Diskuse

Titanic narazil

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

No já jsem za mlada sloužil na interně, okresní JIP, 7-8 služeb měsíčně, jeden víkend v kuse,pá,so,ne a ještě 4 všední.Bylo to asi 130 hodin.,5/7?/ let jsem ještě k tomu měl přislužby doma na telefonu jako"starší lékař",také 5-8 měsíčně.

Když jsem zastupoval na obvodě ,tak jsem měl jednu víkendovou službu a 4 všední.

/ 1,5 roku/ K tomu jsem měl ještě jednu službu týdně na RZP, to jsme dostali befelem.Vydržel jsem to 15 let. Nikdy více.Ale dostal jsem bronzovou plaktetu brigády socialistické práce.;-)

Nejhorší je, že veřejnost to bere jako samozřejmost a o těch nočních má zkreslené

představy, víme jaké.

Ano , Titanic se potápí. KarmaR^;-D

1 0
možnosti

Díky za doplněk! Jenže, vážený kolego, to jsme byli mladí, lidé tolik nebuzerovali zbytečně a služby, kdy jsem celou noc nemohl zamhouřit oka, bylo podstatně méně.

A dnes je toho více. Kromě přetěžování odpracovanými hodinami, je tu neochota řádného ocenění studia a nebylo rozpadlé popromoční vzdělávání... :-)

0 0
možnosti
Foto

J71a67n 76A74n84d96r24l23e

27. 4. 2018 0:52

narazil, pravda, dira je velika, ale stejne se obavam, ze kapela tam nahore na palube ještě peknych par pisnicek prida, nez ji to taky dojde...:-(

Vam, doktore R^

1 0
možnosti

Dík!

Adama Vojtěcha bych nepodceňoval, i když zatím setrvává v kolejích sociálního inženýrství bez uvědomění si nutnosti přirozených, svobodných vztahů. Mnohem lepší a přirozenější a efektivnější představu o zdravotnictví má Zdeněk Hřib, ale ten do vlády nepůjde. Jenže v současné konstelaci hvězd se zdravotnictvím nikdo nic neudělá a Titanic musí na dno. Postarají se o to sociální demokrati a komunisti. :-) "Kupředu levá, soudruzi!" :-)

0 0
možnosti
Foto

Turnovská Panochova nemocnice jde též do kytek.

A to je dílem ředitele KN Liberec pana Nečesaného, nyní stíhaného za přijetí úplatku ve výši 23 mil. Kč. Nicméně svůj podíl na tom má i bývalý ředitel PNT ing. Sláma a dr. Hrubý.

Po předchozím převodu PNT na s.r.o. byla jako první zlikvidována porodnice a na její místo přišla LDN (černý humor). Posléze se stala součástí KNL ve funkci dojné krávy, protože se jaksi získané prostředky rozdělují tak nějak divně.

Byla tu zrušena centrální prádelna, která byla výdělečná, protože ještě prala i pro školy a instituce. Nyní se vozí prádlo do Štětí. Jistě ekonomické. Podobně dopadla kuchyně, která také zajišťovala stravu jiným institucím. Dnes se pokrmy (nevalné chuti) vozí z Liberce.

Na jedné straně je nedostatek personálu, na druhé straně nelze nikoho přijmout, neb se nikdo nevejde "do tabulek". Pár výborných lékařů již prchlo.

(Dnešní informace od zaměstnance).

Když jsem slavné zastupitelstva města varoval, že to takhle dopadne, měli mě za kverulanta.

1 0
možnosti

Dík za informace! Do kytek jde jedna za druhou! Ale nemusí to být jen tak, jak to Vy vnímáte, že příčinou je hladový, nevzdělaný manažer, politická funkce. I když ani to nevylučuji.

Já vnímám častější příčinu v tom, že prostě některá nemocnice dostane za léčení zaplaceno a jiná dostane od VZP zaplaceno jen částečně a pak nemá na provoz ani na platy. Ale léčit musí! A tak prodá nezbytnou kuchyni, která jí přináší peníze na provoz, prodá lékarnu, která jí přináší peníze na provoz, prodá autoservis, který jí přináší peníze na provoz, prodá prádelnu, která jí přináší peníze na provoz, a když nemá, co prodávat, a na léčení peníze nejsou, tak jde do kopru!

Záměna porodnického oddělení za LDN není černý humor. Tomu se říká na ministerstvu zdravotnictví zefektivňování zdravotnictví. Když si porodnice na svůj provoz nevydělá, je nahrazena LDN, kde čeká nemocnici další problém: Nedostane peníze na vyšetřování zde uložených pacientů. Důsledkem je, že je pacient přehazován na oddělení, kde je vyšetřování hrazeno.

Proč VZP platí některé nemocnice jen částečně? Říká se tomu "historická platba". Kdo dříve okrádal pojišťovnu, žije si dnes královsky. Kdo dříve VZP neokrádal a šetřil, dnes, když jsou unisono sníženy platby, nemá na provoz!

Podobně je to u ambulantních lékařů! Proč VZP brání v léčbě lékařům pokutami za kvalitní práci, které nazývá eufemisticky "regulačními mechanismy"?

Příčina je prostá! V našem současném komunistickém zdravotnictví dominuje přídělový systém řízený sociálními inženýry bez ohledu na osvobozující, přirozené vztahy. V tom našem komunistickém zdravotnictví nedokážeme odměnit kvalitní lékaře ani kvalitní sestry přesto, že se o to snažíme asi dvacet pět let. Stejně marně, jako komunisti před Listopadem! Tento systém je prostě nefunkční a nekonečně rozhazovačný. Ale peníze nedává tam, kam by měl! O tomto problému píši čtvrt století. Marně. :-)

0 0
možnosti
Foto

Smutná karma za pravdivé sdělení, Bohumíre. R^

2 0
možnosti
MB

Občas píšu, že jsem i působil v DPO, psal směny. Do doby vstupu do EU to fungovalo - Práce více, jako řidičů. Celý chod - postaven na přesčasové práci ! (PC evidence se nevedla). Pamětníci sdělují i přes 900 hodin. Tedy, každý dobrý. EU = Zákonný !!, limit odpočinků, tedy před osobní číslo - 10 = brigádník. Samozřejmě to prasklo, zažil jsem i Inspektorát práce - šetření, (mj. v případě DN - katastrofa zaměstnavatele, únava !). Limit je jasný 416 h ročně + 150 h lze nařídit, dále, jen se souhlasem. Historka řidiče Daňka - Nastoupil jako mladý a 14 dnů - bez přestávky pracoval každý den. Šel a sdělil - Stále pracuji ! Jo, jo, proto jste byl najat. Popsal situaci - IHNED od volantu ODSTAVEN + odpočívat. Vypadá to tak, že MUDr Daněk pracuje stále ! Osobně pravím - Nechápu ! Žádná vyjímka neplatí - Pořád jde o 1 člověka ... V případě excesů, hrozí žaloby, řidiče TIR by zatkli, hned bez licence ! ... :-)

1 0
možnosti

Řidiče TIR by zatkli, protože převáží majetek. Ve zdravotncitví jde jen o lidi. :-)

Znám lékaře, který pracoval až 300 hodin měsíčně. Pod třemi různými osobními čísly pro jednu nemocnici. Pak se mají na ministerstvu zdravotnictví dopočítat, kolik těch lékařů doopravdy mají! :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,90
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!