Mizerové 2

Recenze předchůdce Transformers - Mizerové 2. Film jde o víkendu na Nově. Recenze je zase historická z 6.10.2003.

Tak Michael Bay je zpátky, po mnoha filmech pro Americké publikum s mnoha patosem, s několika naprostými bláboly, ale i s jedním kvalitním filmem se nám znovu vrátil ke všemu, co ho proslavilo. Tedy ve filmovém průmyslu ho proslavil film Mizerové, do kterých obsadil v USA slavné akční a komediální hvězdy Willa Smithe a Martina Lawrence. Z toho je jeden krásný manekýn, po kterým ženský letí, a druhý je trocha ňouma, ale dost ukecaný.

Na rozdíl od mnoha slavných či neslavných černochů se alespoň jednomu z těchto herců podařilo dostat na výsluní. Je to Will Smith, který se Mizery 1 proslavil a dokázal se udržet ve hvězdném lesku slávy. Hrál v Mužích v Černém, ve Dnu Nezávislosti a dokonce i ve filmu Ali, kde si vysloužil nominaci na Oskara.

Ten druhý černoch Martin Lowrence se bohužel na výsluní slávy neudržel a dostal se do herní B třídy, a tak jeho účinkování ve filmu Mizerové, případně i Mizerové 2 patří mezi jeho nejúspěšnější filmy. Možná, že je to taky jenom tím, že není dobrým herce, a že patří k těm herců, kteří jsou zaškatulkovaný, a to on je, je to hlavně komik. Na rozdíl od Smithe, který pro slávu umí utvořit docela slušné podmínky. Řekl bych, že dokonce je i hezčí.

A Michael Bay? Ten se proslavil v roce 1995 Mizerama (všiml si ho Jerry Bruckheimer), potom utvořil jeho nejlepší film – Skála, ve které obsadil Seana Conneryho a Nicolase Cage, a potom utvářel řadu akčních filmů jeho nezapomenutelným stylem, jako Armagedoon a Pearl Harbor. A teď se vrátil znova ke svým filmovým kořenům.

A co nás vůbec čeká, mnoho akce, mnoho hlášek a mnoho diskotékového rytmu, protože Michael byl původně reklamním a klipovým režisérem, který vytvářel mnoho zajýmavých reklam a jiných a tím se vlastně učil. Podle něj není nic těžšího, než do několika desítek sekund vnořit příběh, pointu a závěr.

Čeká i mnoho neuvěřitelných filmování zážitků, třeba sledování směru vystřelené kulky. Pistol – sklenice – zadek – krk záporáka. Nebo taky dlouhý záběr švenkující kolem hlavních postav a zároveň kolem záporných mafiánů. Správně říkám dlouhý záběr, protože prolítává skrz okna, dveře, dokonce i zdi. Nesmíme zapomenout taky na mnoho úžasných mrtvol, oseknutých nebo přejetých hlav, rozstřelených lebek a dokonce i souložících krys.

A co nám ten film přinese? Řekl bych jenom naprostý chaos do mozků z klipových záběrů, ale slušnou zábavu, jak to jde všechno to policajtské zabíjení těm černochům od ruky.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiri Borovy | pondělí 28.7.2014 10:27 | karma článku: 3,37 | přečteno: 141x