Minority Report

Na Nova 21.5.2014 22:15 nebo Nova Cinema 22.5.2014 01:25.Recenze je z  18.10.2002. Měli jsme tu dinosaury, vojáky, mimozemšťany, esesáky, jednoho domácího mazlíčka v polích kukuřice. Ale od Spielberga jsme ještě neviděli pořádně Sci-Fi z blízké budoucnosti.    

Do této doby se z dua S+L Sci-fi zabýval pouze Lucas se svými Hvězdnými válkami (I,II, IV,V,VI) a Steven Spielberg se věnoval pouze natáčení buďto komerčních produktů – trojdílná série Indiana Jones (I.J. a Dobyvatelé ztracené archy, I.J. a Chrám zkázy a zatím to nejlepší Indiana Jones a poslední křížová výprava). Nebo jiných filmový uměleckých děl, které neměli zas dobré výsledky u diváků, ale recenzenti tyto filmy ocenili. K těmto filmům patří třeba Schindlerův seznam, nebo třeba i vojenský film Zachraňte Vojína Ryana.
Nesmíme zapomenou i na A.I. umělá inteligence, kterou natočil Spielberg na památku Stanleyho Kubricka. A. I. nepatří mezi typické Spielbergovské filmy, protože z něj čiší památka na Kubricka.

Pro mě nejlepší film od S.S. byl Jutsky park, který byl na svou dobu dost novátorský a hlavně byla použita dost dobrá digitální technologie, která se postupně zlepšuje a zlepšuje.A teď k filmu, řekne se dobře odvedená práce od režiséra. A je to pravda, slavný to Spielberg svou práci umí a hlavně je na něm vidět neustálé zlepšování už dost kvalitního řemesla. John Anderton pracuje ve firmě Prekrim, která vlastní 3 tři tušitele, kteří v komatózním stavu předpovídají budoucí vraždy, a John A. jejich předtuchy analyzuje a tímto je neustále před vrahy, kteří ani nemají vůbec ponětí o svém vražedném sklonu a hlavně nemají ani tušení, že někoho zabijí. To ani nemá samotný J. A. který je označen za vraha, a proto začne utíkat a hledat svou domnělou oběť, kterou vůbec nezná. A teďzačíná hon na vraha a na oběť.

Jestli jej zaměstnanci Prekrimu najdou dřív, než někoho zabije, nebo jestli to vůbec není lež a manipulování s fakty. Samozřejmě někoho zabije a tím se nic nevyřeší, postupně zjišťuje, že nemůže věřit nikomu ze svých blízkých ani nadřízeným a několik chvil je i svým způsobem mrtvý, kdy ho v Prekrimu uspí do kómatu, aby mohl v pořádku nic zlého nedělat. Všechno nakonec vyřeší a všechny zlé lidi zabije, jak je to správné ve správném americkém filmu. I když, sami uvidíme, jak naše budoucnost bude vypadat. Třeba i jinak, než nám S. S. nabídl. Jenom možná se stejnými auty, když ze do toho filmu zapojili i automobilky.

 

  • Pokud je mi známo, operace očí se provádějí s dezinkfenci a je potřeba naprosto čisté prostředí
  • Po operaci se stehy či nějaký zákrok neléčí pouze 12 hodin, i sebemenší zranění se léčí mnoho déle
  • pokud jsem v továrně na auta, měla by tam být nějaká ochrana
  • v každé autové továrně pracuje se těžko pracuje, a jakmile se objeví nějaký vetřelec, měla by ochranka zakročit, nebo alespoň přestat fungovat stroje
  • Myslím, že nelze „oční bulvy“ jen tak nechat v plastovém sáčku, že na ně budou působit vnější vlivy, tak by se jejich stav měl neustále zhoršovat

Po přečtení recenze budu moc rád, když se, jako čtenáři mých textů, připojíte na moji stránku Facebooku (https://www.facebook.com/SimcaPise), případně i na Twitter (https://twitter.com/SimcaJB). Určitě budu rád za každou reakci :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiri Borovy | středa 21.5.2014 15:08 | karma článku: 4,17 | přečteno: 527x