Genderově nekorektní kampaň pražského dopravního podniku

Všechny naše feministky by měly zbystřit, protože se na ženy opět nedostalo!                                

Tak si tak čekám na tramvaj a nudím se. Nikde nic k vidění, začíná přituhovat a na Prahu padá mlhavý večer. V takové chvíli jsem ochotný si číst i pokyny pro nákup jízdenek na automatu – naneštěstí je tam textu velmi málo a ta tramvaj pořád nikde... No ale sláva, v přístřešku pro čekající je i nástěnka, to bude počteníčko!



Můj pohled padá na barevné obrázky, které znám i z tramvají a autobusů. Určitě jste je také viděli – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) před časem zahájil projekt nazvaný „Chováme se odpovědně“, jehož cílem bylo upozornit na problematiku nevhodného chování v městské hromadné dopravě. Jak se praví na internetových stránkách DPP, tento projekt vyvolal vysoký zájem a kladnou odezvu veřejnosti, která ocenila jak zpracování, tak i zvolená témata.



Hmmm! Fakt bych chtěl vidět někoho, kdo na základě několika pitomých obrázků, které viděl v autobuse, nadšeně píše kamsi do centrály, jak se jim povedla kampaň. Jo a to není všechno – projekt prý dokonce získal prestižní ocenění v soutěži directmarketingových (to je ale ošklivé slovo) kampaní. No nestačím se divit..!



Koukám a koukám na ty obrázky, když jsou tak hezky pohromadě, a najednou mě něco napadne. No jo, fakt se nepletu! Tak se podívejte se mnou. Obrázky jsou tematicky zaměřené na osm okruhů: hlasitý poslech hudby a telefonování, poškozování dopravních prostředků, hlučné a neomalené chování v přepravě, problematika cestování se zvířaty, ohleduplnost při uvolnění místa k sezení, cestování s rozměrnými zavazadly, správné pořadí při výstupu a nástupu do vozidla a udržování čistoty a hygieny v přepravě.




 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Když se podíváte pozorně, uvidíte, že pachateli VŠECH přečinů vůči slušnému chování jsou výhradně muži, respektive osoby mužského pohlaví. Na většině obrázků (5 z 8) dokonce nějak přímo obtěžují či se chovají nevhodně vůči osobám pohlaví ženského!




No není to vůči ženám nespravedlivé, takhle je opomenout? Holky to přece se sprejem taky umějí! A vyhulit hudbu do sluchátek pro ně určitě také není problém!  Tak proč se na ně zapomnělo, jaký sexista tohle vymyslel? Takováto nevyvážená a genderově zcela nekorektní kampaň by měla být urychleně ukončena!!! Co na to třeba místní bloggerka Eva Hauser? Do boje!

Zdroj obrázku a informací na stránkách DPP: Chováme se odpovědně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Borovička | pondělí 7.12.2009 9:09 | karma článku: 29,90 | přečteno: 5009x
  • Další články autora

Jan Borovička

Epigram "Vladimír a Livia"

13.8.2013 v 10:36 | Karma: 30,92

Jan Borovička

Kdo může za povodně?!

11.6.2013 v 8:08 | Karma: 42,92

Jan Borovička

Klausova opice zase perlí

10.6.2013 v 8:08 | Karma: 33,66