Zapíchnutá pekelnice

Třicet historek z dětství ztřeštěné žirafy, která byla a je dodnes samá ruka a samá noha a která se ještě dnes dívá na svět dětskýma očima. Občas. Už dost přituhlo, ale bude to ještě mnohem horší... (9)

Když mě bylo osm, byli jsme celá rodina o víkendu na chatě. Léto, ohýnek, buřty, limonády, nanošené dříví, zmuchlané noviny a očekávání.

Zejména starší bratr byl v očekávání. Nervózně si pohazoval s vidlemi na opékání buřtů. Byla to taková dlouhá vidlice s dvěma ostrými hroty na konci. Skoro jako z pekel. Bratr ji zabodával do trávy, do stromů, do písku. Prostě zlobil.

A já tam byla taky. Hrála jsem si opodál, poblíž. Dokonce jsem se pak pro tu kritickou chvíli stala jeho terčem. Neomaleně mě obhazoval vidlemi a já uskakovala. Bála jsem se toho, co se může stát a toho, co se taky pak stalo. Nevím, co se mu dělo v hlavě, ale nakonec se to stalo. Napíchl mě jako buřt.

Mrštěná vidlice zajela do nožky, do nártu a zůstala trčet. Připíchl mě k zemi jako červa. Já zařvala. Krev tryskala a slzy stříkaly. Řvoucí jsem klopýtala s vetnutou vidlicí do domu, zmatený bratr za mnou. Rodiče to nenesli dobře. Převezení do nemocnice bylo ale dílem okamžiku. Doktor ránu po vidlici ošetřil, zaštupoval a já pak byla skoro měsíc doma.

Takže i když můžu vypadat neškodná a až skoro andělská, tak to je jen zdání. Mám totiž na sobě znamení přímo z pekel.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Bornova | pondělí 6.12.2010 12:39 | karma článku: 7,96 | přečteno: 1245x
  • Další články autora

Hana Bornova

Babeta Malinová a Krvavá zrada

5.7.2023 v 13:55 | Karma: 8,67

Hana Bornova

Babeta Malinová a Akce Krčín

13.6.2023 v 20:45 | Karma: 7,56

Hana Bornova

Babeta Malinová a vraždící Golem

24.11.2022 v 12:15 | Karma: 7,59