Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Kéž by měl takovou pravomoc JEDINÝ politik. Za všechno může JEN ten špatný Klaus...Jako vždy, svět je pro některé jen  černobílý.;-O

1 2
možnosti

Nevím, proč Tě to překvapuje. Václav Klaus se postavil do čela změn. Je tedy nositelem všeho dobrého i špatného.

1 1
možnosti
Foto

Nesouhlasím se vším, tak jak je to napsáno, ale karmu máte zaslouženě.

2 1
možnosti
MP

Opravdu jste zakládal ODS?????????

0 0
možnosti

Ano. Ve větší obci. Zakládal jsem ODS jako konzervativní, pravicovou stranu. Bohužel, někteří z nás viděli, kam se tato strana řítí již záhy po založení.

0 0
možnosti
Foto

Zase jeden autor, KTERÝ VÍ, a využívá možnosti kopnout si do VK.

Pominu použití celé řady frází a stále dokola opakovaných nepravd. Mohl byste mi prosím odpovědět alespoň na dvě otázky:

1- Z čeho usuzujete, že by byla privatizace úspěšnější a spravedlivější, kdyby podniky zůstali v rukou (komunistických) ředitelů?

2- Opravdu máte pocit, že naše zdravotnictví je v tak zoufalém stavu, jaký popisujete?

5 1
možnosti

Do Václava Klause bych se nikdy neodvážil kopnout. Byl postaven do čela změn, a svoji práci konal svědomitě. Pro některé z nás.

Nerozumím tomu, co je považováno za frázi a nepravdu. Snažím se o pravdu, jako každý slušný člověk.

Ad 1) Bylo by to morálně a přirozeně normální. Pokud někdo vedl podnik úspěšně, mohl být změnou systému úspěšnější.

Ve zdravotnictví byli lékaři odstaveni z vedení a nemocnice předány do rukou restrukturalizačních kumpánů. Lékaři si svoje "výrobní nástroje" museli od státu koupit, i když většinou neměly prakticky žádnou hodnotu.

Továrny měly být vráceny v restitucích původním vlastníkům, jenže přirození majitelé byli tohoto majetku zbaveni klausovskou restitucí částečné spravedlnosti.

Ad 2) Naše zdravotnictví je v dobrém stavu díky neobvyklému úsilí lékařů a sester. Ale systém financování do toho "zoufalého stavu" nezadržitelně spěje. A systematická péče o rozvrat vztahu mezi lékaři a pacienty tento systém nepřijatelně prodražuje.

0 0
možnosti
AS

A56d13a68m 41S19t57a70v91a

30. 10. 2014 8:51

"...prosadil kontinuitu komunistického práva včetně personálního obsazení justice....":Autore, můžete toto objasnit?  Vždyť justice víceméně spadá do gesce presidenta republiky.

1 0
možnosti

Zákonodárství není až tak v gesci prezidenta.

0 0
možnosti
SN

:-)   Myslím si totéž! K tomuto názoru jsem dospěl několik let po "sametové" revoluci. Všechno  bylo dobře připraveno!  Prognosťák = převážná část budoucí vlády. Klaus, který s Livíí studoval v zahraničí, přitom žádný záznam ve složkách StB. Dlouhý totéž!  Pro mně nepochopitelné! 

    Prostě divadélko pro ty, kteří jsou považování za hloupější.Rozhodně to není konspirační teorie, ale smutná pravda!  R^R^R^

3 2
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,91
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!