Pozdrav ke dni NATO

Obrovská sláva dnes zaplavila ostravské letiště Mošnov . Tisíce lidí zvědaví na nejnovější bojovou techniku vzali akci útokem , aby si odnesli co největší zážitky . Mladší generace se poučí a starší ročníky zavzpomínají na to , kdy se ve velkých městech konaly vojenské přehlídky před tribunami všudypřítomných soudruhů . I já jsem zatlačila nostalgickou slzu , především při spatření techniky " v akci " , u které jsem prožila část svého života

Jak je vidět , tak se veřejnost stále zajímá o to , jakým způsobem se zajišťuje ochrana našeho státu . Nebo jí to snad chybí ? Jak je již známé , Češi jsou vyhlášeným národem pro srocování , a to především , podávají-li se na podobných trachtacích výborné buřty s křenem a pivečko tekoucí proudem . Stánků s občerstvením bylo požehnaně . Taky svařáček - "to zas bude v alejích nabl..." .
Mě však připadá , že právě proto , aby armáda přilákala pozornost lidí a hlavně médií musí pořádat podobné "jarmarky" . Trička s "Gripeny" jsou stále v kurzu a turecký med pro uřvané děti také neni k zahození.
Asi se teď ptáte , co tímto článkem chtěla autorka Vám čtenářům sdělit .
No , využívám každé příležitosti uštědřit malý "šlehanec" na účet armády . A proč také ne , mám na to totiž právo . Já sama byla od této organizace před léty zesměšněna , tak co si nezgustnout .
Víte , ale tak to není . Asi se už nikdy nezbavím pocitu ponížení , které se mi od ní dostalo . Samozřejmě se tato záležitost netýká armády jako celku , ale adresně určitým činitelům , kteří rozhodují o něčem , čemu sami nerozumí . Nebo snad rozumět ani nechtějí . Zažité myšlení si přeci rozvracet nedáme . Tak alespoň pro ty ostatní . Přijměte prosím pozdrav od bývalé veteránky Protivzdušné obrany , která to nikdy s Vámi nemyslela jinak než dobře .
"NAD NÁMI JEN ČISTÉ NEBE"
www.raketaci.wbs.cz

Autor: Jaroslava Brokešová | neděle 16.9.2007 0:10 | karma článku: 6,92 | přečteno: 391x
  • Další články autora

Jaroslava Brokešová

Jó to svět v cajku byl

1.2.2021 v 9:07 | Karma: 12,76

Jaroslava Brokešová

Týrala jsem slona.

18.3.2019 v 9:30 | Karma: 23,32