Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

6. 4. 2010 2:18
ucelovy zakon

Ten zakon ma jeden konkretni smysl: byt dalsim z rady ucelove zneuzitelnych, ktere lze v pripade potreby pouzit k likvidaci prilis vyrecnych jedincu. V lete si policie udela fotky a na podzim to prijde sbalit - jednoduche, efektivni, levne.

S ohledme na to, ze uzivani marihuany a prokouknuti medialni bubliny spolu dost souvisi, se jedna o velmi vhodny zakon, ktery je zneuzitelny vuci slusne casti "problemovych" jedincu. Inu, v realnem fasismu uz zijeme, ted behem par let pozbudeme prav a pak se nam vrati stara znama otrokarska spolecnost. Uz dnes by stacila jedina veta v zakone o osobnim bakrotu k tomu, aby se dluznik stal dozivotnim otrokem veritele bez realne sance na zmenu - povinnost prijmout praci pro veritele, paklize nesezene jinde lepe placenou. System sankci a penali za cokoliv by pak zajistil prohloubeni dluhu namisto splatek.

0 0
možnosti
MU

Earl_Grey

11. 12. 2009 12:33
hmmm

Kritiku navrhu chapu, neresi vsechno, prakticky nic, a jedna se spis o humbuk. Ale presto zkusenost rekreacnich uzivatelu za dobu platnosti i predchoziho navrhu prokazuje, ze policie se chova dost "rozumne". Stihani drobnych pestitelu prakticky ustalo uz za dob Komorouse, coz defacto potvrdil i JXD v nedavnych udalostech komentarich, kde se dokonce omlouval za to ze po odsouhlaseni normy pochyboval o policii. Na toto tema i nekolikrat psal do Reflexu. Chapu Vase obavy, ale zkusenost ukazala ze se udavani a nahaneni policejnimi sbory bat nemusime. Alespon ja se tedy nebojim. To ze nejsou lehke drogy uplne legalni alespon umoznuje trestat velkopestitele co to delaji pro kseft, coz je podle me OK. Na druhou stranu i plnou legalizaci si umim predstavit.

0 0
možnosti
F

freye

14. 12. 2009 12:26
Re: hmmm

http://www.kozy.cz/pripady.html

Asi tak nejak to muze fungovat.... 

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

9. 12. 2009 0:03
Nemohu než souhlasit

No je to pitomost ten zákon, ale jak by řekl klasik, buďme rádi i za to. :-)

Restrikce měkkých drog je u nás velká právě proto, že je pro policajty jednoduchá a oni si mohli zapsat čárku za každou udanou rostlinku v květináči nebo na zahrádce.

A percentuální objasněnost drogpové kriminality hned vypadla lépe.

Ty případy stíhaných babiček, co jim tráva pomáhala na Alzheimra jsou trestuhodné ale z druhé strany! Trestal bych ty policajty a soudce, co to soudili!

Snad aspoň těm teď jim dají pokoj.

0 0
možnosti
PM

assam

8. 12. 2009 19:57
"limit 40 hub vám totiž na....

...rok nemůže stačit, pokud máte v plánu víc než 2 experimenty..."   Množství psilocybinu v lysohlávkách se liší nejen mezidruhově,ale doslova kus od kusu v rámci jednoho druhu a navíc neplatí stoprocentně přímá úměra mezi velikostí plodnice a kvantitativním obsahem psilocybinu a dalších obsahových látek(" že existují i psychoaktivní lysohlávky velké jako bedly - není tedy 40 jako 40")...literární zdroj,ze kterého mám tuto informaci,bohužel nemohu uvést,neboť mi byl nějakou "smažkou" před několika lety odcizen,takže si ani nevzpomenu na název.;-D...ale toto tvrzení mi potvrdila i zkušenost řady brněnských studentských "experimentátorů".Co tím chci říct? Jen,že ze 40 hub č.1 se dá udělat jeden až dva "výlety",ze stejného druhu hub,vzorku číslo 2.,si užijí i čtyři výlety....Totéž platí o 5rostlinách Cannabis sativa z jedné zahrádky a z 5 rostlinách jiné...

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

8. 12. 2009 20:53
Re: "limit 40 hub vám totiž na....

Dost dobře nechápu, co mi tím chcete říci. V případě sušených dřevních modrajících lysohlávek (česká, moravská, tajemná) se dávka podle způsobu požití obvykle pohybuje od 10-40 plodnic. Lépe na tom může být l. kopinatá, kde jsou účinné látky stabilnější. Ta má ale zase velmi drobné plodnice. Obrovské plodnice s vysokými obsahy PSB a PS má lysohlávka kubánská, kterou lze pěstovat. Jediná plodnice může vážit víc než 40 našich lysohlávek a být ještě mnohem účinnější. Takže ten, kdo tu úpravu připravil, evidetně neví, o čem mluví. A když jsme u zdrojů, jeden by mohl být např.

Stříbrný J., Borovička J., Sokol M.: Obsah psilocybinu a psilocinu v některých druzích hub. Soudní lékařství 2003; 48 (3):45-49.

!

0 0
možnosti
F

freye

8. 12. 2009 18:29
Pekny prispevek

Abych taky pridal svuj nazor, myslim si, ze za timto zakonem je vule nekoho vlady udelat krok vpred a odstranit nesmyslne vagni formulaci o malem mnozstvi, ktera umoznuje Potud skutecne prulom v oblasti, kde predchozi vlady toto ignorovaly a velke pozitivum. Na druhou stranu nemohu pochopit, jakym zpusobem se dostaly do zakona lysohlavky a predevsim sberatelske exoticke rostliny. Tento zakon nemohl napsat odbornik, ale tupy urednik. A tento by mel byt ze sve postu vyhozen, protoze je zcela nekompetentni a nedokaze pouzivat zdravy rozum.

