Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

R^Konečně komentář se kterým se plně ztotožňuji.

1 0
možnosti

:-)

Deset otázek a deset odpovědí od Erika Taberyho:

https://www.respekt.cz/politika/myty-o-letne

Úplně plná Letná od Marka Švehly:

https://www.respekt.cz/politika/uplne-plna-letna

Loupežníci z profese:

https://www.youtube.com/watch?v=q125QdG4lN4

:-)

0 1
možnosti
Foto

Nevím, jestli zrovna Erik Tabery patří mezi myslící novináře.

1 1
možnosti
MV

Nemyslím si, že situace je pro ČSSD tak špatná, jak autor maluje. Naopak. Je výtečná. Trpělivě dává Zemanovi-Babišovi šanci. Příští týden ukáže, jak se Zemaniš rozhodne. Když ministra nevymění, ČSSD musí vystoupit z vlády. Bude následovat nástup SPD. A to Babiš vůbec nechce. Už teď to má nahnuté. Až otevře bránu SPD, bude to poslední hřeb do jeho rakve. Pak už počet demonstrantů proti vládě převýší všechny únosné meze. Jak to vím? Jednoduše. Reprezentuji tu sociální skupinu, pro které dosud nebyl důvod demonstrovat. Po nástupu SPD ale vystartuju. A začnu burcovat všechny kolem.

2 1
možnosti

Vaše představa neodpovídá realitě. Pokud Jan Hamáček se sociální demokracií vystoupí z vlády, pak Zemanovi členové za ČSSD v ní nadále zůstanou a Miloš Zeman si vládu doplní podle svého, možná i z členů SPD. To vše však Jan Hamáček ví, takže zatne zuby a bude sloužit dál, pokořen a hrubě dehonestován, že ČSSD ztratí prakticky všechny voliče. Bohužel! A Zemanova pomsta bude dovršena. :-)

1 1
možnosti
FL

To není mat ale puč (červencový)

0 0
možnosti

Toto tentokrát není puč, ale mat! Ostatně uvidíme během prá týdnů!

0 1
možnosti
Foto

Jistě, příští týden se dozvíme, že o problému s ministrem kultury Staňkem se bude jednat i nadále. Jednání se povlečou týdny a měsíce. Nakonec se od předsedy Hamáčka dozvíme, že pro ČSSD je nejdůležitější zůstat ve vládě, aby mohla realizovat svůj volební program. ;-D

1 0
možnosti

Janu Hamáčkovi už nic jiného nezbývá. Obě možná řešení jsou smrtící. A Miloš Zeman si na něm neústavní cestou smlsne! :-)

0 1
možnosti
DR

Naopak, nesouhlas a nekarma. Vinu na tomto totiž nemá ani Zeman ani Babiš ale jedině ČSSD sama která není schopna podržet svého vlastnímu ministra, který některým "umělcům" šlápl na kuří oko.

3 2
možnosti
VT

Já nevím, ale přece nejmenování jednoho ministra, a kultury vůbec, nemůže způsobit ústavní krizi.... Ano, je tu prezident, který dělá to, co dělá, ale jistě ne protiústavně. A pak tu jsou politici, kteří si chtějí něco vymoci, a to silou a za každou cenu. Tak kdo vyvolává tu ústavní krizi ?[>-]

4 4
možnosti

Zeman jednoznačně se chová protiústavně! Miloš Zeman jednoznačně nepostupuje podle Ústavy v zájmu našich občanů! Bohužel! Asi už to není schopen zhodnotit, pokud nechcete říci, že vědomě poškozuje český stát! :-)

3 1
možnosti
Foto

Nejhorší je, že jak jsou oranžoví trapní a na odstřel... budou určitě scházet. Už proto, že pod slupkou toho všeho, jsou to v jádru demokraté.

5 2
možnosti
MS

Kdyby byli skuteční demokraté, nikdy by nevstoupili do koalice s hnutím, jehož lídrem je někdo takový, jako Babiš a navíc se nechali držet u vesla komunisty.

4 2
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,91
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!