Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ippokorny

28. 5. 2010 11:12
S tím Hitlerem a proč ho někteří stále obdivují

Jeden novinář porovnal volební program Hitlera  z 20. let a ČSSD před asi 8 roky a našel většinovou shodu, tedy ČSSD od něj také opisovala a patrně stále opisuje, nechce se mi její program číst a porovnávat s Hitlerovým, půjdu na oběd a mohl bych se pozvracet. To můžete také říkat, že kdyby vládli komunisté dál, byla by nižší zaměstnanost. Asi jste to s tím Hitlerem tak nemyslel, ale zase nědko by to mohl pochopit, že byste obětovat  kvůli vaší dálnici tak asi 10 milińů lidských životů. P:P.

0 0
možnosti
M

martinbrnovjak

28. 5. 2010 11:33
Re: S tím Hitlerem a proč ho někteří stále obdivují

8-o

Ne, skutečně nemyslel. Už v samotném článku jsem lidi jako vy obvinil z demagogie (a to jsem si dělal legraci, poněvadž mě nenapadlo, že někdo tak uboze skutečně argumentovat bude), ve vašem případě mě nicméně napadají i ostřejší a nepublikovatelná slova.

Kdybyste si přečetl ten článek celý, tak zjistíte, že dávám poněkud poněkud jiným ekonomickým koncepcím.

A ohledně obětí na životech - statistiky mrtvých na silnici smrti jistě někdě existují, ale pro pohodlí našich soukmenovců z Bystrce je to asi přijatelná oběť, což?

0 0
možnosti
EK

Deleter

28. 5. 2010 9:34
Přiznám se,

že silnici smrti zrovna nemiluju, ale proč tahat dálnici (rychlici) přes Bystrc, když v Krpoli už severní výpadovka je a vede až za Lelekovice. To by nešlo pokračovat odtama?

Jinak o R43 se mluví desetiletí a trochu nechápu ty, kdo se předloni přistěhovali např. do Kníniček a teď ječí, že jim tam někdo plánuje autobahn.

0 0
možnosti
M

martinbrnovjak

28. 5. 2010 10:41
Re: Přiznám se,

Výpadovka kolem Globusu bohužel neřeší stávající provoz z D1 směrem od Práglu, ten vede toho času přes rozestavěný VMO a že stav úseku Šrajbec - Žabiny - Kénig tomu toho času nedopovídá, je jasné.

K argumentu „proč vést dálnici přes Bastr?“ dodávám jen rovnocennou alternativu téhož, tj. „a proč teda vede dálnice přes Žabiny?“.

Jinak souhlas, ten plán na silnici existoval v různých podobách dříve, než leckterá stávající zástavba. Jen se teď nějakým řízením, nikoli osudu ale soudu, podařilo celou koncepci s definitivní platností zamést po stůl.

0 0
možnosti
JM

chaot

28. 5. 2010 9:12
odkaz na knihu

Koho by někoho ona Baťova kniha zajímala, je volně ke stažení na těchto stránkách: http://bsp40m.czechian.net/001.php

Dodávám, že vzhledem k datu svého vydání jsou na ní už propadlá práva a tudíž je volně k šíření.

Správné myšlenky budou platné vždy a v této knize jich není málo.

0 0
možnosti
H

hafusak2

27. 5. 2010 20:13
Jsem rád, že jste připoměl Baťovu knihu.

Sám se na ní zde v diskusích odvolávám dost často. Bohužel, některé věci již byly technicky překonány, ani dnešní ČR už nemá rozlohu tehdejší ČSR. Ale třeba ten kanál, to by byla opravdu věc!

0 0
možnosti
M

martinbrnovjak

27. 5. 2010 20:58
Re: Jsem rád, že jste připoměl Baťovu knihu.

Nj, co k tomu říct, asi kdyby o naší zemi mohli rozhodovat lidé, jako byl pan Baťa, nepochybně by dnes vypadala jinak. Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
ŠF

stev

27. 5. 2010 19:53
Soud zabil dvě mouchy jednou ranou.

Pláčete-li jako žabovřeský občan, obraťte se na žabovřeského zastupitele pana Kolíbala. Nechci se o pana Kolíbala otírat, nemám to zapotřebí. Je to však zastupitel ze Žabovřesk, který řadu let seděl v různých radách či dopravních komisích kraje, města Brna i městské části Žabovřesky, a ovlivňoval a prosazoval nezákonné vedení dálnice skrz Bystrc. Právě tyto rady a komise se rozhodující měrou podílely na tom, že dnes Nejvyšší správní soud zrušil výsledky jejich práce. Jediným výrokem potvrdil, že R43 není obsažena v nadřazeném územním plánu, a zároveň zrušil vedení R43 v samotném plánu města Brna. Je tedy potřeba začít od začátku, a pořádně. Nemám nic proti vedení dálnic, musí to však být v souladu se zákonem. To je poselství Nejvyššího správního soudu. R^

0 0
možnosti
M

martinbrnovjak

27. 5. 2010 20:56
Re: Soud zabil dvě mouchy jednou ranou.

1. Já nepláču, já se směju, vám se ta anekdota nelíbí?

2. Jako žabovřeský občan o našich zastupitelích cosi vím a buďte si jistý, že zrovna jich se dovolávat nebudu.

3. V Žabovřeskách jsou řadovým občanům předkládána důležitá stavební rozhodnutí až tehdy, kdy s nimi přes veškeré občanské iniciativy nejde nic dělat, naposledy věžák na místě Perly/nám. Svornosti a nepochybně ještě o něčem nevím. Nedělám si ovšem iluze, že by se snad s řadovými občany v jiných městských částech jednalo jinak.

4. Nejsem odborník, ale mám nejasný pocit, že být věci podle zákona, tak je teď v Bystrci dálnice a ne sídliště.  Šlo by i oboje naráz, třeba varianta s tunelem nebyla špatná.

5. Nejsem příznivcem konspiračních teorií, ale není to zvláštní, že zrovna den před volbama neměl Nejvyšší správní soud co co jiného na práci, a tak hópl na R43, o kterou se tolik roků jinak nikdo nestará? 

0 0
možnosti