Malicherný a mstivý ješita?

Václav Klaus po svém znovuzvolení prezidentem slíbil: „Budu prezidentem všech občanů ČR a prezidentem všech vás!“ Mohl tedy očekávat, že jeho činnost budu jakožto občan této země pozorně sledovat. A nejenom jeho činnost, ale i nečinnost. Díky Markétě Irglové se naše země ukázala světu v dobrém světle. Předpokládal jsem, že český prezident oscarové zpěvačce za nás za všechny poblahopřeje a poděkuje. Ale neudělal to!

Ve světě je běžné, že prezidenti děkují těm, kteří se zasloužili o mezinárodní reprezentaci země. Tak třeba irská prezidentka Mary McAleeseová svou gratulaci Hansardovi nezdržovala a poslala ji hned v den, kdy společně s Irglovou svého Oscara převzali. Václav Klaus jindy také s gratulacemi umělcům a sportovcům neotálí. Tak v čem je problém?

Zformulovat blahopřání je pro (jinak velice psavého) Václava Klause otázkou několika minut. Proč tedy takové obstrukce a průtahy v prezidentské kanceláři? Vysvětlení je nasnadě: Je dost možné, že se Václav Klaus mstí Irglové za kritiku, kterou uveřejnil před časem deník Právo: „Stydím se za našeho prezidenta, který se k ekologickým problémům vyjadřuje arogantně. Nedokážu pochopit, že prezident může zpochybňovat něco, co je vědecky podložené,“ řekla tehdy Irglová.

Takhle se, pane prezidente, nechová férový chlap, který si zachovává soudnost, noblesu a nadhled. Jak poznamenal komentátor Lidových novin – zřejmě jste prezidentem všech. Tedy i malicherných mstivých ješitů...

PS: Velice rád bych se mýlil. Žádám tedy Václava Klause o upřímnou omluvu. Nejenom Markétě Irglové, ale i nám všem, co jsme jí drželi palce.

Odkazy:

http://www.lidovky.cz/oscara-ma-na-lvy-se-ji-nechce-dpm-/ln_kultura.asp?c=A080228_110515_ln_kultura_nev

http://www.radio.cz/cz/vydani/101347

Na stránkách www.klaus.cz jsem žádné vysvětlení nenalezl (2. 3., 21:00).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Borovička | pondělí 3.3.2008 8:00 | karma článku: 28,23 | přečteno: 3527x
  • Další články autora

Jan Borovička

Epigram "Vladimír a Livia"

13.8.2013 v 10:36 | Karma: 30,92

Jan Borovička

Kdo může za povodně?!

11.6.2013 v 8:08 | Karma: 42,92

Jan Borovička

Klausova opice zase perlí

10.6.2013 v 8:08 | Karma: 33,66