Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mirek44

17. 6. 2010 10:11
Připomínám a nezapomínám.

Otec byl vyhozen ze zaměstnání  v 48 roce a mohl pracovat pouze jako pomocný dělník.Osobně jsem mockrát čelil různě motivovaným útokům "chitrích" kolaborujících kreatur (křivá a nesmyslná udání od agentky STB Jakischové i dalších sviní).Nesměl jsem dělat aspiranturu ,to je ale to nejmenší.V 89 roce jsem viděl na okraji Prahy velmi mnoho rudých banditů z LM.Proč tam byli?

     V právním státě je ten kdo pomáhá zločinci,kryje ho a umožní nepotrestání lumpa posuzován jako spolupachatel a dostane jen o něco nižší trest než hlavní lump. Doplňte o jednání Havla podle své paměti.Za německé okupace mohl český odboj přijímat pomoc (velmi vydatnou) od předsedy protektorátní vlády gen Eliáše ale nikoliv od Havlů-pročpak asi?

     Kecy o šetření" pocházející od O.D.eS.eS lze snadno vyvrátit publikovanými informacemi o Nomuře a osobách které jí to dovolily.Můj odhad je asi 700 miliard.Přepočtěte si na 1 obyvatele - provedeno pod clonou ODeSeS.Kecy neznalých otroubků jsou k ničemu. 

0 0
možnosti
BN(

Bůh Nejvyšší (13)

10. 12. 2008 1:22
Tohle je a není pravda.

Východní blok se postupně hroutil, k čemuž dal, možná částečně nevědomky,  zelenou Gorbačov. V roce 1989 přes Prahu a velvyslanectví SRN utíkaly tisíce občanů NDR na západ a situace tady byla také na spadnutí. Lednová demonstrace na Václavském náměstí ukázala nebývalou měrou sílu odporu obyčejných lidí. S klasickým stalinistickým režimem jsme zbývali my a Rumunsko a každý chytrý komunista a estébák to věděl a dovedl se včas podle toho zařídit. Změna systému byla nevyhnutelná.

Otec tehdy pracoval na ministerstvu financí a nosil domů oběžník StB o vnitropolitické situaci, určený jeho nadřízenému. I z něj byla patrná jistá rezignace vedoucích orgánů KSČ (rozuměj státu) na udržení režimu. Postupně se vytrácel bojovný duch článků, zatímco se bossové KSČ v klidu připravovali na přerod v kapitalisty a demokraty.

0 0
možnosti
BN(

Bůh Nejvyšší (13)

10. 12. 2008 1:24
%

Tento přerod jim, ať už naivně nebo záměrně a vypočítavě, umožnila pravdolásková" banda (nemám opravdu jiný výraz) kolem Charty 77 a Václava Havla,

kterého davy na Václaváku vynášely do nebes a tím mu daly do ruky morální mandát rozhodnout, co bude dál. Heslo nejsme jako oni" znělo tak

krásně...

V K14 se tehdy také přiostřovalo, Dr. H se s ing. S. častoval tím, kdo je a není komunista a utajena mi dodnes zůstala role ing. B. To jen tak mezi námi :-)

0 0
možnosti
C

cojanato

22. 11. 2008 14:30
Autore, máte .......

..... ode mě KARMU !!R^

A nenechte se zbytečně vytočit od některých pomýlených nebo narudlých kvákalů;-€;-O ! ! Někteří z nich Rv mají za úkol jen provokovat, mlžit nebo bezdůvodně napadat.

Tak hodně zdaru.!!

0 0
možnosti
K

kaktusak

20. 11. 2008 0:54
Ano, pojmenujme to ZLO...

...které dovedlo tuto zemi a společnost do morální krize, ze které se jen tak nevymotáme. Je to kapitalismus.

0 0
možnosti
C

cojanato

22. 11. 2008 14:22
Re: Ano, pojmenujme to ZLO...?? Ale správně !

Kaktusák je asi mimo. Tím zlem je 60 let zvrhlého bolševicko-komunistického režimu, zkaženost a lhostejnost mnoha lidí, pokles morálky a již před "sametem" připravovaně předáváním moci a majetků. Já se nikdy nebál nějakého kapitalismu. Ale skoro 20 let mám těžké obavy z "našeho" rudého kapitalismu. A z toho se vymotat, je skutečně velký problém.

Autor to napsal a vystihl tvrdě, ale zcela pravdivě. Jsem rád, se objevují mladí lidé, kteří to vidí v reálu a nebojí se věci nazývat pravými jmény. Díky jim. Starých blbců, mafiánů a darebáků už máme dost !

