Holé - co všechno mají dnes ženy holé?

Za starých časů to bývalo jiné. Oholená podpaží byla výsadou tanečnic v pochybných klubech. Stejně tak nožky barových slečen byly holé, zatímco leckterá pokojská chodila se strništěm.

apple

Ženy se holily odnepaměti. Už ve starém Egyptě, v Římě nebo Řecku se pěstění těla v tomto ohledu velmi ctilo. Nevím, jak na tom byly naše Slovanské a Germánské praprababičky za raného středověku, jestli si pomyslný praotec Čech smlsnul na nožce oholené, ale asi mu to v té době bylo jedno. V baroku se ženy kvůli korzetům také holily a pochybuji, že zůstalo jen u podpaží.

Oproti tomu naši dědové a pradědové si mohli užívat chlupatý ráj dosytosti. Snad jejich štěstím bylo, že nylonky nebo podprsenky nebyly ještě vynazeleny a jégrovo prádlo, trojitá spodnička a sukně s honzíkem zakryla, co jen mohla. Ženám také tehdy patřila domácnost, nejezdily ještě ráno do fabrik a kanceláří, aby ukazovaly své nožky a podpaží v tramvaji nebo v metru. A pokud pohlédneme na některé erotické fotografie nebo filmy z té doby, modelky a herečky oholené byly.

Dnes jsou ženské chloupky prakticky nemyslitelné a nacpat v přeplněné tramvaji někomu do obličeje svoje podpažní strniště by bylo naprosté faux-pas. Ale stává se to.

Holé pozadí i popředí jsou dnes také předmětem reklamy a to čím dál více, jak dokládá přiložený obrázek. Až uvidíme reklamu na holící strojek, ve které chlupatého plyšového medvídka bude objímat absolutně dokonale oholená modelka, která mu řekne: "měl by ses taky oholit" To si teprve užijeme :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hana Bornova | čtvrtek 24.6.2010 10:36 | karma článku: 28,39 | přečteno: 6323x
  • Další články autora

Hana Bornova

Babeta Malinová a Krvavá zrada

5.7.2023 v 13:55 | Karma: 8,67

Hana Bornova

Babeta Malinová a Akce Krčín

13.6.2023 v 20:45 | Karma: 7,56

Hana Bornova

Babeta Malinová a vraždící Golem

24.11.2022 v 12:15 | Karma: 7,59