Želvy Ninja – 70 %

Když začali v 80. letech v Československu jít v TV Želvy Ninja, tak jsem zrovna tak mladý, abych je zbožňoval, samozřejmostí byla i návštěva kina, když šlo jejich první filmové dobrodružství. Před několika lety jsem šel na jejich filmové animované pokračování a teď konečně šlo do kin poslední prozatím dobrodružství.

Tentokrát nejde jenom o to, že se nám slavné Želvy vrátí, ale konečně změní technologii. V prvních třech hraných filmech byli zmutovaní puberťáci hráni pomocí masek, teď je moderní doba, a tak vše, co jde udělat prostřednictvím počítačů, tak se to dělá. Už je také doba tak rychlých počítačů, od dob Gluma, tak se nemusí na záběr čekat půl roku a vše je skoro reálné.

Jak už tedy víte, tak do kin šli CGI Želvy Ninja. Letní popkornovka, která zmizí z kin, aniž člověk mrkne. Nové Želvy jsou akční, pubertálně humorní a spolu s bývalou přítelkyní Sama Witwickyho z Transformers vznikl film, který pubertální kecy o pubertálních ženách má i v názvu. Teenage Mutant Ninja Turtles jest v češtině cca toto:"Pubertální Mutantní Ninja Želvy". A to je právě to, co ve filmu je šíleně mnoho.

Je dobře, že za producentským stolem sedí Michael Bay. Dohledem producenta je veškerá akce čitelná, souboje průhledné jako sklo. I ty Nijna akce jsou vážně akční a dobře přehledné. Možná, že je to také určitě tím, že hlavní souboje jsou mezi CGI postavami. To jest Tříska – Trhač (spoiler) a samozřejmě mezi čtyřmi akčními Želvami a jejich věčným nepřítelem Trhačem.

Megan Fox je ozdoba pro puberťáky, umí koukat, umí se skrývat a dokonce se snaží být užitečná. William Fichtner mi velice připomíná hlavního záporáka z filmu Elysium, jak chováním, tak jak vypadá. Nesmíme zapomenout i na cameo Whoopi Goldberg, která je opravdu jenom na skok a vytvoří pro April (Megan Fox) důvod, aby se všechno posunulo dopředu.

K CGI Želvám, Třískovi i případně k Trhačovi nemám moc výtek. Každou Ninja Želvu bez problému rozpoznáme, její váhá je adekvátní jejich dvoumetrovým proporcím. Tříska jako velká zmutovaná krysa už má více chyb. Je vidět, že je vytvořena v PC. Je totiž velmi těžké vytvořit chlupatou velkou krysu, včetně jejího kožichu a včetně jejího
mokrého nosu, který mě hodně deprimoval. Rocket (mýval) ze Strážců galaxie byl lepší. Poslední CGI postava byl Trhač ve svém brnění. Konečně něco reálného, co na první pohled nebylo vidět, že není reálně natočeno. Je dost možné, že určité procento ze záběru je reálné brnění, ale určitě pro akci s Želvami, případně s Třískou, je o hodně lepší, když bojují počítačové postavy.

Hudba zas bohužel byla jako obvykle jenom tatové dum dum dum dum .. Briana Tylera, který každý svůj soundrack dělá na pořád stejný. To jest hudebně stejné jako Iron Man 3, Postradatelní, případně i Thor: Temný svět.

Na co se tak těšít s Želvami Ninja? Na nové CGI Želvy, krátký příběh o tom, jak vůbec vznikli? Ale také na to, že sexy April běhá, zachraňuje a je zachraňována. Návrat k 80. letům v moderní době se podařil. Je to, dle mně, jedna z nejpovedenějších retro letní hitovka, kterou bude znova mládež milovat. Ninji, pizzu a samozřejmě malé želvičky, které se nám geneticky upravili.

Je to sice letní hit, ale nikdo si za pár měsíců na něj ani nevzpomene, samá akce, samé vtipné, až cool povídání o mezidruhovém vztahu. Asi jsem moc náročný, ale Jonathan Liebesman dostal peníze Michaela Baye a natočil lehký a humorný popkorn, který se tak hodí do letního kina. Co si dát k letnímu popkornu? Samozřejmě předraženou kolu a popkorn.

Autor: Jiri Borovy | čtvrtek 21.8.2014 11:04 | karma článku: 5,24 | přečteno: 239x