Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stopování přes BENELUX, Británii + Německo (2)

5 zemí (Británie, Nizozemsko, Belgie, Lucembursko a Německo)   Prostředky přepravy: stopování (600 km) přes Británii, Nizozemsko, Belgii, Lucembursko a Aachen + bus, vlak, trajekt (+-200 km) a spolujízda přes blablacar

         Pokračování část č.2.

         Poté jsem se vydal na vlakové nádraží London Liverpool Station, která je od Victoria street station okolo dvou hodin pěšky. Řekl jsem si, když už jsem tady, musím se porozhlédnout po městě, které je středem ekonomického dění Evropy. Šel jsem se podél řeky a viděl Londýnské oko (London Eye), vcelku veliké, ale představoval jsem si to větší. V případě, že naši planetu navštíví vládci planet okolo Alfa Centauri, nebudou ohromeni! Zřejmě se spíše usídlí v Dubaji. Dále jsem viděl Big Ben, který je doménou Londýna a udává čas od svého otevření v roce 1859. V Londýně se staví mnoho nových mrakodrapů, které jsou stavěny velice bohatými lidmi v Londýně, aby je pak následně mohly pronajímat. Rozdíl mezi nájmem ve středu Londýna a jiného menšího města je i více než 100%. Ve středu Londýna, jeden pokoj v 3 pokojovém bytě může stát okolo 1000 liber na měsíc a v městech jako Leeds, Ipswich či Manchester je to okolo 300 až 450 liber za měsíc.  Když jsem se blížil na vlakové nádraží, nalevo ode mě upoutalo střechou kryté tržiště ve Viktoriánském stylu. Měl jsem pocit, že zde musela být natočena scéna z Harryho Pottera, a opravdu! Zde byla nafilmována scéna z tržiště v dílu Harry Potter a kámen mudrců. Samo místo má velmi silnou atmosféru a navozuje pocity pohody, klidu a potřeby zde zasednout v kavárně. Dát si zde kávu a vychutnávat si atmosféru historie, která z tohoto místa sálá.

          Odebral jsem se na vlak, který míří do Ipswiche, což je okresní město v hrabství Suffolk. Má okolo 133 000 obyvatel a dle historických spisů se jedná o nejdéle nepřetržitě osídlené město v Anglii. Ve vlaku jsem potkal dvě dámy. Sdělil jsem jim, že jedu na pohovor, že jsem dosud musel poslat 500 životopisů, než jsem byl pozván na pohovor. Odpověděly, že to není proto, že jsem cizinec, ale že situace s nabídkami práce je v Anglii těžká. Věřil jsem jim to, neboť v Anglii je tolik cizinců, že rozdíl mezi cizinci a těmi co se tam narodili je natolik malý, že již nelze rozlišit, kdo se tam narodil či se tam přistěhoval. Jedna z nich měla docela silný přízvuk a měl jsem menší potíže ji rozumět. Dámy byly velice milé a popřály mi hodně štěstí při pohovoru. Dorazili jsme do Ipswiche, rozloučili jsme se a já se vydal na cestu hledat ulici Star Lane, kde žije kluk, který mi přes couchsurfing nabídl místo na přespání na 2 dny. Ptal jsem se tam spoustu lidí, ale nikdo nevěděl. Co mě mile překvapilo, bylo, že když jsem koukal do mapy, kolemjdoucí se zastavili a ptali se mě, zdali něco nehledám a pomohli mi. Za půl hodinky jsem se dostal na Star Lane, kde mě již čekal Jeremy. Složil jsem u něj doma všechny věci. Šli jsme se projít a dát si proslulé Fish&Chips a ochutnat místní pivo. Číšník mi nabídl 3 druhy piva, které jsem mohl před objednáním ochutnat. Jedno z nich bylo na naše poměry příliš vodné, bez hořkosti. Druhé bylo příliš silné a nejlepší bylo prostřední, které mělo příchuť karamelu a optimální hořkost. Potom jsme se šli chvíli projít. Jemery studoval magistra v oboru životní prostředí. Pracuje pro státní správu v Ipswichi. Na studium si vzal půjčku, neboť vysoké školy jsou v Británii placené a z každé výplaty se mu něco odečítá. Když máte pod určitý příjem, stát vám nic neodečte a po 30 letech už půjčku nemusíte splácet. Půjčka je navíc bez úroku. Dorazili jsme domů a já se šel dále připravovat na pohovor. Podíval jsem se ještě jednou na otázky, které mohu očekávat u pohovoru. Například, jakým těžkým úkolům jsem ve svém posledním zaměstnání čelil, co si myslím o spolupráci a kdy jsem efektivně spolupracoval s kolegy, kdy jsem musel zpochybnit nepřijatelné chování od kolegů, o co se zajímám v poč. sítích, jakým způsobem jsem řešil problém v počítačové síti a jiné. U každé otázky bylo třeba ne jenom říci, co si o těchto věcech myslím, nebo jak je řeším, ale i tomu rovnou přidat skutečný příklad, že jsem to opravdu řešil způsobem, jakým tvrdím. Dále také jaké z mého jednání plynulo poučení či závěr. Po posledním zopakování jsem šel spát. Ráno jsem se probudil, oblékl se do saka a vydal se na pohovor. S cestou na zastávku mi pomohl Jeremy.

Pokračování příště....

 

 

 

 

Autor: Břetislav Sobek | sobota 12.11.2016 23:17 | karma článku: 14,48 | přečteno: 327x
  • Další články autora

Břetislav Sobek

Ranní cesta do práce

Zamyšlení nad ranní cestou do práce a její ne/příjemné následky. Jak dlouho vám trvá dojet či dojít do práce?

27.10.2022 v 9:44 | Karma: 4,42 | Přečteno: 253x | Diskuse| Společnost

Břetislav Sobek

4 otázky, na co se ptát při pracovním pohovoru a proč

Tento článek – 4 otázky, na co se ptát při pracovním pohovoru a proč – vám představí pracovní pohovor z pohledu, který se na českém webu těžko hledá. Existuje mnoho článků s otázkami na co se ptát na pohovoru.

29.9.2022 v 16:24 | Karma: 7,58 | Přečteno: 470x | Diskuse| Společnost

Břetislav Sobek

Neuvěřitelná zkušenost v neziskovce Sfera international (III.)

Poslední díl trilogie o mé zkušenosti dobrovolníka, učitele, v Severní Makedonii v neziskovce Sfera international. Jak jsem byl ukřižován, navštívil Golgotu, byla na mě vykonána balkánská msta a poté vstal z mrtvých.

30.6.2022 v 8:40 | Karma: 7,94 | Přečteno: 350x | Diskuse| Společnost

Břetislav Sobek

Neuvěřitelná zkušenost v neziskovce Sfera international (II.)

Druhý díl mé neuvěřitelné zkušenosti v neziskovce Sfera international. Obsahy předmětů, vyučování z pohledu učitele a autorita. Problémy s vízem a absurdní byrokracií.

24.6.2022 v 11:58 | Karma: 6,65 | Přečteno: 476x | Diskuse| Společnost

Břetislav Sobek

Kurikulum pro generaci Z

Text pojednává o školství, jeho problémech a na experimentální výuce, která proběhla v Makedonii představuje novou formu výuky a kurikulum pro generaci Z.

18.6.2022 v 8:28 | Karma: 4,67 | Přečteno: 205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 551x
INFORMUJTE.CZ – Přináším vám fotografii a publicistiku, aby vám pomohly se sami rozhodnout v dnešním složitém světě s nejasnou budoucností.

Seznam rubrik