Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den, děkuji :) Koupili jsme starý dům, odjakživa tady byl ze žumpy vyvedený trativod, ale nelíbí se nám, že si "otravujeme" zahradu a na nový větší septik zatím nemáme, tak dumáme, ak vykombinovat častější vyvážení vylepšené používáním co nejmenšího množství agresivní chemie... právě předevčírem jsme probírali prací gel, máte prosím taky něco pro myčku? :)

0 0
možnosti

podívejte se na stránky děláme si doma sami. Paní Alena tam má myslím i něco do myčky, taky recept na domácí jar atd. jinak od tiera verde z mýdlových ořechů kdyby se vám nechtělo vařit si sami :-) doporučuji co mám sama odzkoušeno.

0 0
možnosti
Foto

J92a81n35a 76M79a81j85o59v71á

13. 7. 2014 12:19

Ty jo...vařím kde-co, ale prací gel? Koukám, že mám setsakra mezery...které si asi ponechám :-). (Ale každému o jeho jest :-))

1 0
možnosti

Soda sice krásně vypere, ale ničí tkaninu - to byl problém před sto lety, kdy  měla výbava vydržet celý život, ale my s tím už nepočítáme. Tak proč ne?

1 0
možnosti

no já musím říci, že jsem používala tekuté gely z drogerie a po určité značce vždy tak hrozně smrdělo prádlo, že jsem ho vyhodila. Pak jsem přešla na mýdlové ořechy, které jsou super, cenově to vyjde stejně jako průmyslově vyráběné, ale toto je prostě levnější. V mýdlových ořeších jsem prala skoro rok a pračka i prádlo to přežilo v pohodě :-) Dřív se pralo v jelenovi běžně. Pravda v ruce. Každopádně naopak soda změkčuje vodu a u nás je tvrdá, takže se domnívám, že pro pračku to bude jen plus. Nejsem chemik ani odborník přes textílie, takže nemohu soudit co to dělá či nedělá s prádlem8-o. Navíc prádlo voní dle toho jakou esenci si do pračky přidám. A je možno dělat menší várky viz můj případ :-) Nebo obdarovat rodinu či známe nadměrným množstvím :-) Každopádně pokud se vrátím ke kupované verzi gelu tak jedině opět k mýdlovým ořechům a to pouze z důvodu případné lenivosti si sliz dělat doma sama :-))) Ale nikdy neříkejme nikdy takže ruku do ohně za to samozřejmě nedám.

0 0
možnosti

To je asi reakce na mne, že? Já osobně žádný gel, ani nic tekutého do pračky nedávám, párkrát se prádlo nevypralo, i páchlo a stalo se to i známým, dokonce i v nové pračce, tudíž ty už jen na ruční praní. Také máme tvrdou vodu, takže sodu přidávám k prášku na bílé a pro dobro pračky a pro stálost barev na barevné pro změnu ocet. 

Prášek kupuji v akčních nabídkách v Německu, dost často i eko, nebo "dětský" a stále to vyjde velice levně, pere to skvěle i při malých dávkách, tudíž já už neexperimentuji ;-)

1 0
možnosti

Kdokoliv (nejen) toto zkoušel, ať už z úspory peněz, nebo pro své ekologické cítění, nakonec stejně skončil u průmyslových výrobků. 

Buď to totiž časem zabilo pračku (myčku, ruce, dětskou kůži, prádlo...), nebo začal problém s místem (skladování kýblů s pracím slizem), nebo zápachem, ať už bytu, nebo prádla....

 Ale někdy to jinak, než vlastní zkušeností ani nejde, tak ať se daří ;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1712x
Žena, dcera, partnerka, milenka, matka, kuchařka, pradlenka a tak dále.

Seznam rubrik