I já schvaluji atentát na Heydricha...

Šeptalo se kdysi, že zatímco Sandokan je malajský tygr, tak Vasil Bil’ak je zakarpatská svině. V této souvislosti je zajímavé, že již 17 let se u nás vleče jistý soudní spor. Rozhodnutím strany inženýr a kandidát věd Jan Snášel zažaloval pro pomluvu skupinu studentů, která ho v listopadu 1989 jako aktivního člena Komunistické strany Československa kritizovala.

Studenti tehdejšího stávkového výboru o čerstvém předsedovi základní organizace komunistické strany (ZO KSČ) napsali na školní nástěnku, že je arogantní, má kariéristické vystupování a zneužívá svého politického postavení studentům i pedagogům. To si však dovolili dost. Soudruh Snášel později tři z nich zažaloval a začal se s nimi soudit o omluvu. Spor se vleče dodnes a vyhlídky na jeho ukončení jsou v nedohlednu. 

Naše soudy nejsou schopny vyřešit takovou hovadinu ani za 17 let! Je pravda, že studenty a nejspíš ani nikoho dalšího vůbec nenapadlo, že se spor může táhnout dlouhá léta. Zpočátku to dokonce vypadalo nadějně: první verdikt přišel hned v roce 1992 a soud Snášelův požadavek na omluvu zamítl. Jenže pak přišel zvrat. Nadřízená soudkyně Ludmila Antlová 29. listopadu 1992 (tedy v době, kdy si Česko připomínalo výročí sametové revoluce) nařídila studentům, aby se omluvili!

„Styděli bychom se,“ prohlásili šokovaní revolucionáři. A začali se soudit dál. Verdikt nechápali, až později se dozvěděli, jak Antlová kdysi soudila: na začátku normalizace potvrdila vyhazov ze zaměstnání jen proto, že učitel ztratil důvěru komunistické strany... Takže začal další soudní kolotoč. Zasáhl do něj Nejvyšší soud i Ústavní soud. Kolikrát spor putoval z jednoho obecného soudu na druhý, už dnes ani nikdo neví. 

Z výše uvedeného vyplývá:

1/ Naše justice je prolezlá bolševiky, kteří mají za cíl rozbít svobodu a demokracii v ČR. Jejich cílem je zdeptat veřejnost a připravit ji o víru ve spravedlnost a právní systém. Takové soudce, jako je soudružka Antlová, je třeba vyrazit (na minutu) jak z justice, tak i z veřejného života a slušné společnosti vůbec. Naše politiky tato hrůzná situace neznepokojuje – proč?

2/ Veřejně prohlašuji, že se zastávám studentů žalovaných pro pomluvu bolševikem soudruhem Janem Snášelem. Schvaluji, že o něm napsali, že je demagog a kariérista. Krom toho navíc podotýkám, že Jan Snášel je obyčejný podlý gauner, který má např. se sviní Vasilem Bil’akem hodně společného, a také že je představitelem lůzy a spodiny lidské společnosti a ostudou druhu Homo sapiens sapiens.

Tak a žalujte mě!

Tento článek obsahuje části textu Luďka Navary (MF DNES, 25.09. 2008, Publicistika - str. 12, „17 let soudů. A nic“)

Autor: Jan Borovička | úterý 14.10.2008 9:00 | karma článku: 32,63 | přečteno: 3856x
  • Další články autora

Jan Borovička

Epigram "Vladimír a Livia"

13.8.2013 v 10:36 | Karma: 30,92

Jan Borovička

Kdo může za povodně?!

11.6.2013 v 8:08 | Karma: 42,92

Jan Borovička

Klausova opice zase perlí

10.6.2013 v 8:08 | Karma: 33,66