Ruská inkvizice: osvoboďte Pussy Riot!!!

Ruský soud odsoudil tři nevinné ženy ke dvěma letům v gulagu. Je přitom evidentní, že za rozsudkem je jen a pouze politická objednávka: vydává se Rusko cestou k teokracii?

Moskevský patriarcha Kyrill alias zrádce Ježíše a děvka ruského prezidenta.Wikipedia

Na svém blogu jsem ve svém příspěvku Moskevský patriarcha je Putinův slouha jasně popsal, o co v procesu ve skutečnosti jde: dívky z Pussy Riot protestovaly proti prorůstání politiky a církve. Protestovaly proti tomu, že se ruský patriarcha chová jako Putinova děvka. Protestovaly proti tomu, že chování ruské pravoslavné církve je rouhání proti Bohu a proti křesťanským hodnotám.

Marně. Za svůj upřímný protest mají jít holky na dva roky do gulagu a rudá lůza slaví. Putinofilové slaví. Pravoslavní věřící s vylízanými mozky taktéž slaví.

Na rozsudku jsou zásadní dvě věci:

1/ Délka trestu jednoznačně ukazuje, v jak citlivém vředu se Pussy Riot svým vystoupením zašťouraly.

2/ Argumentace, kterou soudkyně Syrovová rozsudek zdůvodnila, nese všechny znaky inkvizice. V rozsudku se hovoří o „rouhání“, „urážce boha“, „zneuctění božího stánku“ a „ďáblových křečích“, což jsou termíny, které v sekulárním státu soudce nesmí použít! A pokud je použije, měl by být odvezen do blázince! Pro sekulární stát bůh neexistuje, protože jeho existenci nelze dokázat – patří do stejné kategorie jako rusalky, vodníci, vlkodlaci nebo Šmoulové! A něco, co neexistuje, nelze urazit...

Existuje forma společenského zřízení, kde se na boha/bohy může stát oficiálně odvolávat – říká se tomu teokracie a známe ji třeba v islamistické podobě. Z hlediska svobody, demokracie a racionálního přístupu ke světu je teokracie jednou z nejodpornějších forem diktatury. Rusko se dalo opravdu skvělou cestou. Možná nebude trvat dlouho a na pravoslavných ikonách vystřídá Bohorodici Putinův obraz – potom to snad už vylízaným hlavám v Rusku i u nás konečně dojde. I když pochybuji.

Autor: Jan Borovička | pondělí 20.8.2012 8:08 | karma článku: 21,57 | přečteno: 1535x
  • Další články autora

Jan Borovička

Epigram "Vladimír a Livia"

13.8.2013 v 10:36 | Karma: 30,92

Jan Borovička

Kdo může za povodně?!

11.6.2013 v 8:08 | Karma: 42,92

Jan Borovička

Klausova opice zase perlí

10.6.2013 v 8:08 | Karma: 33,66