Soudruzi a soudružky odboráři...

Tak jste nám tu stávku zaplaťpánbůh odvolali. Ovšem jestli se Váš politický tah nedal očekávat již tak zhruba dva dny předem. Když se novináři dotazovali čelních představitelů ČSSD, KSČM a hlavních soudruhů odborářů, jestli nejde náhodou o předvolení kampaň posledně jmenovaných útvarů, nikdo se k tomu konkrétně nechtěl vyjádřit. Samozřejmě, že politika v tom neměla rozhodující význam. Akorát, že se začali množit hlasy nespokojených občanů tohoto státu a to by nemuselo prospět v předvolební kampani ČSSD a KSČM, zvláště když jsou odbory propojeny přímo pupeční šňůrou s ČSSD (soudruh Štěch apod.).

Tak přišel z Lidového domu a ze Žižkaperku příkaz. Vždyť všichni odborářům vyšli vstříct. Premiér Fišer, Poslanecká sněmovna. Nicméně odbory zvyšovaly svoje podmínky, které hraničily opravdu s vydíráním. Je to právo odborů dle ústavy.  Co to má společného se skutečným vyjednáváním tripartity? Většina Kolektivních smluv je již sjednána na tento rok, případně i na příští. Tak proč tolik křiku, když je čas na vyjednávání skoro celý rok?

Jsem proti vyššímu zdanění benefitů zaměstnanců, ale nechci se účastnit hysterického povyku některých komunistickosocialistických stran v předvolebních kampaní. Vždyť je moře času na vyjednání změny tohoto zákona.  Naopak, odbory mohou svým dalším jednáním získat na svoji stranu spousty dalších zaměstnanců, pokud se odprostí od svých ideologických vůdců. Ovšem ne tímto způsobem, kdy zaměstnanci jsou pouze loutkou v rukou levicových, prospěchářských a dalších mafií....

Autor: Tomáš Bouček | středa 3.3.2010 16:09 | karma článku: 25,70 | přečteno: 1280x