Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

martin_simek

3. 12. 2010 17:34
Pouziji ten samy vyraz, co Vy ...

.... sam jste (zacatek citatu) "natvrdly" (konec citatu), kdyz nechapete, ze ten samy cil mel plnit BODOVY SYSTEM a ze ten samy bodovy system nejsme schopni dovest do zdarneho konce a zcela nepochopitelne prahneme po systemu, ktery bude miz ZCELA STEJNY EFEKT, tj. skoro zadny ! Problem je uplne jinde, stejne jako v jinych oblastech u nas, a to v ceske NESCHOPNOSTI VYMAHAT cokoliv. Komu se berou body ? jen, tem co se k tomu priznaji. Tem, kteri maji sve cesticky, se body neberou. Ze systemu si delaji legraci. Co s nimi udelame ? Dame jim vyssi pokuty ? chcete me rozesmat ? proc by si meli z toho sameho systemu prestat delat legraci, kdyz to bude vymahat TEN SAMY APARAT ?! Diskuze o vysi pokut je sice hezky spolecensky dynamit, ale UPLNE OD VECI, rptoze problem je uplne nekde jinde. Prevence, vychova, trest (zakaz rizeni > vezmu body, vezmu ridicak), VYMAHATELNOST !!!

0 0
možnosti

Ezechiel

13. 9. 2010 6:23
.

od toho tady snad máme bodový systém, pokud vše bude fungovat podle nastavených pravidel.....

0 0
možnosti

ta, která nejsem

13. 9. 2010 4:33
A jak zjistíte, kdo je bohatý?

Myslíte, že ti skutečně bohatí jsou vedeni u českého berňáku?

0 0
možnosti

tracnik

7. 9. 2010 18:29
chm

Tohle fungovat nebude, protože pokud tvrdíte že někdo obchází bodový systém, tak ten stejný člověk obejde i tohle. A bodový systém obejde jen tak že žádný přestupek vlastně nespáchal, takže není přestupek nejsou body, není vyšší pokuta…….

Zavádět vylepšený parametr trestání přestupku, když dle Vás nefunguje ten současný, je zbytečné/populistické…………..

0 0
možnosti

raymondchandler

2. 9. 2010 2:41
karma

tento system je nastaven proti hovadum, kteri si mysli, ze kdyz maji prachy, silnice jsou jejich! Nejde o zadne brani bohatym, jak se odpurci mylne (nebo jakoby) domnivaji!

0 0
možnosti

martin_simek

3. 12. 2010 17:39
Re: karma

Nejde o zadne mylne/jakoby domnenky. Vsichni chceme to same, BEZPECNE SILNICE, ale diskuze na tema pokut je uplne mimo misu. Kdyz to same nefunguje s bodovym systemem (ktery je notabene nejspravedlnejsi, protoze prijdete o body nezavisle na cemkoliv, jen na Vasem zpusobu jizdy), tak to same nebude fungovat s jakkoliv vysokou pokutou. Zaridte, ze se budou vymahat body a dojdete mnohem snazsi cestou k tomu, co (doufam pevne) chceme vsichni. A ta politicka diskuze na tema vysky platu/majetku je opravdu uplne zbytecna, ani nemela zacit ...

0 0
možnosti

coj@nato.3

1. 9. 2010 15:16
No, je to pěkně napsáno,......

a v podstatě souhlas.R^:-)....

Ale, jak jsem jsem se již podobně vyjádřil na blogu populisty Paulczyňského,....nevím, nevím,  zda takový Bártův návrh  v zahnilých poměrech "zaprděného" Kocourkova vůbec může projít. Když k tomu připočteme navíc morálně pokleslý charakter mnohých poslanců a dalších politických "elit", státních ůředníků a jisté skupiny obyvatel, bude to více jak složitý boj.

Celé by to ošetřit šlo nejen legislativně pomocí zákona a návazných právních předpisů, vzory i praxe v zahraničí jsou známy. Jenže, ti naši "Kocourkovští radní" nechtějí nic vidět, ani slyšet. Oni přece nepotřebují žádných rad a dobrých zkušeností odjinud. Oni si vystačí sami, co by se učili od nějakých cizáků.. A to se to pak vládne !

0 0
možnosti

coj@nato.3

1. 9. 2010 14:39
No, je to pěkně napsáno,......

0 0
možnosti

Gmur

1. 9. 2010 13:02
souhlas

.

0 0
možnosti

Jan Borovička

1. 9. 2010 12:26
Diky

za velmi vecnou reakci - na rozdil od vetsiny predchozich :-)

0 0
možnosti

Jan Borovička

1. 9. 2010 12:27
Re: Diky

Oh, tykalo se prispevku: 01.09.2010 10:15 - Earl_Grey.

0 0
možnosti

Earl_Grey

1. 9. 2010 10:15
Proti

ja jsem proti,stejne argumenty lze totiz pouzit i jinde.co treba odstupnovat vysi trestu odneti svobody podle veku pachatele?nebo jeho zdravotniho stavu?pro ruzne lidi maji dva roky zivota ruznou hodnotu.

Problem taky je,na co prevadet hodnotu te pokuty,cena zbozi je stejna pro vsechny. dalsi pomerne zavazny problem je podle ceho vubec urcovat socialni zarazeni.podle vyse prijmu?nebo podle majetku?ani jedno totiz neni v poradku.Navic Vy treba uvadite vysi rodinneho rozpoctu,jenze ta nemusi souviset s vysi prijmu.Clovek s dvojnasobnym platem casto investuje do lepsiho bydleni pripane auta a po odecteni pravidelnych mesicnich splatek mu muze zustat rozpocet na mesic klidne uplne stejny jako cloveku s nizsim prijmem po odecteni jeho splatek.

At to nakonec bude jakkoliv tak pocet gauneru zustane stejny,ti kteri se naucili obchazet bodovy system(ktery rovnost pred zakonem nastavuje jasne) to zvladnou i s timto.V hledani skulinek v systemu jsme totiz velmi daleko pred severskymi zememi.

0 0
možnosti

Bůh Nejvyšší (34)

13. 9. 2010 4:29
Však se také při stanovení trestu k uvedenému přihlíží!

Mladistvý pachatel má nižší sazbu a kvůli zdravotnímu stavu lze trest snížit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.