Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z15d52e71n83a 41K85o25č37í

29. 7. 2014 8:05

Taky si myslím, že by těch pomazaných hlav tam mohla sedět jen polovina ;-D

0 0
možnosti
JN

Je zvláštní, že pokládáte za zradu snahu o snížení daně. Máte dojem, že snad platíme málo na daních? Vždyť už je neuvěřitelně zdaněno téměř vše a státu je to stále málo. Spotřební daň na litr pohonných hmot činí více než třetinu ceny pohonných hmot, snížení spotřební daně pohonných hmot je žádoucí. Nechápu, s čím máte problém? Daně v ČR je možné odvádět v libovolné výši, pokud se Vám zdá, že platíte daně nízké, posílejte Finančnímu úřadu více, ale jen za sebe, nechtějte to od nás ostatních. Děkuji.

0 2
možnosti

Výše spotřební daně stanovená Miloslavem Kalouskem je nehorázná, souhlas!

Jenže snížení Milanem Urbanem je jen zdánlivé. Když daně stoupají, stoupají nám i náklady. Když daně klesají, tak se ty peníze vsakují cestou a my to snížení vůbec nepocítíme! Jak si ti politici umí s námi zahrávat, když jim nevidíme pod prsty...

Takže výsledek počínání Milana Urbana: Zásek do únosně srovnaného státního rozpočtu asi 12 miliard korun, který nepřinese nic nám obyčejným lidem, ale je nahráním na smeč pro politiky ODS a TOP 09, až je třeba se ptát, zda Milan Urban není trojským koněm těchto stran uprostřed ČSSD. Navíc ten zásek je příčinou dehonestace Andreje Babiše, který brání rozhazovaní peněz sociální demokracií na účet našich dětí.

1 0
možnosti
JL

Mimo poslednich par radku, vas prispevek vyjadril i moji myslenku na tuto udalost. Paradoxem je skutecnost, ze poslanec Urban ma pravo takovy navrh podat. Bez ohledu na koalicni smouvu. On je zakonodarce! On neni clenem vlady! Takhle je to definovano v ustave. Jenze v Republice Ceske, penize drzi a manipuluje s nimi VLADA. A zde je ten PARADOX. V nasem systemu vedeni statu, zakonodarce je osoba, ktera ma nepsane pravo jen zvednou ruku na predlozeny zakon a tim se vyjadrit jestli ANO nebo NE!!! Tim plni zakonodarnou ulohu!! To, ze vlada je jen "MOC VYKONA", to se u nas nepocita. Vlada dela zakony, a jak jsem rekl jiz drive, manipuluje s penezi a od snemovny chce slyset jen to ano mebo ne. Proto ten pokrik proti panu poslanci Urbanovi. Jeho vystoupeni proti paradoxu naseho vedeni statu, bude pana poslance Urbana stat, ze jeho jmeno na kandidatce CSSD bude hodne vzadu nebo tam jeho jmeno nebude vubec.

1 0
možnosti

O to bychom měli usilovat, aby ve sněmovně nebyli poslanci, kteří si udělali z politiky nechutný kšeft a hlasují nikoliv v prospěch občanů, ale jen v prospěch svůj!

0 0
možnosti
VR

Na obranu Milana Urbana bych poznamenal, že v tomto případě byl výjimečně zcela konzistentní!

Jinak tento návrh snížení spotřební daně z PHM je mimořádně toxický. Nikdo nedokáže přesně odhadnout, co by to udělalo s příjmem státního rozpočtu! Všichni se toho spíše bojí. Takže strana, která je u koryta hlasuje proti a strana, která je v opozici hlasuje pro. Tady naši politici jasně ukázali, že zájmy lidí v tomto státě jsou jim šumafuk a hlavě jde o to, uškodit té vládnoucí straně! A platí to, bohužel, jak nalevo, tak napravo!

1 0
možnosti

Jistě, ale mne překvapilo, s jakou chutí politici ODS rozvracejí státní rozpočet, aby mohli nadávat ČSSD do rohazovačů peněz. Bohužel, takovýto nekonsistentní přístup ODS nemá poprvé!

1 2
možnosti
JV

Pan Urban se zachoval poťouchle a svými vysmátými komentáři v ČT dal jednoznačně najevo, že mu jde především o sebezviditelnění ;-€. Že se zachoval nefér vůči vlastní politické straně, že nectí koaliční dohodu, to mu je naprosto jedno; minuta "slávy" je přece přednější a, to hlavně, intelektově úspornější občané si budou jistě pamatovat, že pan Urban jim chtěl "snížit cenu pohonných hmot". Možná, že se chystá kandidovat na senátora ;-D. Těm méně intelektově úsporným občanům, jichž je, doufám, většina, zůstane pan Urbam ve vzpomínkách co by samolibý podrazák, každého, všech, jen když mu to něco "hodí".

