Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

pehosaman

17. 8. 2010 10:16
Nejsem marxista

Marxismus uznávám jako filozofii a nestydím se za to, ateista jsem, příznivec myšlenky, že nejdříve každý, kdo bude chtít odškodnění od katolické církve to musí dostat.

Po zaplacení všech požadavků může katolická církev něco dostat ale bez úroků.

0 0
možnosti
S

Semper2

15. 4. 2008 1:03
Jste hodný soucitu...

nebot´ již jste zcela obrostlý cizopasnou houbou zvanou neomarxismus!RvRvRv

0 0
možnosti

Fidel Kuba

5. 3. 2008 19:49
kdo se postará o kostely?

Ponechme stranou zda církev nabyla svůj majetek čestně a zda se náhodou pobělohorské konfiskace či zabavení majetku upálených kacířů a čarodějů v něčem nepodobalo komunistickým praktikám. Mám zidealizovanou představu, že církev potřebovala vlastnit pole a lesy, aby z hospodářského zisku utáhla síť kostelů, kláštěrů a podobných  kulturních památek, které byly po staletí budovány k větší cti a slávě boží. Je správné církvi vrátit majetek, aby se pokusila tento ekonomický model obnovit? Je správné, že se o české kostely a kláštery stará stát, když už jsme součástí křesťanského kulturního okruhu a církev to sama neutáhne? A proč se stát rovnou nepostará o baráky scientologů, mormonů a jehovistů?  Nebo raději necháme archaické nepotřebné kostely na krku zchudlé církvi okradené komunisty, členům KDU-ČSL a papalášům z Vatikánu? K čemu majoritní neorganizovaní agnostici potřebují  věže, zvony, varhany, baroko a gotiku? Kdo a za co se má starat o české kostely?

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

2. 4. 2008 20:56
Re: kdo se postará o kostely?

Zdravím :-), zní to sice drsně, ale když někde zanikne sokolovna, tak kdo se stará? Nebo holubářům klubovna? Pokud je spolek činný, složí se na ni, pokud ne, zanikne. Zní to drsně, já vím.. :-/

0 0
možnosti

Jesse

1. 2. 2008 13:24
O původu V.K.

V některých příspěvcích jsem se dočetl, že V.K. pochází z Ukrajiny. Zapátral jsem trochu v googlu a našel článek o jeho rodokmenu:

http://rodokmen.psinec.com/kroniky/mf_051204.htm

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

2. 4. 2008 20:56
Re: O původu V.K.

Toto je úplně mimo článek. Václav Klaus tuto informaci dementoval na své stránce http://www.klaus.cz

0 0
možnosti

Papež

31. 1. 2008 11:43
0 0
možnosti

Sněhulák

31. 1. 2008 10:54
Myšlenkoví následovníci komunistů a socialistů

Je něco shnilého v myšlení části českého národa. Každý, kdo brání v nápravách komunistických zločinů, stává se jejich spolupachatelem :-/

0 0
možnosti

Jan Borovička

31. 1. 2008 11:15
Re: Myšlenkoví následovníci komunistů a socialistů

Já za takového spolupachatele považuji Václava Havla a celou jeho polistopadovou partu, která záměrně zabránila potrastání komunistických zločinů a umožnila asimilaci agentů STB a dalších gaunerů do statní správy a podnikatelské sféry. Jeden z mála lidí, kdo veřejně požadoval spravedlnost, byl Petr Cibulka, který byl "demokraty" s Čalfou , agentem KGB Kavanem a dalšími kvítky odstaven. Máte na to stejný názor jako já?

0 0
možnosti

Sněhulák

31. 1. 2008 10:51
Co je to za nestoudné názory?

Dlouhých 19 let se nic nedělo, křesťanům bylo bráněno v navrácení jejich majetků a někdo má ještě tu DRZOST zpochybňovat jejich práva?

Komunisté sprostě ukradli, je naprosto samozřejmé požadovat náhradu jimi způsobených škod!

A každý, kdo tvrdí podobné STUPIDITY jako "Církev si majetek sama nakradla" - jen ukazuje svoji vlastní NEVĚDOMOST o historii, ZAUJATOST vůči křesťanům a MORÁLNÍ SPOLUÚČAST na komunistických zločinech Rv

0 0
možnosti

Jan Borovička

31. 1. 2008 11:16
Re: Co je to za nestoudné názory?

Kdybyste četl pořádně, tak byste v textu našel, že vrácení majetku církvím se já obecně nebráním...

0 0
možnosti

edge

31. 1. 2008 5:56
Kardinál Tomášek

A není snad známý hrdina kardinál Tomášek v cibulkových seznamech? Kolik procent kněží bylo agenty StB? A nyní chtějí na ostatních náhradu prý uktadeného majetku!Rv

0 0
možnosti

Ogg

31. 1. 2008 6:15
Re: Kardinál Tomášek

Jasně, zodpovědnost za to, jak bylo naloženo s majetkem církví nesou nejen komunisté, ale i lidovci a také sama církev. Všechny tyto organizace a strany byly součástí státu. Něco jiného by bylo, kdyby lidovci a církev odešli do ilegality. V tom případě by se odpovědnosti zbavili. Lidovci a církev jsou nejen neustále součástí státu, ale lidovci jsou i v každé vládě. Takže napřed je nutné hledat odpovědnost ve vlastních řadách a neobviňovat všechen lid, že je zloděj a že musí církvi vrátit to, co jí ukradl. Jako občana mě talový postoj velice uráží!

0 0
možnosti

antizel

30. 1. 2008 21:05
nemám rád církev a jakékoliv náboženství

(snad kromě budhismu) vždy stálo jako hlavní síla sjednocení a obrany a boje.

ale je nepopiratelné,že komunisté majetek církvím ukradli , tak jako ostatním.

ukradeno se má vrátit , nebo kompenzovat.

víc není třeba ani možno dodávat.

0 0
možnosti

Ogg

31. 1. 2008 5:46
Re: nemám rád církev a jakékoliv náboženství

Naprostý souhlas. Ať komunisté a kolaborantští lidpvci nahradí ztrátu majetku. Obyčejní lidé a nekomunisté nic neukradli. Ty církev vydírat nesmí. To by byl princip kolektivní viny. Je třeba hledat jednotlivé viníky a ty hnát před zodpovědnost. Ne sakum prásk ze všech občanů udělat zlodějě církevního majetku!!! !

0 0
možnosti

Nemo

30. 1. 2008 6:12
Kdo stojí za špinavým handlem?

Velmi obdivuji pana Borovičku za odvahu, s jakou upřímností píše svoje články na ožehavá témata současnosti. Nebál se uveřejnit svůj názor na Václava Klause a nebál se ani ostré kritiky lidovců a církve uveřejněním tohoto článku. Že se opravdu jedná o odvahu, to potvrzuje i hrozící vyloučení pana Jana Berwida Buquoie z ODS za článek o Václavu Klausovi:

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-berwid-buquoy.php?itemid=2535

Pokud je to pravda je opravdu ale opravdu nutné se zamyslet nad tím, kdo nám to vlastně vládne!

0 0
možnosti

Jan Borovička

31. 1. 2008 8:51
Re: Kdo stojí za špinavým handlem?

Problém podobných článků je to, že jsou velice zajímavé, ale člověk neví, jak to vwe SKUTEČNOSTI doopravdy je nebo bylo. Díky za zajímavý odkaz :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.