Povinná výbava do fitness centra

Chodím do fitka. Tak tuhle větu dnes pronese kde kdo, jako by chodil do Tesca pro rohlíky. A někdo tam opravdu chodí se stejnou výbavou, jako do zmíněného obchodu. Bez správného oblečení, bez hygienických návyků, prostě anarchie.

Co by tedy mělo být povinnou výbavou na návštěvu ve fitness centru? Tak aby člověk nebyl před ostatními za exota a zároveň se cítil dobře a komfortně?

Základem je oblečení, ve kterém se cítíte hlavně pohodlně. Pro holky bývá standardem funkční triko, které odvádí pot a sportovní leginy. U nich je výhoda, že se v nich krásně pohodlně pohybuje a neomezují při cvičení. Můžou být i volné sportovní šortky, které taky nosím.  Pokud jste stydlivější, tak spíš volte oblečení nenápadné a nevyzývavý. (tedy opak fotky níže :-D) . Dobře si vyzkoušejte doma, zda  vše dobře padne.

Zapomenout nesmíme na vhodnou sportovní obuv. Bota musí sedět, nesmí tlačit a musí mít správnou oporu. Měla by být vyčleněná jen na vnitřní sportování z důvodu hygieny. Nikomu není příjemné, když je náčiní zašpiněné z prachu z venku. Nejčastěji se nosí klasické tenisky, docela populární jsouale  i botasky nebo conversky.

Důležité je pití a malá svačinka po tréninku. Coby pití je nejvhodnější klasická čistá voda. Může být i iontový nápoj, nebo slazená minerálka bez cukru prolinie. Osobně se mi osvědčuje 0,7 láhev Rajec, která má sportovní uzávěr, takže se nemusí šroubovat a když se opotřebí, tak se jen vyhodí a za dvacku koupí nová. Někdo pije přímo ve fitku i proteinové nápoje. Já si je dávám s mlékem, takže si je vždy namíchám doma. Coby svačinka je dobrý banán, jablíčka, hroznové víno, nebo klasická proteinová tyčinka.

 Vezměte si minimálně dva ručníky, jeden do posilovny a druhý pak po tréninku do sprchy. Tím, který je určen do posilovny se otírá pot a také si ho dáváš pod sebe, když sedáš na stroj. Je to prostě hygieničtější.

S tím souvisí i sprchový gel, šampon, hřeben a deodorant. Ten doporučuji kuličkový a gelový. A pak na sebe stříknout i klasický ve spreji, popřípadě nějaký lehčí parfém.

Dobré mohou být i náhradní ponožky po sprše a náhradní spodní prádlo, pokud cvičíte v něm.

Za mě osobně jsou ještě důležité sluchátka a mobil s muzikou. Většinou ve fitku nějaká hudba hraje, ale já osobně si radši vždy pustím něco svého. Tady určitě důrazně doporučuji vzít bezdrátová sluchátka. Dříve jsem mívala pecky do uší tzv airpody, ale mají tendence padat a nevydrží hrát tak dlouho a častěji se nabíjejí. Teď už mám klasické velké sluchátka – taky bezdrát.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Markéta Bořilová | úterý 28.3.2023 10:07 | karma článku: 11,73 | přečteno: 321x