Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Želvy Ninja – 70 %

Když začali v 80. letech v Československu jít v TV Želvy Ninja, tak jsem zrovna tak mladý, abych je zbožňoval, samozřejmostí byla i návštěva kina, když šlo jejich první filmové dobrodružství. Před několika lety jsem šel na jejich filmové animované pokračování a teď konečně šlo do kin poslední prozatím dobrodružství.

Tentokrát nejde jenom o to, že se nám slavné Želvy vrátí, ale konečně změní technologii. V prvních třech hraných filmech byli zmutovaní puberťáci hráni pomocí masek, teď je moderní doba, a tak vše, co jde udělat prostřednictvím počítačů, tak se to dělá. Už je také doba tak rychlých počítačů, od dob Gluma, tak se nemusí na záběr čekat půl roku a vše je skoro reálné.

Jak už tedy víte, tak do kin šli CGI Želvy Ninja. Letní popkornovka, která zmizí z kin, aniž člověk mrkne. Nové Želvy jsou akční, pubertálně humorní a spolu s bývalou přítelkyní Sama Witwickyho z Transformers vznikl film, který pubertální kecy o pubertálních ženách má i v názvu. Teenage Mutant Ninja Turtles jest v češtině cca toto:"Pubertální Mutantní Ninja Želvy". A to je právě to, co ve filmu je šíleně mnoho.

Je dobře, že za producentským stolem sedí Michael Bay. Dohledem producenta je veškerá akce čitelná, souboje průhledné jako sklo. I ty Nijna akce jsou vážně akční a dobře přehledné. Možná, že je to také určitě tím, že hlavní souboje jsou mezi CGI postavami. To jest Tříska – Trhač (spoiler) a samozřejmě mezi čtyřmi akčními Želvami a jejich věčným nepřítelem Trhačem.

Megan Fox je ozdoba pro puberťáky, umí koukat, umí se skrývat a dokonce se snaží být užitečná. William Fichtner mi velice připomíná hlavního záporáka z filmu Elysium, jak chováním, tak jak vypadá. Nesmíme zapomenout i na cameo Whoopi Goldberg, která je opravdu jenom na skok a vytvoří pro April (Megan Fox) důvod, aby se všechno posunulo dopředu.

K CGI Želvám, Třískovi i případně k Trhačovi nemám moc výtek. Každou Ninja Želvu bez problému rozpoznáme, její váhá je adekvátní jejich dvoumetrovým proporcím. Tříska jako velká zmutovaná krysa už má více chyb. Je vidět, že je vytvořena v PC. Je totiž velmi těžké vytvořit chlupatou velkou krysu, včetně jejího kožichu a včetně jejího
mokrého nosu, který mě hodně deprimoval. Rocket (mýval) ze Strážců galaxie byl lepší. Poslední CGI postava byl Trhač ve svém brnění. Konečně něco reálného, co na první pohled nebylo vidět, že není reálně natočeno. Je dost možné, že určité procento ze záběru je reálné brnění, ale určitě pro akci s Želvami, případně s Třískou, je o hodně lepší, když bojují počítačové postavy.

Hudba zas bohužel byla jako obvykle jenom tatové dum dum dum dum .. Briana Tylera, který každý svůj soundrack dělá na pořád stejný. To jest hudebně stejné jako Iron Man 3, Postradatelní, případně i Thor: Temný svět.

Na co se tak těšít s Želvami Ninja? Na nové CGI Želvy, krátký příběh o tom, jak vůbec vznikli? Ale také na to, že sexy April běhá, zachraňuje a je zachraňována. Návrat k 80. letům v moderní době se podařil. Je to, dle mně, jedna z nejpovedenějších retro letní hitovka, kterou bude znova mládež milovat. Ninji, pizzu a samozřejmě malé želvičky, které se nám geneticky upravili.

Je to sice letní hit, ale nikdo si za pár měsíců na něj ani nevzpomene, samá akce, samé vtipné, až cool povídání o mezidruhovém vztahu. Asi jsem moc náročný, ale Jonathan Liebesman dostal peníze Michaela Baye a natočil lehký a humorný popkorn, který se tak hodí do letního kina. Co si dát k letnímu popkornu? Samozřejmě předraženou kolu a popkorn.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiri Borovy | čtvrtek 21.8.2014 11:04 | karma článku: 5,24 | přečteno: 239x
  • Další články autora

Jiri Borovy

Hokejové potěšení s NHL 09: Stahujte addony a hrajte s aktuálními sestavami a MS 2023

Pokud jste fanoušci hokeje a hry NHL 09, pak je důležité vědět, že existuje mnoho dodatků, které vám umožní hrát s nejaktuálnějšími sestavami, dresy, logy a dalšími grafickými prvky z různých soutěží.

17.5.2023 v 12:28 | Karma: 5,12 | Přečteno: 326x | Diskuse| Hobby

Jiri Borovy

Way of the Hunter - užijte si cestu lovce

Je jedna hra, kterou si nechávám pro chvilku oddechu. Tou je slovenská hra Way of the Hunter. Slováci dokázali ve svém tvůrčím týmu udělat velký přelom, je to první hra, kterou si pustím, když si chci oddychnout od stresu.

8.2.2023 v 21:40 | Karma: 5,32 | Přečteno: 174x | Diskuse| Média

Jiri Borovy

Na západní frontě klid - 80 %

Každý určitě zná povinnou četbu základní a střední školy. Protiválečná kniha Na západní frontě klid popisuje osudy těch vojáků, kteří vždy bojují v první linii a jejich pocit z války je ten nejhorší.

1.11.2022 v 10:39 | Karma: 14,16 | Přečteno: 449x | Diskuse| Kultura

Jiri Borovy

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - Nová naděje

Druhá část, kterou jsem si v LEGO hře LEGO Star Wars: The Skywalker Saga je úplně první díl (dle natáčení), starý 45 let. Užijte si Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje ve verzi LEGO.

14.4.2022 v 8:00 | Karma: 0 | Přečteno: 120x | Diskuse| Média

Jiri Borovy

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - Skrytá hrozba

Tak začínám hrát novou hru ze světa Star Wars. Je to LEGO hra, možná i poslední, co vyšla dle filmů, seriálů... Je to nejzábavnější LEGO hra, co znám, tak si užijte její 1. část z devíti.

13.4.2022 v 20:22 | Karma: 3,35 | Přečteno: 140x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, zabila dvacet členů Hamásu

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  8:29

Izraelská armáda ráno oznámila, že její jednotky operují v některých oblastech na východě Rafáhu v...

Na D7 před Prahou bourala tři auta, hasiči kvůli dešti řešili desítky událostí

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  8:05

Hasiči kvůli silnému dešti a bouřkám řešili v pondělí a v noci na úterý desítky událostí. Často...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Z šéfa zahraničního výboru ministrem pro vědu? TOP 09 vybírá ministra

7. května 2024  5:43

TOP 09 pokračuje v hledání ministra pro vědu, výzkum a inovace. Předsednictvo strany se má zabývat...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 245
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 480x
Filmový a herní maniak. Rád píšu recenze články a občas i komentáře. Vše co mně napadne. Mám i obsáhlý archív článků a tak určitě tady uvidíte i více než 10 let staré články.

Mimo jiné i šéfredaktor: http://www.kritiky.cz