Očima pamětnice - aneb na co jsme dříve koukali

Vážení, dnešní televize si stěžují na nízkou sledovanost a propady svých pořadů. Napadla mě věc, připomenout si seriály, které jsme sledovali za doby komunistické éry a nyní leží někde v zaprášených archivech. Bohužel problémem nebude jejich koncept, ale autorská práva. K jedním patří jistě seriál vysílaný Československou televizí s názvem LOS CAMIONEROS ( Dálkoví řidiči ). Tak prosím malou vzpomínku

Sancho Graciaweb.


Tento španělský seriál byl tak trochu zjevením, který se za minulého režimu objevil v cenzurou sledovaných pořadech. Ačkoliv byl vysílán v 70-tých letech a já si na něj dobře pamatuji, určitě nezmizel z paměti i Vám. Mladším generacím asi název nic neříká, nám odrostlejším ano. Určitě když se zeptáte svých rodičů, tak Vám to potvrdí.

Snímek Dálkoví řidiči (Los Camioneros) byl příběhem Paca, -Sancho Gracia- řidiče kamionu, který křižuje všemožné kouty Španělska a v každém díle prožíval dobrodružství a v každém díle se dostával do nejrůznějších problémů. Pamatuji si, že jsem v té době toužila stát se řidičkou z povolání, což se mi v dnešní době splnilo. Příběhy tohoto svérázného řidiče a jeho závozníka jsme hltali každý týden a ve škole,i v práci se diskutovalo, jak to celé bude pokračovat. Také ústřední melodii zvolili tvůrci tak, aby se i po letech oživila vzpomínka. Dle mého názoru byl tento seriál nadčasový a určitě by v dnešní době konkurovat nejedné telenovele.
Zde malá ukázka z YOU TUBE:

http://www.youtube.com/watch?v=jvkHftiLsK4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=v7UGBURPDAM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=vbzgzXuMFF8
http://www.youtube.com/watch?v=75cyLMwq3wM&feature=related

Pamatujete si na tento seriál ?

Hezký den - Jarka Brokešová - www.soukromeneresti.wbs.cz

Autor: Jaroslava Brokešová | neděle 19.4.2009 9:25 | karma článku: 19,96 | přečteno: 2029x
  • Další články autora

Jaroslava Brokešová

Jó to svět v cajku byl

1.2.2021 v 9:07 | Karma: 12,15

Jaroslava Brokešová

Týrala jsem slona.

18.3.2019 v 9:30 | Karma: 23,02