Měl Kalouskovi tu facku vrátit!

Tak se objevil záznam na internetu a máme konečně před očima, jak probíhal incident mezi jedním statečným mladým občanem a ministrem financí. Nebylo by to v Česku, aby se neřešilo to hlavní – tedy podstata incidentu  a proč veřejnost záznam už dávno neviděla. Místo toho se někteří snaží národu namluvit, že zločincem je ten, kdo záznam vypustil.

Jak mluvit se šmejdy...

Přestože média celkem sleduji, vůbec jsem netušil, že nějaký záznam Kalouskovy facky existuje. Byl jsem v šoku, když jsem to viděl – a jsem ještě více v šoku, když čtu názory některých blogerů a diskutujících, kteří se snaží onoho statečného občana dehonestovat – a to i v případě, kdy přiznávají, že pana Kalouska „nemusejí“. Jeden za všechny: „Kalouska nemám rád ani za mák, ale zrovna to, že si nenechá líbit urážky od smrkáče mi teda vůbec nevadí a nic apriori trestuhodného v tom neshledávám.“

Zrekapitulujme si, co se na záznamu stalo: volič šel po ulici a potkal politika, o kterém si myslí, že je to gauner a zloděj. Ať je to pravda nebo ne, každý má právo si to myslet a každý má právo projevit svůj občanský postoj a říct politikovi, co si o něm myslí. Politik ho nemusí poslouchat, může jít dál a ignorovat ho. Politik Kalousek (dlouholetý člen Československé strany lidové, špinavé služebné KSČ) ovšem voliče a svobodného občana této země neignoroval, přistoupil k němu a po chvíli se uchýlil k fyzickému násilí (pravděpodobně mu došly argumenty).

Tomu říkáte svoboda? Budou nás politici mlátit za naše názory?! Máme si věci zase jen myslet a chraň nás ruka Páně, abych je vyslovovali na ulici nebo dokonce drze papalášům do očí? Máme se bát i my blogeři?

Jsem hrdý na to, že někdo z tohoto národa dokáže říct na ulici politikovi, co si o něm myslí, přestože pak musí čelit následkům a fyzické šikaně. A fascinuje mě, jak je operováno s relativně nízkým věkem statečného občana: snaží se v nás vyvolat obraz, že „aresivní usmrkanec a drzý spratek“ napadl „důstojného a váženého muže“. Jako by projevit veřejně názor byla agresivita a nižší věk jako by nás diskriminoval (ten mladý muž byl plnoletý)! Proč nikde nepíšou, že „nadějný mladík byl napaden alkoholickým páprdou, kterého při tom kryl jeho mluvčí“?

Lituji, že ten občan Kalouskovi tu facku nevrátil nebo, jak říká jeden můj kolega, ho v sebeobraně nenakopal do pr... zepředu. Ale přesto mu za jeho odvahu děkuji!

Přidávám ještě instruktážní video, jak hovořit se šmejdy, když je potkáte na ulici:

Autor: Jan Borovička | sobota 11.2.2012 9:09 | karma článku: 32,74 | přečteno: 3313x
  • Další články autora

Jan Borovička

Epigram "Vladimír a Livia"

13.8.2013 v 10:36 | Karma: 30,92

Jan Borovička

Kdo může za povodně?!

11.6.2013 v 8:08 | Karma: 42,92

Jan Borovička

Klausova opice zase perlí

10.6.2013 v 8:08 | Karma: 33,66