Akta X - My Struggle III (S11E01) - 60 %

Už jsme si zvykli na nová Akta X. Prvních 9 řad se v televizi pořád opakuje a 10. byla uvedena před dvěma lety. Producenti se rozhodli pro další sérii, tentokrát desetidílnou.

Tak se znova vrháme do příběhu o mimozemšťanech, globálním spiknutí a samozřejmě o dalších věcech, které bychom měli v Aktech X očekávat.

První díl nové sezóny nás znova vrhá do příběhu velkého spiknutí. V posledním díle předchozí řady jsme opustili hlavní hrdiny při mimozemském únosu. A tak jsme očekávali, že budeme v příběhu pokračovat. Akta X ale nejsou o vyřešení všech příběhů, ale o tom, jak se postupně kousek po kousku malinko odhalují a další témata k přemýšlení se samozřejmě objeví.

První díl nás znovu vrhne do neprobádaného tématu, ne vše, co proběhlo v předchozím díle, je skutečně opravdové a stalo se. Jedná se samozřejmě o příběh hlavní dvojice, ale krátký příběh o objevování nových poznatků, několika vraždách o tajemném syndikátu, není tím pravým, co jsem čekal.

Už to nejsou klasické epizody, ale začínají být překombinované. Prostě se tvůrci pomalu snaží čím dál víc jít až na dřeň problému a komplikovanosti všech konspirací.

Na dnešním dílu se opravdu scénáristé vyřádili, aby odkryli část nevyřešených věcí, ale bohužel se nám naskytl příběh, který je pro většinu diváků zklamáním.

Je vidět, že se po úspěchu předchozí sezóny tvůrci rozhodli příběh ještě více komplikovat, vrátit ještě více známých tváří, aby si mohli zahrát i herci, kteří se v žádných dalších seriálech moc neobjevovali.

David Duchovny, Gillian Anderson a Mitch Pileggi jsou hlavní trojka, ta nejdůležitější. Na nich celá Akta X stojí, ale o doplnění o Chrise Owense (Jeffrey Spender) moc nestojíme.

Myslím si, že celá desetidílná série bude hlavně o překombinovanosti zápletek a hlavně o hromadě cameí herců, které jsme mnoho řad seriálu neviděli.

Bohužel je epizoda My Struggle III velkým zklamáním, a tak dávám pouze 60 %.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiri Borovy | úterý 23.1.2018 8:00 | karma článku: 5,14 | přečteno: 111x