a vědí kulový? A tenkrát věděli co? Že nejlepší je to se Sovětským Svazem na věčné časy? Tak teď vědí, že nejlepší je to s EU, rozdíl nevidím.

Problém starých lidí je v tom, že svoje názory přejímají od druhých, v horším z televize. Babiš slíbil a zatím plní? Neplní nic, ale hodně o tom mluví. Rozumím tomu, že staří lidé nemají kapacitu někde zjišťovat informace, analyzovat a porovnávat s realitou. Nerozumím tomu, že přijímají jako fakt, cokoliv se objeví v TV. Vždyť ti staří by měli mít někde vzadu zasuto, že ČST nebo Rudé Právo byla jedna velká lež. Jak je možné, že dříve chápali, že musí číst mezi řádky a po "hrůzné revoluci" spolknou, cokoliv jim TV naservíruje?

2 2
možnosti
PR

Za ty staré vám říkám že těch lží je všude víc jak kdysi v Rudém právu.

2 0
možnosti
Foto

Ano, tak nějak může mluvit volič Babiše se Zemana.

3 1
možnosti
JR

J16a20n 57R88á84ž

4. 8. 2019 14:15

Soukromá úvaha, která vznikla na základě pozorování nálad jak ve venkovské hospodě, tak i na golfovém hřišti a podpořena důvěryhodnými informacemi o posunech v názorech uvnitř členské základny ANO.

Málokterá veličina je tak proměnlivá jako je počet a struktura typických Babišových voličů. V prvních volbách byl rozhodující volební elektorát Hnutí ANO složen z lidí obrovsky zklamaných chováním stran a zejména jejich lídrů, ze kterých byla složena tehdejší vláda a Babišovo vystupování vzbuzovalo naději na změnu. Věk, sociální postavení, ani pravé, či levé politické směřování nehrálo pro rozhodování v této době významnou roli.

V druhých volbách se to změnilo, nikoliv však zásadně. K Babišovi přešla značná část příznivců ČSSD, rozrostla se množina voličů 50+ , setrvali voliči t.zv. "středu" , ale velká část pravicově zaměřených voličů odpadla.

V současnosti dávám za pravdu tvrzení, že největší množinu sympatizujících s Babišem tvoří lidé, kterým vláda dopřává různá přilepšení, tedy zejména senioři, ale jsem přesvědčen, že hlavní část voličů, kteří by to Babišovi ve volbách hodili dnes, jsou lidé naštvaní na politiky, jejichž jediným programem je boj proti Babišovi a jsou iniciátory neustálých neproduktivních parlamentních hádek o tom samém. Důležitým faktorem pro změny v elektorátu Babišových příznivců je jeho obrat prudce vlevo, který od něj odradil všechny, kdo odsuzují rozhazovačnou politiku vlády a devastující účinky jejích kroků na střední třídu.

Ovšem dovoluji si tipnout, že stane-li se zázrak a Babiš předá stranické žezlo někomu z trojice Vokřál, Macura, Schillerová,tak se politika Hnutí ANO změní, složení volebního elektorátu ANO také a příští vláda může být pozitivní perspektivou pro naprostou většinu občanů. Jestli tak neučiní, Hnutí ANO se rozpadne, neb Babišovi nevěří už nejenom voliči politického středu, ale i značná část členstva a sympatizantů pochybuje, že je rozhodný, odvážný a politicky zdatný lídr, za kterým dosud šli a podporovali ho.

3 0
možnosti
JL

Pane Razi. Ten vas posledni odstavec je hezka myslenka. Ma jen jeden zadrhel. Cesky volebni rad nas nuti k minimalni 50,5% hlasu ve Snemovne, aby vlada byla schopna pracovat. Tedy zase "KOALICE". To je damokluv mec. Ten volebni rad znici i tu nejmensi nadeji na zmenu. To je pripominka obcana, ktery moc nesni, ale snazi se poukazat na zmenu toho volebniho radu.

0 0
možnosti
SN

:-)........pane autore, já Vás rád doplním! Myslím si, že jsem ještě starší než Vaše babička a vždycky volím a voli budu ANO, pokud bude zastávat stejnou politiku jako dosud.

Byl jsem v Ostravě v r. 2011, když se ANO po prvé prezentovalo a už tenkrát........jsem si říkal, to je můj člověk, který tu konečně udělá pořádek! Nemýlil jsem se. Celý život jsem pracoval s lidmi a velmi dobře dovedu odhadnout faleš a pravdu.

Nebudu to prodlužovat.....od sameťáku, kdy sqadra.....hlavně ODS, ev. LIdovci udělali zásek 1,6 bil. , kdy jsme byli bez dluhů, ještě s pohledávkami v zahraničí!

Přišel Babiš, jako finacministr, šlápl zlodějíčkům, kteří republiku považovali za Kondajk, bez obav z trestu, protože jak říkala blahé paměti jedna sexuálně přitažlivá dáma s Vévéček, milenci, který to potom zveřejnil, my klečíme na justici, oni na policii!

Dluh se snižoval, preference ČSSD letěly volným pádem dolů!

Tak se objevil Chovanec , možná na radu Kalouska, vytáhly se dluhopisy, nezabralo to, měli omočeno všichni, tak se vytáhlo ptačí hnízdo!

Pokud by to bylo stíhatelné, tak to musí být do měsíce soudem rozhodnuto!

11 7
možnosti
SN

:-).....Čím by pak ufňukaný Fiala mohl začínat svoje ubrečené projevy,....nejen Fiala ale i udavač Bartoš ....máme stíhaného premiéra který je ostudou pro celou Evropu! TeĎ se zase vytáhl střet zájmů, který Piráti v EU dvakrát urgovali.

Když to shrneme.......Babiš vadí. Moc. PRoto ten řev, Milion chvilek, kteří demonstrují a většina zúčastněných ani neví proč tam jsou, ale.....mají výlet do Prahy autobusem zadarmo. Lidé, ani důchodci ve většině nejsou hloupí a mají dobrou paměť! To co tu za těch roků napáchaly "klasické strany" které byly Babišem odstaveny od plných korýtek, na to se nedá zapomenout ! !!!!!!

6 7
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Honza Broul, student Univerzity Karlovy, průvodce na hradě a zámku Frýdlant. Zajímám se o společenské dění a historii. Mezi další mé záliby patří sport, zejména basketbal.

Jsem pro svobodu, demokracii a konzervativní hodnoty, přesně v tomto pořadí. 

Seznam rubrik