0 0
možnosti
PD

Petr1234

19. 11. 2008 16:53
možná

že díky tomu tvýmu podvodu století, nebo jak si to nazval, teď nepůjdeš bručet do basy. Tak si užívaje svobodu a demokracii a neplkej tady nesmysly.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

19. 11. 2008 17:18
Re: možná

Jinými slovy mám držet hubu a krok, že? Jak bolševické... A mimochodem, doufám že mě nezavřou - když ne dnes, tak třeba zítra. V parlamentu jsou tuny lidí, kteří se na to těší X

0 0
možnosti
JZ

Vagabundinha

19. 11. 2008 14:56
startovní čára

Nemám čas ani náladu s Vámi sáhodlouze polemizovat, ale vzpomínám si, jaký povyk dělala západní Evropa kvůli lustračnímu zákonu, který do značné míry vytěsnil estébáky z politiky a mnoha veřejných funkcí. Nechci vidět, co by bylo, kdybyste tyto osoby vytěsnil z ekonomického života. A jak byste to asi tak dělal, aby to nebylo protiústavní? Zakázal byste jim ekonomické aktivity nebo sociální dávky? 

Není dobře, že někteří bohatnou nečestně. Lidé navázaní na předlistopadovou mocenskou elitu měli přirozeně lepší předpoklady ke zbohatnutí než průměrný občan. Ale já mám možnost bohatnout čestně, cestovat, kdy chci, poslouchat hudbu, jakou chci, číst, co chci, a  to je pro mě důležité. Pár Šloufů, ze kterých se mi zvedá žaludek, je přijatelnou cenou za mou svobodu. Morální kocovina je, zdá se, obecným průvodním jevem hlubokých společenských změn.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

19. 11. 2008 17:20
Re: startovní čára

Měla se změnit ústava. Jistá skupina lidí by neměla právo volit a po určitou dobu ani podmnikat, působit ve státní správě a v politice.

0 0
možnosti
DG

dj giovanni

19. 11. 2008 11:08
Máte stopro pravdu

Je tragédií naší země, že pořád se nevyšetřují zločiny desetitisíců udavačů zejména z 80. let, kteří se díky svým udáváním a likvidaci možných konkurentů v práci chopili pozic v soc. podnicích, které pak zprivatizovali /za státní peníze když privatizační projekty dělali v pracovní době a dávali úplatky z prostředků podniků/  a všechna energie v tomto směru se vyplácala na pochybnej papírek "případu Kundera". A pokud podáte na svého udavače trestní oznámení, tak vám to zastupitelství vrátí s tím, že je to promlčeno jak se mi nedávno stalo. Co ovšem také chtít po soudcích, kteří vystudovali totalitní práva kdy se na právniské fakulty dostali jen ty nejprotekčnější dětičky z nejrigidnějších komunistických a esébáckých rodin.

Je třeba zřídit obdobu Norimberského tribunálu a všechno vyšetřit, ještě je čas.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

19. 11. 2008 14:10
buď konkrétní

Privatizační projekty se asi v pracovní době dělaly, možná třeba privatizace Mladé Fronty , ale že by si někdo dovolil dávat úplatky z prostředků podniků, tomu  moc nevěřím. A to nejsem nějaký Klausův příznivec. Pokud máš k tomuto tvrzení nějaký důkaz, tak sem s nim. Možná by si se mohl pooptat těch, co Mladou Frontu privatizovali, koho v 80. letech udávali a komu a jaké úplatky při privatizaci platili. :)

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

19. 11. 2008 10:17
když odhlédnu od toho,

že jste v listopadu 89 byl malým chlapečkem, byla to největší a nejzásadnější historická změna ve vašem životě.  Chápete vůbec  ten význam?

Nestalo se zde ale nic jiného, než co v té době postupně probíhalo v polovině Evropy, co bylo oid určité doby neodvratné, Další vývoj v tzv.postkomunistických zemích je také podobný.

V Rumunsku zastřelili Ceaucesca - myslíte, že se tím vypořádali s komunismem?

0 0
možnosti
DG

dj giovanni

19. 11. 2008 11:10
Re: když odhlédnu od toho,

Vy jste ale hodná paní. Takže jinak to nejde než soudruhy a estébáky všude ponechat, hlavně že se může cestovat, že?

0 0
možnosti
OU

19. 11. 2008 10:04
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MC

sualk

19. 11. 2008 10:02
Jsem Vám vděčen, že někdo z mladší generace

to vidí otevřeně jako na to nahlížíme my tímto režimem neposkvrněni. Plně souhlasím s vašimi výstižnými postřehy . Velkou míru na tom mají ty sametové rukavičky a hesla "Nebudeme jako oni. Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. atd..." Opak je ale pravdou. Nikde na světě nebylo potvrzeno, že tato slova vedou ke kýženým cílům. Mnohdy se tato působivá slova používají v čase hrdinném, což je buď úmyslem a nápovědou mocných nebo blamáží snílků, kteří bývají přesvědčeni, že vše jde bez obětí. Lháři jsou totiž v životě úspěšní. Švýcaři Jean Kryon a Hector Саx publikovali zajímavou statistiku: lež se vyskytuje v 90% reklamy, lžou masové sdělovací prostředky, lžou politici, šéfové i podřízení, manželky, zamilovaní, sourozenci, děti, přátelé, lžou doktoři i advokáti.Lhářů je více mezi lidmi s vysokoškolským vzděláním (74%), než se středoškolským (36%). Lidé s ročními příjmy vyššími než €60 000 lžou více (67%), než s příjmy pod €50 000 (29%).

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7786x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.