Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Cílem opoziční smlouvy bylo, aby zde existovaly dvě silné strany, tak jako v GB nebo USA a tím byla zaručena politická stabilita našeho státu.

1 3
možnosti
MK

Jestli nejste ducha mdlého, tak sám rád musíte uznat, že tento záměr se moc nepovedl.

1 0
možnosti
ZJ

Při Vašem věku a vzdělání by bylo dobré nezaujatě posuzovat.

Neustále haněná tak zvaná "Opoziční smlouva" byl rozumný pokus o vyřešení výsledku voleb a návrhu řešení, které by takovým patovým situacím předcházelo.

Od roku 1993 nebyla u nás stabilní vláda a proto nemohl vítěz realizovat to, to nasliboval. Nebo se na koalici snadno vymlouval. Nejvýznačnějším vyděračem byl pan Josef Lux, zvaný pro svou kluznost Had na tři.

Vychvalovaní, nejlepší a neomylní právníci, v čele s Vojtěchem Ceplem vytvořily Ustavu, včetně volebního zákona s poměrným zastoupením, A to přesto, že mohli (spíše měli) vědět, jak a kolik vlád vzniklo u nás v období 1918-1938.

Prvním bodem oné "smouvy" byla otázka tolerance vlády ČSSD druhou nejsilnější stranou ODS

Jedním z dalších bodů vylo vypracování změny volebního systému tak, aby to umožňovalo vznik stabilních vlád. A ne slepenců z jedné silné a několika pidistraniček. Spoluauturem tohoto návrhu byl předseda legislativní rady vlády JUDR. Rychetský. Ovšem, do toho "hodil vidle" světový dramatik. A chtěl pověřit sestavením vlády bratra Josefa Luxe (s podporou Jana Rumla, Ivana Pilipa atd.)

A tak se do vlád dostávají různé spolky, ÚS, Zelení, Věci veřejní. A do parlamentu, pro pár korun další - TOP 09, Starostové a rychtáři, nyní i KDU-ČSL,třeba i Šlachta a Milion kazatelů.

A Vy možná tleskáte.

Svět chce být polosvět a žena položena.

Chleb, hry a vakcínu dj nám o EU.

2 2
možnosti
ZJ

Omlouvám se za několik překlepů a nedoklepů.

Stáří a malá klávesnice udělaly své.

0 0
možnosti
ZD

Vážím si vás dle toho co píšete v popisu sama sebe. Vůbec si ale nevážím vašich názorů. Kdo jiný než lékař mezi lidmi by měl chápat lidskou psychiku, bez ohledu na pozici, kterou ten který zaujímá. Kdo jiný než životem zkušený člověk by měl vidět svět v celé šíři problému, kdy každá akce vyvolává reakci. Vám se problémy vměstnaly do dvou osob, které jsou oba produktem dnešní společnosti, kterou jste - jak píšete - aktivně pomohl zakládat a oživovat. Že jste to s církví a ODS myslel jinak může být i závada na vašem přijímači. Přehnané a nereálné představy o vývoji a budoucnosti lze tolerovat u mladých pubescentů. Pokud dospělí lidé hořekují nad vývojem není hned zjevné, kde je chyba. Jestli v jejich idealistických a tím i nereálných představách nebo ve vývoji samotném.

Všichni - i politici překvapivě - jsou jen lidé. A jako takoví se i chovají. Na vašem místě bych si preventivně naordinoval ostražitost i v těchto dnech, kdy se blížíme k volbách. Abyste se zase - po volbách, které vše změní jak se obecně očekává - neocitl opět ve stejné roli permanentního naříkače na vývojem. Hezký den.

2 1
možnosti
Foto

A znáte někoho lepšího? Přemííat ustavičně minulost je neperspektivní. Ani jedna naše vláda v minulosti se nezachovala tak, aby se stala vzorem pro ostatní. Piráti, ódesáci, lidovci - TOPáci s obhroublou Pekarovou, nebo věčně naježený (jájínek) Okamura? Jeden za 18 - a druhý za 20 -2. Není koho volit. Tak jak pravil ve svém fejetonu Karel čapek: "Každá liška si svůj ocas chválí." Bla, bla bla... Rv

3 6
možnosti
MK

Když nemáte koho volit, tak nebrečte a k volbám prostě nechoďte. Vaše věc.