S temito vecmi nikdy nebyl v republice sebemensi problem (neopakujme hloupe jeden davny pripad z Brna o kterem nikdo zde nevi dalsi podrobnosti). Nevytvarejme problemy tam, kde nejsou a nekriminalizujme obycejne slusne lidi.

Je to vubec zajimavy priklad, jakym zpusobem vznikaji zakony. Tady jiste nejde o vysledek diskuze odborniku ci nazor vetsiny.

0 0
možnosti
MG

james.blond.007

8. 12. 2009 18:54
Re: Pekny prispevek

R^

0 0
možnosti
MG

james.blond.007

8. 12. 2009 16:59
Malé doplnění

s obsahem článku bez výhrady souhlasím. Jen bych doplnil ještě jednu nezanedbatelnou drobnost. Dle mé zkušenosti ani některé syntetické drogy nejsou automaticky cestou do pekel. Znám osobně celou řadu lidí, velmi respektovaných a SLUŠNÝCH občanů, kteří jednou za měsíc nebo za dva jdou na nějakou tancovačku (dnes se jim většinou říká hezky česky party) a tam, místo aby se zlili do němoty předraženým alkoholem a následně se poprali a nablili do álejí, užijí jednu či 2 tablety extáze nebo si dají lajnu kokainu či pervitinu, přes noc to vytancují a ráno spořádaně odejdou domů. Znám také praktiky mnoha policistů, kteří drogy zabaví a pak si jimi zpříjemní zbytek směny nebo je po směně prodají. Rekvalifikace držení menšího množství takových látek z trestného činu na přestupek těmto policistům velmi zjednoduší práci, neboť drogu nezabaví člověku, který se jejich držením dopustil trestného činu, ale jen přestupku, takže s tím nebude tolik papírování...

0 0
možnosti
MG

james.blond.007

8. 12. 2009 17:02
Re: Malé doplnění - pokračování

přestupci se udělí bloková pokuta, kontraband se zabaví a jelikož to už nebude předmět doličný, bude velmi snadné takovou věc nechat zmizet. Jaké to bude mít důsledky nechám již na posouzení laskavému čtenáři.

0 0
možnosti
O

oranzovabandaska

8. 12. 2009 16:41
Problem vidim jinde ...

A to v socialni inteligenci uzivatele. At se klidne zhuli z marjany ale at pote neseda za volant auta ( stejne jako u chlastu ). Ja napriklad sem si ze sve svobodne vule poridil alkotester ( naklad cca 1500,- ) a proste pokud jsem s kamosema na chalupe a dam si par panaku a piv a v nedeli odpoledne chci ject domu tak si pro jistotu dejchnu kvuli zbytkaci a mam klid.

0 0
možnosti
O

oranzovabandaska

8. 12. 2009 16:36
Kontrolni otazka ..

Kdyz ty lysohlavky ( jako ze jsem je nikdy nepozrel ) ciste hypoteticky ususene rozsekam na kasi za jak dlouho je stredne inteligentni policista slozi nazpet do puvodni podoby aby mohle provest sofistikovane matematicke porovnani s cislem 40?

0 0
možnosti

mira232

8. 12. 2009 15:22
souhlasim

takrka uplne, akorat to deleni na prirodni a synteticky mi pride nesmysl. vsechno je to chemie a je jedno jestli vznikne v prirode a nebo tomu clovek trochu pomuze. nakonec ta marihuana se zase slechti. v podsveti by podle me nemuseli bejt ani jiny drogy. komu by napriklad vadil heroin, kdyby byl za par kacek v obchode a lidi kvuli tomu nemuseli krast. vzdyt na heroinu, bez toho aby clovek musel cely den shanet davku, by se dalo normalne fungovat. a nebo ne? kdo vi jak by to dopadlo.  kazdopadne vic nez ta droga samotna cloveka dostavaji dolu hlavne ty penize a okoli do kteryho je tim branim zarazen.

0 0
možnosti
MG

james.blond.007

8. 12. 2009 17:15
Re: souhlasim

tak heroin ani jiné opiáty jsem nikdy neokusil, tak nemohu soudit, do jaké míry by člověk byl schopný normálně fungovat, myslím, že ale moc ne, na druhou stranu lidí pod vlivem kokainu nebo pervitinu pracuje docela dost a mnozí lépe než za střízliva, slyšel jsem například z důvěryhodného zdroje historky o tom, jak pokladní v supermarketu si zcela běžně dávají před směnou lajnu pervitinu aby to vůbec vydrželi/ly. ani se jim při těch pracovních podmínkách nedivím. takže na názoru výše vidím velký kus pravdy.

kam vede represe a prohibice viděli v první polovině minulého století na příkladu alkoholu v USA. ona kriminalizace drog nahrává hlavně těm kriminálním živlům, takže ani mafie sama nemá nejmenší zájem drogy legalizovat. ty opravdu velké ryby si spokojeně plavou a koho v tomhle světě zajímají nějací pěšáci? a riziko zvyšuje cenu. a politici v tom jedou buď s nimi nebo jen prostě nevidí za roh stejně jako většina spořádaných občanů zmasírovaných goebbelsovsky propracovanou propagandou.

0 0
možnosti
PE

hetzer

8. 12. 2009 15:08
No snažil jsem se

na jiném blogu trochu debatovat s Vaším kolegou blogerem, ale bylo to jako mluvit s gramofonem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.