Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Posledni volby nam presne ukazaly v cem vezi kvalita volebni organizace, pane Simku a take diskutujici. Volily jsme do mistnich a krajskych zastupitelstvi a jednu tretinu Senatu. Ta volba do Senatu je prino ukazkova jak ma politicka organizace voleb vypadat. Volime jednotlivce s tim nejlepsim programem a volic si vybira z nekolika kandidatu. Perfekt!!!!

Ty volby do mistnich a krajskych zastupitelstvi je presnou ukazkou, jak organizace voleb nema vypadat. Vysledek nam nedava duveru, ze zvoleni nas povedou po dobu mandatu. Jiz skladba toho zastupitelstvi je vazana na dohodu rozdilnych politickych uskupeni, ktere maji programy primo opozicni a jsou nuceni udelat kompromisi. Tedy, jaky program volici volili, nutno predelat. rozmelnit nebo vyskrtnout. Zase presny gulas proc vubec k volbam chodime.

Osobne se divim ceskemu obcanu a jeho inteligenci, pristupovat k vysledku techto voleb, jako k nejlepsi demokraticke ceste. Uzasne...!!!

0 1
možnosti

To je věcí diskuse a zákona, zda je volební systém poměrný nebo většinový.

U nás nyní poměrný systém volby do krajských zastupitelstev dal jasnou zprávu: Většina chce změnu, a proto volí více opoziční hlasy! Nepřísluší mi diskutovat o tom, který volební systém je lepší. Oba mají své výhody a nevýhody! :-)

0 0
možnosti
JK

Meziobčanskou solidaritu rozbil nápad ČSSD v roce 2006 zavést nový zákon o hmotné nouzi, který platil od ledna 2007.

0 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti
AK

To je nebezpečný stav pro každou společnost, protože ochromuje vnímání svobody a demokracie. Takovýto stav umožňuje nejrůznějším nedemokratickým stranám demokratickou cestou se totalitně ujmout moci. Někdy mám pocit, že většina z nás si tuto vážnost neuvědomuje. A to je situace nahrávající nedemokratickým a polodemokratickým stranám.

Pokud lidi nezačnou používat to čemu se říká mozek,tak to dopadne tak,že to spadne vše na hubu a pak teprve se některým rosvítí!!!Jenže to bude u některých moc pozdě.Budeme muset začít od podlahy a znovu vše budovat a to někteří lidé nemohou pochopit,že budou muset taky pracovat rukama a né jen hlavou!!

1 0
možnosti

Děkuji za věcnou diskusi. Ano nestačí jen fysicky pracovat s klapkami na očích, musíme všichni zapnout i normální selský rozum, který nám tu komunisti prakticky vymýtili! Musíme se opět naučit vnímat základy selského rozumu, abychom volili dobré své politické představitele a nevolili postkomunistické, ztrádné papaláše. :-)

0 0
možnosti
Foto

pane Šimku, mohl byste, prosím, definovat stranu polodemokratickou, resp. její odlišné znaky, od demokratické ?

/děkuji

5 1
možnosti
Foto

Partaje, které máte v oblibě Vy a pan Marek, jsou přinejmenším polodemokratické. ;-D

4 4
možnosti
LC

Připadá mně, že snad kromě příznivců komančů a socánků, výsledek voleb potěšil každého. A navíc teď začne vrcholné číslo této taškařice, vytváření koalic. Třeba ODS + Piráti, to nevymyslíš. Ale voliči ODS, zdá se, zkousnou všechno.

7 1
možnosti
AK

No hlavně být u plného koryta.

5 1
možnosti
MK

M60i76l48a35n 53K34e45s86l

5. 10. 2020 22:24

Mne potěšili volby také,ale z jiného důvodu.Opozice,která obsadí kraje bude muset i něco dělat a ne jen kritizovat.Kdo něco dělá, dělá i chyby.V těžké době,která nás čeká nebude se tedy dělit o slávu s koalicí,ale o průšvihy.Také mezi nastupujícími novými krajskými vládci nebudou jen lidé čistí jako lilije.Příklad z Brna.Po místních volbách,které vyhrálo ANO, podařilo se ODS ve spolupráci s lidovci ,Piráty a sociálními demokraty vyšachovat ANO s radnice.ODS jmenovalo primátorku.V současné době navštěvuje paní primátorka policejního vyšetřovatele.Nejde však o návštěvy ze zdvořitelnosti,ale prý si vykládají on kupčení s městkými byty a domy.Kdo ví jak to vše dopadne.

13 1
možnosti

Volby nevyhrál ten, kdo je první na pásce, ale ten, kdo sestaví funkční vládu!

U Vás je pozoruhodné, že v zájmu ANO kydáte špínu na druhou stranu!

Nicméně děkuji za informaci!

:-)

0 0
možnosti
JK

Snad byly tyto volby první vlaštovka. Stále to ale bude složitá cesta. Cesta po ostré hraně, kde každá chyba může být osudová. Pro VásR^.

1 1
možnosti

Nechápu, proč mi osobně vyhrožujete, jak bylo zvykem před Listopadem! :-)

0 0
možnosti
VK

A ještě tu pohádku o Karkulce.;-)

2 5
možnosti
Foto

Souhlasím a sdílím nadêji.

9 1
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 27,79
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!