Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Především by bylo dobré si uvědomit, že ani premiér Tsipras ani strana Syriza nenesou žádnou vinu na situaci ve které se Řecko před 6 lety ocitlo.

Jaký je výsledek reforem, které byly Řecku naordinovány zástupci věřitelů, zejména MMF a ECB?

- mzdy poklesly o 37 %

- důchody se snížily téměř na polovinu

- propustila se třetina státních zaměstnanců

- spotřeba klesla o třetinu

- Řecko zažilo největší a nejdelší ekonomický pokles od roku 1950 ve srovnání s vyspělými zeměmi

Co k těmto číslům ještě dodat? Celková nezaměstnanost v Řecku stoupla za posledních pět let na rekordních 25%. Třetina tamních obyvatel žije pod hranicí chudoby.

A zadlužení Řecka vztažené k HDP vzrostlo ze 125 na 175%...

Je skutečně tak nepochopitelné, že se Řekům pokračování velmi bolestné a zcela neúčinné léčby nelíbí a že si ve volbách, jejichž legitimitu nikdo nezpochybnil, zvolili ty, kteří slíbili, že výše uvedené hrůzy nebudou dále prohlubovat?

0 1
možnosti

Jistě, Syriza a Tsipras jsou možná nevinní, ale svojí naprosto debilní politikou korunují dílo svých předchůdců.

Proč se Řecko stále propadá do větší chudoby? Proč si stále ještě Řekové žijí nad poměry, pokud se k nim přirovnáme? Dostávají peníze od Evropské unie za plané sliby o restrukturalizaci hospodářství. Nechce se jim. Pak je přece jedinou možností restrukturalizace bankrot!

Takže Tsipras pohrdnul cestou postupné restrukturalizace řeckého hospodářství pod protekcí Evropské unie a zvolil bankrot, výstup z eurozóny, vlastní měnu a bankrot Řecka. Věřitelé přece musí odpovědět: Prosím! Mějte, co jste si sami zvolili...

Je skutečně ještě někdo myslící, kdo si může myslet, že to bude méně bolestivé?

0 0
možnosti
ZH

Teda , né že Tsipras nebyl ničema, ale vy nemáte vůbec páru wo co gou.:-)

0 2
možnosti
JK

Wo co gou nemáte páru spíše Vy. Ale je dobře, že jste pochopil 

alespoň to málo, tj. že pan Tsipras je naprostý ničema. :-)

0 0
možnosti
KV

Nezda se mi, ze znate detailne situaci v Recku a u Merkelove. Ja to neznam, tak ani jednu stranu nehanim.

0 0
možnosti

Zajisté. I tento můj článek je v podstatě kladením otázek. Proč je všechno tak složité, že tomu nikdo nerozumí?

0 0
možnosti
OU
  • Počet článků 646
  • Celková karma 17,42
  • Průměrná čtenost 1073x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!