Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Imponuje mě jedna věc.Porovnávají se platy lékařů u nás a v SRN. Nikdo neporovnává průměrný plat všech u nás a v SRN.

0 0
možnosti

Souhlas! To je vážná chyba! Proto nechybí u nás jen stovky lékařů, ale i sedmdesát tisíc dělníků!

0 0
možnosti
OF

Včera ., ČT 1:

česká pacientka platila v Rakousku za pouhé vyšetření / ortoped nebo chirurg-

úraz kolen 178 eur.

Česká cena :vyšetření ortopedem 251 bodů !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

bod je 1,02 Kč

Vidíte tu černou díru , pane Šindelář ?

0 0
možnosti
OF

4700: 250......................19:1

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
Foto

Jak by byl pan doktor Šimek asi potěšen, kdyby v rámci úspor byly praktickým lékařům zrušeny tzv. "kapitační platby"?? Dnes praktičtí lékaři za každého svého registrovaného pacienta (i když ten k lékaři třeba celý rok vůbec nepřijde!!) pobírají asi 50 korun. Má-li každý praktický lékař ve svém obvodu průměrně 1.000 pacientů, dostane za ně za všechny - a u některých zcela bezpracně každý měsíc celkem 50 tisíc korun. Za 1 rok je to pro každého praktika velmi slušných 600 tisíc korun. Nezačíná ta krize ve zdravotnictví, které jako celek ministr financí Babiš nazývá "černou dírou", náhodou právě tady??? 8-o

1 1
možnosti
OF

To není černá díra, to je díra ve vaši hlavě , a pořádná.

1 1
možnosti
Foto

Zrušíme okresní nemocnice to jsem nikde neslyšel. V našem okrese jsou tři nemocnice od sebe vzdálené necelých 15 km. Všechny poskytují stejnou péči. Pokud osoba má jít na operaci snaží se jít do krajské nemocnice, která je od těch třech nemocnic vzdálená 18 km až dvacet km. To z důvodu, že je zde špičková technika, kterou ty tři nemocnice nemají, některá oddělení jsou pobočkou nemocnice Motol. Moje manželka měla zdravotní problém a obvodní lékařka ji poslala do okresní nemocnice. Zde ji prohlédl sám primář a prohlásil, že nic nevidí, a že obvodní doktorka je zřejmě mladá a nezkušená, když ona na těle manželky něco viděla. Obvodní lékařka ji tedy poslala do krajské nemocnice a manželka do týdne zde byla na operačním stole. Po operaci ji byla sděleno, ať na kontroly chodí do krajské nemocnice a ne do okresní. Nestálo by za úvahu zrušit dvě nemocnice a peníze, které do nich ze státu plynou dát všechny do okresní nemocnice. Zlepšit tak úroveň okresní nemocnice, která by poskytovala jenom některou péči jinak vysoce odbornou by poskytovala krajská nemocnice. Pokud lidi touží mít ve svém městě nemocnici, nechť jí mají, ale platí si jí zcela ze svého bez státních dotací, jak jste napsal.

0 1
možnosti
OF

Těžký nesmysl. Krajská nemocnice není nafukovací. Okresní špitál je tady proto, aby řešil jednodušší věci.

0 0
možnosti
SB

Šimku, když píšeš o jednotlivých problémech, tak se mi tvé články líbí.

Jakmile začneš psát o EU, o mezinárodních aspektech, o širších tématech, tak si říkám, jak je možné, že něco takového vystudovalo tak náročný obor, jako je medicína.

Ale dnešní článek se mi líbíl, protože se zabýváš tím, čemu rozumíš. Já do toho problému nevidím tak dokonale jako ty, protože pracuji v jiném oboru, ale i laik, který nemůže plně posoudit správnost, může mít alespoň dojem, zda to, co čte, je věrohodné. A na mne to věrohodně působí.

Jediné, co bych tomu vytkl, je to, že tady příliš moc píšeš o ODS a TOP 09. Ne že bych si o těch stranách dělal iluze, ale nyní jsou obě již dlouhé roky v opozici a situace, takže nechápu, proč je spojuješ s těmi kroky, které se dějí právě teď. Ale těžiště článku je jinde než v přímé kritice těchto dvou stran (opakuji, že se jich nezastávám, navíc TOP 09 přímo nesnáším a ODS už také volit nebudu, ale prostě jsou v opozici, takže bych současné dění spojoval s jinými stranami), takže ten článek se mi líbí.

Poznámka: S tím oslovováním pouhým příjmením a s tím tykáním jsi směrem ke mně přišel první ty, a tudíž jen pokračuji v tom, začal ty sám. Nemohu za to, nebylo to mé rozhodnutí.

0 0
možnosti

Tak, tak, ono se dá i vykat hulvátsky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 640
  • Celková karma 26,25
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!