Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sualk

3. 3. 2010 16:41
Soudruzi se musí "hyhňat".

V státním socialistickém podniku stát již zahrnuje benefity do platů zaměstnavatelů a ti pak přihrávají benefity odborovým předákům. Společně pak benefitní drobky rozhodí zaměstnancům a v případě špatného hospodaření, zaměstnavatelé s odbory naženou jednoduše zaměstnance do stávky, aby urvali peníze od státní kasy, kterou nenaplnili. Protože stát je též službou víceméně nevydělečnou, tak podlehne tlaku a vynese rozhodnutí okrademe všechny. Proto budu podporovat pouze stát bez soudruhů a jim podobných socialistů. Potom, ať si každý stávkuje za své, k čemuž má každý právo.

0 0
možnosti

guam

3. 3. 2010 17:15
Re: Soudruzi se musí "hyhňat".

nemáte to tak přesný i když náznak tam je. Tak třeba ČD  jsou polostátní podnik, jsou totiž akciovkou, stát je dotuje, ale nedotuje tolik jiné polostátní podniky. Což znamená, že pokud si na to akciovka sama nevydělá, neměla by rozdávat vůbec nic, nemá z čeho. Ale to věc vedení ČD, třeba, k tomu nepotřebují berličku ve formě sněmovny, to mohou udělat sami. Do toho se jim nechce, anebo odbory vědí, že by narazily a tak to cpou přes dolní komoru, aby se stát leknul. Ale ten nemá čeho, ve ztrátě by byly ČD a ne stát. Stát, z ohledem na to, nenechá "svůj" podnik padnout a to je chyba. Odbory to vědí a proto si tolik troufají. A to chce nechat padnou dráhy, ono by se to lidem nelíbilo, a odborům by se to taky nelíbilo, protože by lidé nepracovali, na dráze by jezdily stroje, které ČD nepatří a třeba i armáda, by zajišťovala to nejnutnější a ono by to hnulo tam kam má

0 0
možnosti

tromi

3. 3. 2010 16:32
a jak víš, soudruhu, že přišel příkaz?

0 0
možnosti

marav

3. 3. 2010 16:42
Re: a jak víš, soudruhu, že přišel příkaz?

prostě to ví - protože narozdíl od tebe není soudruh woeRv

0 0
možnosti

da.rock

3. 3. 2010 16:24
Vy píšete:

"Vždyť je moře času na vyjednání změny tohoto zákona."

Kolik to je moře času? Rok, dva, tři? To by se taky mohlo vyjednávat příštích deset let a nic by se nezměnilo.

A nemějte obavu, stávka nijak nenarušila preference ČSSD. Ti, co ČSSD volí, stávku většinou chápou. A ti, co ji nevolí, tak ty stejně nic nepřesvědčí.

Mně osobně je to šumafuk, já MHD nepoužívám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1309x
Zaměstnanec....a všechno, co s tím souvisí. Ženatý a s rodinou.

Seznam rubrik