2 1
možnosti
VH

Velmi pana Urbana podceňujete.  On věděl, co dělá. A nebylo to pro zviditelnění.

0 0
možnosti
Foto

To jsou mi ale tendenční bláboly!! 8-o

2 1
možnosti
VH

1. Nejednalo se o DPH, ale spotřební daň. Věcně je to jedno, ale když o něčem píši, tak bych měl znát. (Doufám, že neléčíte s obdobnou profesionalitou.)

2. Nejde o to, co dnešní opozice vykřikuje. Jde o fakt, že se nejhorší ministr financí ČR stal letos premiérem. A že podle toho vypadá vládní "šetření": schodek obdobný, jako v předchozích letech, ač ekonomika až nečekaně rychle roste.

3.  Zapomněl jste se zeptat, proč pan Urban (spolutvůrce zákonných podmínek pro tvorbu ceny solární elektřiny) trvale prosazuje snížení spotřební ceny PHM. Třeba byste dospěl k názoru, že lobuje pro distributory. A zeptal se, kolik mu to asi nese.

4.  Nazvat rozpočet pro příští rok "napjatým" je eufemizmus. Je rozhazovačný.

6 0
možnosti

Děkuji za věcnou připomínku.

Jinak je Tvůj příspěvek vysoce ideologický, což mi nevoní. O kvalitách Bohuslava Sobotky se přít nemusíme. Ale musíme uznat, že lid si ho zvolil. A nesmíme zavírat oči před tím, proč lid volil ANO a ČSSD. Protože ODS a TOP 09 se staly obtížně volitelné strany pro svůj vztah ke korupci, rozkrádání našich peněz a pro ingerenci politiků do moci výkonné.

Milan Urban je sice skryt v ČSSD, ale ohledně korupce patří spíše k "pravici" a slouží stejným lidem jako politici ODS a TOP 09.

To, jestli je státní rozpočet napjatý nebo rozhazovačný je věcí názoru. Občan nesvázaný ideologií jej vidí jako napjatý a občan svázaný "pravicovou" ideologií jej považuje za rozhazovačný. Napravovat křivdy minulých vlád včetně investičních pobídek si Andrej Babiš může dovolit, pokud zachová stejný deficit, jako měly vlády předchozí. Teprve po stabilizaci ekonomiky hodlá šetřit. A to je rozumné! Dočkáš se!

0 1
možnosti
LM

Je sranda si číst článek, kde autor absolutně netuší o čem píše, plácá jeden nesmysl za druhým a u toho se tváří jakože argumentuje )))

2 1
možnosti

Prosté nadávky Ti nepomohou!

0 0
možnosti
SB

pro začátek - socialisty jsem nevolil ,nevolím a volit nebudu, uvádím to proto, aby bylo jasné, že nemám důvod stranit jakékoliv frakci uvnitř jejich partaje - - a teď k panu Urbanovi - je jistě spousta věcí, která průměrně informovaného politického pozorovatele v Českocourkově zaujme - například krutě nadstandardní vazby na polostátní gigant ČEZ a některé jeho exponenty.........ale pokud s autorem v něčem nesouhlasím, pak je to slovo "zrada" - myslím si, že je to z jeho strany postoj konzistentní, pro občany přínosný (protože každé snížení daní=víc peněz těm, kteří je vydělávají, oproti těm, kteří jsou jimi prostřednictvím dávek krmeni a upláceni)

2 0
možnosti
VH

Zapomněl jste ovšem, že při rozhazovačné politice ČSSD (a v ministerské funkci usazeného Babiše) také vyšší zadlužování.

2 0
možnosti
ZS

První faktická poznámka:

Nejednalo se o snížení DPH, ale spotřební daně.

Druhá faktická poznámka:

Novelu zákona včetně onoho pozměňovacího návrhu odhlasovala kompletní koalice včetně ministra financí. Co si myslet o ministrovi financí, který kvůli zelené naftě pro svůj soukromý podnik zasekne takovou sekyru do státního?

Třetí faktická poznámka:

Kšefty s kakakovými boby měl jistý Kraus, nikoli Urban. Čtvrtá faktická poznámka: Poslanec má hlasovat podle svého vědomí a svědomí, nikoli podle stranického sekretariátu nebo koaliční dohody.

6 0
možnosti

Dík za upřesnění.

Nemyslím si, že by Andrej Babiš hlasoval pro rozvrat svého státního rozpočtu, když tak vehementně bojoval proti návrhu Milana Urbana. Tvoje tvrzení nesouhlasí s tím, co jsem viděl v televizi.

A ohledně poslanců, jak mají hlasovat, že nemají hlasovat ideologicky, ale ve prospěch občanů? Jak toho chceš dosáhnout? Myslíš, že je lidi nebudou volit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 646
  • Celková karma 17,42
  • Průměrná čtenost 1073x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!