Kill Bill vol. 2 – recenze

Retro recenze 2. dílu filmu Kill Bill. V TV  27.1. na Nova Cinema 22.00. Napsáno 24.4.2004

Já vážně nevím jak začít, očekával jsem akční scény, s lepší choreografií, ale tento druhý díl, jak je známo u pokračování mě zklamal. Bylo tam na mě moc mluvení a skoro žádná akce. Žádné chaotické střídaní času, teď už jenom příběh, který jde chronologicky, a my vždycky víme, proč je tam danná postava. Co se děje, a proč vlastně nevěsta je tam kde je, a zabijí koho a jak… V prvním dílu to bylo dost zajímavé, sledovat kousky příběhu, jak se a co se stalo. Schází mi ta Pulp Fictionstovská nálada, a hlavně takový chaos v příběhu vystaveném na tom, že až na konci se dozvíme, proč dělo, co se dělo.
A hlavně v Pulp Fiction ,kdy všechny se vsechny příběhy postav spojili do jednoho příběhu, do jedné scény, a tak až na konci zaklapl klíč příběhu byla všechna nespojitost vyřešena. To mi teď u Billa dost chybělo. Příběh směřoval k vyvrcholení, přímo, bez žádných vedlejších odboček. První sbírku vražedkyň nevěsta zabila v prvním díle a zbytek vrahů, co ji na svatbě přizabili si nechala pro druhů díl, včetně Billa, který má na ní přichystanou ještě nějakou novinku. A zabijí hezky postupně.
Tarrantino není bůhvíjaký režisér, natočil sice několik slavných filmů, napsal několik dost dokonalých scénářů, ale přiznám se, mě se jeho poslední film vůbec nelíbil. Nejen kvůli tomu, že kvůli tomu, aby vydělal více peněz, film rozdělil na více části, na dvě, ale že nesplnil mé očekávání, že druhý díl bude lepší než ten první. Řekl bych, že do první části dal to lepší, a na druhý dal méně kvalitnější části, aby lidi mohli jít na oba dva díly, když se jim první díl líbil. Což mě ne, a tak si teď vyčítám, že jsem za takovou blbost utratil více než 200 Kč za oba dva filmy, v očekávání kvality.
A co závěrem, no prostě jestli se Vám první díl líbil, a už nic nečekáte, tak na film jděte, ale připomínám, pro mě Kill Bill 2 byl dost zklamáním.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiri Borovy | pondělí 21.1.2013 9:03 | karma článku: 4,31 | přečteno: 342x