Nové zákony pro přijímací zkoušky na střední školy.

Se zájmem jsem si přečetl návrhy některých politiků, aby bylo uzákoněno a tvrdě vymáháno přihlašování dětí do škol podle místa bydliště nejenom jeho ale i celé rodiny. 

Se zájmem jsem si přečetl návrhy některých politiků, aby bylo uzákoněno a tvrdě vymáháno přihlašování dětí do škol podle místa bydliště nejenom jeho ale i celé rodiny. Aby rodiče nemohli děti vozit do školy, kde jejich děti naučí více. To se mi velmi líbí. To by tak chybělo, aby si každý mohl vozit děti do školy, kam by chtěl.

Ale to je málo. Měly by se také  znovu také zavést OÚNZy, tedy stejně jako u škol povinnost navštěvovat lékaře pouze podle místa bydliště. (Pro ty mladší, OÚNZ = Ústav národního zdraví). To by tak vypadalo, aby si každý mohl volit lékař podle svého uvážení. Padej paciente na OÚNZ.

Ale to je taky málo. Měly by se jako dříve zavést komise, které budou určovat, na jakou školu či povolání se jak který žák hodí. Ty půjdeš na horníka, ty na vojáka a ty na pokrývače. Komise by dostala od úřadů čísla a bylo by to krásné.  Všude by bylo dost pracovníků. To by tak scházelo, aby si každý mohl voli povolání podle svého uvážení. 

Ale to je ještě málo. Měly by se znovu zavést umístěnky. (Zase pro ty mladší, po absolvování vysoké školy ti zase úředníci přidělili pracovní místo, zaměstnání, opět dle rozhodnutí úřadů.) T by tak scházelo, aby jsi si pracoval tam, kde tě to bude bavit.

Ale na to vše bude potřeba moc úředníků, nových super mega ultra rychlých počítačů a dalších úřadů.

Ale nebojte  se, to všechno už tady bylo. Na levém břehu  Vltavy, naproti Štvanici,  stojí jedna krásná moc velká budova, do které se vejdou stovky možná tisíce úředníků. A tam seděla jedna velká komise - SPK (Zase pro ty mladší Státní plánovací komise). A tam tisíce úředníků plánovalo, jak to udělat, aby se nám žilo lépe.

Takže znovu zřídit SPK a výše navrhovaná opatření a rázem bude lépe. Úředníci zase vše naplánují, za nás vyřeší všichni se budeme mít lépe. 

No řekněte sami, nebyl by to lepší svět?

Autor: Boris Jedlička | pondělí 29.5.2023 21:05 | karma článku: 13,25 | přečteno: 282x
  • Další články autora

Boris Jedlička

Sedm schodů k moci.

7.2.2024 v 19:19 | Karma: 19,22

Boris Jedlička

Zvoní, zvoní zrady zvon

31.10.2023 v 13:56 | Karma: 26,02