Já to vidím jinak a koho volit mám.

5 1
možnosti
MK

Máte naprostou pravdu. Až na tu vaši počáteční víru v Babiše s vámi souhlasím a lépe formulovat bych to nedokázal.

1 0
možnosti
MB

Souhlasím. Vyjadřuji se "Ob - den". Politiku neodsuzuji, chápu ji - jako diplomacii - Umění možného, kompromis s dialogem. Služba veřejnosti . Na konci všeho se má objevit užitek. Reformy, nad - generační užitek i osobní příklad projevující se autority. Té je pak možno jim důvěřovat a následovat .

Sděluji s vědomím, že to "Ideálno neexistuje". Počítám s tím, že zúčastnění si polepší. Něčeho zneužijí, podobně vyřknou blbost a vyprodukují omyl. Nicméně ten celkový dojem, a hlavně vystupující výsledky to dokreslí .

Pak tvrdím, stále to své. Tandem Zemana a Babiše, je to nejhorší, co ČR mohlo potkat. Atributy služby mizí, sloužit má veřejnost jim. Současná vláda, je nejméně schopné těleso od r. 1989. Mega rozdíl mezi proklamacemi a realitou ! Snad i sympatické to, že veřejně sdělí : "Na Důchodovou reformu kašleme" ! Člověk by i odpustil bývalé členství v KSC - Stb. Ovšem, kdyby byly výsledky ! Nejsou ! Jako ČR doslova nemáme nic ! Pouze kopec dluhů a keců !

Často píši - ČR ovládly dva gangy. Straky ze Strakovky a ten Hradní. Pravda, kluci od Jeleního příkopu - Mají lepší krytí ! Osobně mne fascinuje trvající podpora. Doposud jsem se ovšem nedozvěděl u obdivovatelů - Jaké osobní vlastnosti by tedy rádi přenesli na svoje děti ... ? :-)

6 0
možnosti
Foto

Ty rozdíly mezi proklamacemi vlády a realitou jsou objektivně dány tím, že vláda nic nemůže, menšinová vláda tím tuplem, a proto jí to nelze vyčítat.

1 3
možnosti
Foto

KarmaR^. Podotkl bych jen pár věcí. Všichni známe ty kauzy? Kdysi jsem se ptal jednoho poměrně renomovaného sociologa právě kvůli oněm kauzám, jak je možné, že lidé volí Zemana jako prezidenta. Odpověděl jednoduše. Zapomněli! Také jsem měl kdysi tendence Babišovi důvěřovat. A zájmy jmenovaného tandemu? Jsem přesvědčený, že se jedná o polomafiánskou praktiku českých oligarchů s koordinačním centrem na Hradě. Korupce ve spolupráci s Východem je mnohem snadnější než se Západem. V kombinaci s arogancí moci se jedná o čistě pragmatickou záležitost. Jsem ve svých textech mnohem agresivnější, Váš text je velmi důstojný a promyšlený.

6 1
možnosti
Foto

Současná politická krize nám klade otázku, co všechno v současné patové situaci můžeme čekat od tohoto tandemu, který chápe svoji moc jako ovládání obyvatel, a nikoliv službu svým občanům

Zdroj: https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765804

Sdělte mi jméno a příjmení jediného současného žijícího politika, který se chová jinak, tedy nechce být znovuzvolen. Nerad to říkám, ale nechtějte po svých spolubližních nemožné.

4 1
možnosti
Foto

Dobrý den pane Řezníku. Vidíte? Zde sám dáváte odpověď proč se stavím ve svých textech proti vládě i opozici. Ukažte mi jméno takového politika.

2 2
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 1080x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!