Můj světový rekord po zápase s Polskem

Pod vlivem jednoho litru střiku z podřadného moravského červeného, ale především díky slavnému vítězství nad Poláky, jsem se vybičoval k nevídanému výkonu a v noci ze soboty na neděli 16. a 17. června vytvořil světový rekord!

Šiška - nebo co z ní zbylo : )J.B.

Začalo to tak, že jsem se měl sejít s Mackou, ale už v esemesce zněla dost nerozhodně a nakonec nepřišla, asi ji plení zahrady v tom dusnu oddělalo, takže jsem fotbal sledoval na Lhotce na Tempu. Cestu domů po zápase jsem se v dobré náladě rozhodl absolvovat pešky. A na Zálesí se to stalo!

Na chodníku ležela borová šiška. Říkal jsem si, kdy to bylo poprvé, co náš opičí předek pocítil touhu kopnout do něčeho kulatého. A jak dlouho trvalo, než nějaký jeho druh pocítil ve stejnou chvíli potřebu nakopnout totéž kulaté opačným směrem?! Kdy došlu k tomu, že se celá tlupa seběhla, aby pozorovala Mamutíka, Kopčema, Ukmase, Rváče a ostatní lovce, jak se honí tam a zpátky za neforemným míčem sešitým z koží?

A tak jsem stál já, vědom si své pračlověčí fotbalové krve, před borovou šišticí a nakopl ji směrem k Thomayerce. A zas! A znova! Kopal jsem do té šišky, které nekontrolovatelně měnila směr letu, a nekompromisně ji posunoval s kopce dál a dál. Nedbal jsem toho, že mi ji jako na potvoru přejela dodávka a udělala z ní neforemnou hrbolatou placku. Posouval jsem ji podél Michelského lesa a pod Jižní spojkou až na Kačerov. A to navzdory tomu, že se mi šiška ztrácela ve tmě v parku pod Kačerovem a že jsem cestou potkal tlupu zhrzených Poláků!

Nevzdal jsem to a dokopal ji až k metru. Celková délka trasy měřila přibližně 2,4 km. Protože nelze předpokládat, že by někdo absolvoval podobný výkon (kopání borové šišky přejeté dodávkou v městském prostředí na takovou vzdálenost), je třeba tuto událost považovat za světový rekord.

Děkuji českým fotbalistům za inspiraci, Terrymu Pratchettovi za Nevídané akademiky, Bílkovi posílám radu, aby Baroše příště včas vystřídal, a vám nabízím v dražbě tu slavnou šišku: vyvolávací cena je 500 Kč, přihazovat můžete v diskusi pod článkem. Výtěžek aukce půjde na moje první kopačky : )

Autor: Jan Borovička | neděle 17.6.2012 9:09 | karma článku: 18,51 | přečteno: 1999x
  • Další články autora

Jan Borovička

Epigram "Vladimír a Livia"

13.8.2013 v 10:36 | Karma: 30,92

Jan Borovička

Kdo může za povodně?!

11.6.2013 v 8:08 | Karma: 42,92

Jan Borovička

Klausova opice zase perlí

10.6.2013 v 8:08 | Karma: 33,66