Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kde končí zdravý rozum, tam nastoupí víra. Se všemi neblahými následky. Náboženský fundamentalismus je toho důkazem. Ať je jakýkoliv.

2 1
možnosti

Nevidím to tak!

Kde ve vědě končí exaktní racionalita, tam začíná inspirace a hypotézy.

Duchovní svět se s fysickým světem nepotkává. Proto je tolika lidem neuchopitelný.

0 2
možnosti
Foto

Snad nejzajímavější je nenávist katolíků k pravoslavným.

Když se podíváme do historie, kdy v roce 1204 křižáci místo muslimského Jeruzaléma dobyli pravoslavný Cařihrad, kde řádili hůře než muslimové, nebo na druhou světovou válku, kdy chorvatští katoličtí Ustašovci se vůči pravoslavným Srbům chovali hůře než Němečtí nacisté, je to nepochopitelné.

Katolíci mají nyní dobré vztahy s židy, evangelíky i muslimy, ale pravoslavné nenávidí stejně jako v minulosti.

1 2
možnosti
Foto

Jako vždy kecáte pane Petříku. Přečtěte si něco o 4 křížové výpravě a dobytí Cařihradu. Prostě vy byste měl dostat titul král demagogů a zarytý milovní Ruska.. Vy dokážete z každé věci vzít část a bez historických souvislostí to splácáte dohromady a vydáváte to za zjevenou pravdu.

0 3
možnosti
OF

Jako věřící nevěřící souhlasím.

Jako dítě jsem chodil s babičkou do kostela.Babička byla silně věřící katolička.Nikdy jsem nevěděl co bylo na kazání, neboť jsem tomu neozuměl, mám pocit že pro  každé druhé kazání  byl předlohou dopis svatého pavla korynstkým. Matka byla evangelička, tak jsem byl ve 14 letech konfirmován. Do kostela jsem však nechodil a nějakou pevnou víru jsem nikdy neměl.. Nicméně věřících lidí se vážím, až na výjimky...bohužel.

Náš bývalý starostka chodil do kostela každý týden a celý život měl milenku.

Bývalý majitel Brumedy s.r.o byl farářem nějaké evaneglické církve a vlastnímu  špitálu prodával léky se 40% / !/ marží. Špital šel do kytek, jak jinak.Právě takoví dělají křesťanům ostudu. Souložit se má,  sexuální zkušenosti sbírat, za mlada.Když se ožením a budu vyhledávat sexuální dobrodružství mimo domov /pravidelně /! , tak nejsem chlap , ale srab, který si většinou vzal první ženskou, kterou potkal. U křesťana jde navíc nevyslovitelný podraz a je to známka nejvyšší ubohosti. .A co Čunek se svou falešnou občankou a dávkami v nezaměstnanosti ? Debil, nikoli křesťan. A co ředitel drůbežárny  a uvědomělý svazák Lux ? Osobně znám řidiče , který musel vozit venčíi jeho psy za Prahu do lesa, jak jinak než služebním autem.A běda ,když se pejsek v autě počůral. Další debil.

Autore, takoví vám věřícím i nám ,s vám sympatizujícími, dělají církvi strašnou ostudu. Co  u lidí projde komunistovi, to rozhodně nemůže projít křesťanovi. A tak je to bohužel správně. Nemohu kázat vodu a pít víno.

Evropa má křesťanské kořeny .O tom žádná.Vážím si posledních papežů,sleduji je od Jana 23, na Františka zatím jednoznačný názor nemám,vážím si všeho co církev pro nás udělala a bylo toho hodně-.

Když jsem ne bohoslužbě arcibiskupa Meissnera z Kolína n.R, 2 týdny pak jsem byl lepší člověk.... něco na víře bude. Vážím si katolických farářů na sídlišti Lunik 9 v Košicích, vážím si řadových sester i bratrů..

Nicméně,zde na blogu se křesťané neprezentují moc dobře. někteří jsou

1 0
možnosti
OF

stejní jako islamisté, navíc se většinou prezentují jako anticikanisté.

Už se těším na negativní znaménko od amigo Kindla .

Také takový uvědomělý ;-D Vám zasloužena karma !R^

0 0
možnosti
DB

Především je to tak, že víra v boha je něco, co by nikdo neměl mít. Je to historický, evoluční nesmysl, který se ale musel stát, i když je to chyba. Víra a věření jsou dvě mince téhož. Každé mládě vyšších zvířat musí věřit, jinak zahyne. Musí věřit své matce. Víra je zneužití této funkce věření ve prospěch vládnoucí vrstvy, faraoni, králové, císařové a dnešní politici.

Včera jsem zaslechl v německých zprávách, že ve státě Myanmar buddhističtí extrémisté ohrožují islamisty. U nás se o buddhistech mluví naprosto jinak. 

Kdo nic neví, ten musí věřit.

Jak vidíte, víra v nějakého boha je jen sjednocujícím prvkem skupiny a může dojít až k brutální snaze prosazovat tu svou víru. Víra v boha také slouží jako zástěrka pro ryze ekonomické důvody při přepadávání jiných lidských skupin.

Právě na vesnicích je toto vidět velmi dobře.

2 1
možnosti

To, zda víra v Boha je slepou uličkou vývoje nebo je slepou uličkou vývoje negace Boha, možná zůstává pro nás otázkou a odpovědi se nejspíše nedožijeme. Uvidí naši potomci!

0 0
možnosti
KS

Tak vidíte,jak je to jednoduché.Třikrát zdrávas... ráno a dvakrát otčenáš... večer a je vystaráno.Marně přemýšlím proč naši předkové organizovali křižácké výpravy.

1 2
možnosti
Foto

To, že nevíte, proč naši předkové organizovali křížové výpravy hodně vypovídá o vás.  :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 28,51
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!