Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Andrea B.

1. 4. 2008 20:59
Clanek

Ahoj Honzo, tak jste me s panem Polaneckym inspirovali, ze jsem na toto tema napsala clanek. Je trochu drsnejsi, ale neber si ho prosim osobne:-).

0 0
možnosti

Shob34

1. 4. 2008 15:54
pis o tom, cemu rozumis

Pis o tom cemu rozumis, Honzo.

Tedy o houbach, ne o politice, aye?

0 0
možnosti

Jan Borovička

1. 4. 2008 16:04
Re: pis o tom, cemu rozumis

Občas mi to tu lidi vyčítají :-) nicméně občas si prostě napíšu něco mimo obor - kdo to nechce číst, nemusí. K houbám se brzy zase vrátím :-)

0 0
možnosti

erben3

1. 4. 2008 15:49
.

OK, je to nespravedlivé a hodně drsné. Držím Vám palce, ať to nakonec dobře dopadne a byt si koupíte. ALE - napíšu zase svojí zkušenost z jiné strany: Znám člověka, který má slušný byt v jedné části Prahy a v jiné části Prahy naoko bydlí v obecním bytě a čeká na jeho privatizaci (město přece prodává za hubičku),  aby ho pak za tržní cenu s obrovským ziskem prodal. A mám takový dojem , že podobných lidí je spousta. Není to taky nespravedlivé, spekulace s obecními byty? Jak k tomu přijde někdo, kdo platí 20 let hypotéku a někomu jinému spadne byt do klína jen proto, že v něm za bolševika bydlel? Obce by totiž měly privatizovat byty za tržní ceny. Kdo by nesouhlasil, byl by nadále v pronájmu. Tím by se spekulacím zabránilo.

0 0
možnosti

Jan Borovička

1. 4. 2008 16:09
Re: .

A nejen to, jak už psala níže Andrea, nespravedlivé je to i v jiné rovině. Jenomže Praha 2 nechce privatizovat téměř vůbec (ani za cenu obvyklou). :-( Mimochodem - vůbec není jisté, jak by to bylo se splácením, k mé smůle je byt v hodně prestižní části Prahy a jeho cena je tedy dost vysoká kvůli lokalitě...

0 0
možnosti

íla

1. 4. 2008 13:45
souhlasím

a karmuji hned třikrát. Váš problém je i mým problémem, ze kterého hledám cestu ven........a nevím kudy.

0 0
možnosti

flavy

1. 4. 2008 16:55
Re: souhlasím

Andrea B nabídla pro Vás řešení již v jiné diskuzi. Zvlášť, bydlíte-li jako pan Borovička na Vinohradech. Odstupné za dekret na byt s regulovaným nájmem v takové lokalitě bývá přes milión korun. Právě pro jeho vysokou tržní hodnotu a minimální doplatkovou hodnotu při privatizaci. Prostě před privatizací ten dekret prodejte.

Na to, že Vám ten byt nepatří (ani nikdy nepatřil), že jste v něm platila posledních 18 let na rozdíl od ostatních „směšný“ nájem (za tu dobu jste ušetřila na nájmu okolo 1 mil. Kč), dostanete nádavkem 1 mil. Kč.

A to se vyplatí!;-D

0 0
možnosti

forhend

1. 4. 2008 11:35
Nechce se mi

věřit, žebyste nevěděl, že za tím jsou až na "posledním" místě peníze. A úplně bez práce ukradené. Je úplně jedno, kdo je u žezla, jestli ODS, ČSSD nebo...chce se mi  napsat jedna zakázaná strana...:-/ Koho volit? :-©

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

1. 4. 2008 10:34
Jedna drobnost

nespravedlnost není zločin.

Jinak jakákoliv selekce je diskriminační.

0 0
možnosti

Jan Borovička

1. 4. 2008 11:27
Re: Jedna drobnost

Dovolil jsem si trošku ostřejší výraz :-)

0 0
možnosti

Amálie

1. 4. 2008 10:07
Žalobu a medializaci

Tyhle věci mě štvou. Aniž bych si dělala iluze o možnosti uspět soudní cestou, zvažovala bych podání žaloby proti nezákonným praktikám na radnici. I když pokud nemáte "rukolapné" důkazy a konkrétní viníky, půjde to do ztracena a navíc v našem korupčním prostředí nelze vyloučit provázanost mezi soudem na Praze 2 a radnicí Prahy 2. V takových případech bývá vhodné vše s co největší pompou medializovat - předhodit to někomu z televize apod.

0 0
možnosti

pedr64

1. 4. 2008 10:21
Re: Žalobu a medializaci

Co chcete na tom žalovat? Že majitel prodal část svého majetku a jinou část majetku si ponechal? Že prodal majetek za 10% trřní hodnoty a nechoval se tedy při správě obecního majetku jako dobrý hospodář? No a co, snadno vám doloží, že díky regulovaným nájmům ho správa těchto bytů stála víc, než dostal na nájemném a tedy prodej i za zlomkovou cenu je pro obec ekonomicky výhodnější. Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme protestovat, ale to je jediné, co s tím můžeme dělatRv

0 0
možnosti

Jan Borovička

1. 4. 2008 9:57
Milá Andreo,

já si tohle samozřejmě uvědomuji. Zajímá mě, co si o tom lidé myslí, potom se k tomu ještě vyjádřím. Myslím, že jsi tohle napsala za mnoho a mnoho lidí a ušetřila jim práci. Souhlas! Ale co s tím?

0 0
možnosti

pedr64

1. 4. 2008 9:55
no, bohužel se toto rozdávání obecního

majetku dělo a děje po celé republice bez ohledu na to, která partaj nebo partaje zrovna té které radnici šéfují.

0 0
možnosti

Jan Borovička

1. 4. 2008 9:58
Re: no, bohužel se toto rozdávání obecního

To máte pravdu, leč od některých stran bych to čekal, od ODS nikoli... :-/

0 0
možnosti

Andrea B.

1. 4. 2008 9:42
Socialni nespravedlnost

Mily Honzo, jsi muj velmi oblibeny blogger. Dnes s Tebou souhlasim ale jen v jednom. Deje se totalni nespravedlnost. Ja chude devce z Moravy, jsem nejen nemela moznost odkoupit zadny byt za smesnou cenu (znam cloveka co si koupil svuj regulovany byt u Andela 40 m2 za 100.000 Kc, skoda ze to nenabidli me, koupila bych jich treba 10), ale dokonce me ani nikdo nenabidl regulovany najem. Hotovy skandal !!! Fakt by se mi hodilo bydlet v Praze treba na Vinohradech a platit 3000 Kc. Ony ty trzni ceny nejsou fakt nic moc. A tak jsem si tedy musela koupit svuj byt v radu nekolika milionu korun, vzit si hypoteku a zadluzit se na cely zivot. NESPRAVEDLNOST !!! Asi napisu panu prezidentovi...

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.