Montenegro - Černá Hora

Tak už to bude pár týdnů, co jsem se vrátila z dovolené u moře v Černé Hoře. Jó, Montenegro. Po zkušenosti, kterou jsem prožila, nenechám na tento přímořský stát nikterak dopustit.

sutomorearch.

V dobách dávno minulých, to ještě byla SFR - Jugoslávie, a mě 13. let , jsem tento stát navštívila poprvé.
Jeli jsme tehdy vlakem, a ačkoliv je to již 30 let, vše si do detailu pamatuji. Expres "Meridian" ze švédského Malmö nás "naložil" na bývalém pražském nádraží Střed (Masarykovo), a pokračoval přes Budapest, Beograd, Titograd, až na konečnou - do města Bar. Odtud jsme pak jeli autobusem kolem Kotoru, Herceg-Novi, až do Kupari (10km od Dubrovníka), kde jsem se poprvé smočila díky přidělené výjezdní doložce a devizovému příslibu v Jaderském moři. To byl rok 1978.

..... o 30 let později.

Vlastně jsem si tak udělala vzpomínkovou cestu opět vlakem. Musím Vám říci. Je to tak trochu dobrodružství a romantika zároveň. Tentokrát jsem pro pobyt u moře zvolila městečko Sutomore. Moře teplé a čisté, a ceny mírné a (na naše poměry) levné. Ano, levné. Věříte, že za den pobytu jsem dala pouze 5,- Euro. Teď si patrně říkáte, že jsem musela spát asi někde pod mostem. Ne vážení. Věřte mi. Byla to fakt za poslední dobu nejlepší dovolená, jakou jsem prožila. už jen proto, že jsem u moře, díky svým peripetiím nebyla dlouhých 8 let. A jak to vše probíhalo , O to s Vámi ráda podělím na extra webové stránce
www.montenegro.wbs.cz , kde najdete informace, jak si podobnou  "dovču" zařídit. Nevím co dodat na závěr.
10 dní pobytu (bez jídla) + tam/zpět vlak = 5.700,- Kč. Pojedete také ? jeďte. Stojí to za to.

www.montenegro.wbs.cz

Autor: Jaroslava Brokešová | čtvrtek 24.7.2008 21:19 | karma článku: 15,59 | přečteno: 1480x
  • Další články autora

Jaroslava Brokešová

Jó to svět v cajku byl

1.2.2021 v 9:07 | Karma: 12,45

Jaroslava Brokešová

Týrala jsem slona.

18.3.2019 v 9:30 | Karma: 23,17