Diskuse

Sputnik V

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Věcné připomínky na vaše chybné názory se vám nelíbí ?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Pro Vaše moudra ad hominem! :-)

0 0
možnosti
JP

Konečně informace, kde se člověk dozví něco o ověřování vakcín a jejich bezpečnosti. Zatím jsem viděl jen zprávy o mrtvých a postižených po očkování, bohužel tam skoro nerozlišovali vektory a nanotechnologie.

V červenci 2020 pozastavil Evropský parlament a Rada EU platnost GMO legislativy (geneticky modifikované organismy) týkající se vývoje a výroby léčiv proti onemocnění koronavirem. Extrémně se tak zkrátilo několikaleté prověřování dlouhodobých vedlejších účinků nových druhů vakcín a těm, kteří se chystají nechat očkovat v prvních vlnách, nezbývá než doufat v jejich bezpečnost.

0 0
možnosti

Bezpečnost byla několikrát ověřena na vakcínách proti SARS1 i na vakcínách proti koronaviru.

Očkování je dobrovolné.

:-)

0 0
možnosti
BV

Pane Šimku,

světové agentury např Reuters již 20. ledna oznámily, že Rusové oficiálně požádali o registraci vakcíny Sputnik V v Evropské unii

A vy ještě 31. ledna píšete, že "výrobce této vakcíny Sputnik V nepožádal evropskou agenturu o schválení pro Evropskou unii."

Dlouhodobě je uváděna hodnota účinnosti vakcíny Sputnik 94%. Najdete hodnoty od 91% až do 99% v závislosti na skupině osob nebo na autorech, Nikdy se však u Sputniku neuváděla hodnota pod 90%

Vy však tvrdite: "Vakcíny s messenger RNA mají podstatně vyšší účinnost (90-95%) než vakcíny postavené na DNA."

U žádné z vyvíjených covidových vakcín neproběhly standardní zkoušky ani celý proces vývoje a schvalování- vše bylo zrychleno. Ani jedna z již podmíněně schválených a užívaných vakcín neukončila 3. fázi testování. Docházelo k spojování testovacích fází - např Pfizer je dosud ve spojeně 2. a 3. fází. Sputnik již ve třetí.

Nicméně vy s prominutím kydáte stejný hnůj jen na Sputnik.

Kvalitu vakcíny Sputnik uznala i firma AstraZeneca, která navázala spolupráci s ruskýmproducentem s cílem svou vakcínu vylepšit. Dokonce se uvádí, že druhá dávka Astry by měla být přímo ta od Sputniku.

Tvrdíte, že mRNA vakcíny od Pfizeru a Moderny "jsou již dávno vyzkoušené" i když jde o zcela nový u žádné dosud vyvinuté a nasazené vakcíny nikdy nepoužitý princip.

Pane Šimku, i rusofob by měl uvádět pravdivé informace, zejména když jsou snadno dostupné a ověřitelné, jinak vypadá jako .....

5 2
možnosti
JK

Vše neověřitelné dezinformace, pořád dokola, pořád na to budu poukazovat.

2 1
možnosti
JK

Tomu se ale nikdo nediví, a kuli těm důvodům nedivení by měl být dávno z rozhodování odsunut do zapomnění, ale to Hradní группа nedovolí.

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

V současné době je třeba být ostražitý. Aplikace vakcíny mRNA BioNTECH/Pfizer používané v Česku již přináší první klinické zkušenosti.

Vakcína vyvolává u značného množství očkovaných komplikace projevující se hlavně příznaky nemoci Covid 19, což může být pro starší lidi fatální. Sputnik V má v tomto ohledu, zdá se, skóre mnohem lepší, proto by\ měly být podniknuty rychlé kroky pro jeho exploataci v Česku. Eurošunt zřejmě nebyl řádně testován na starších lidech Rv

1 8
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 3
možnosti

Pane doktore píšete „A výrobce této vakcíny Sputnik V nepožádal evropskou agenturu o schválení pro Evropskou unii.“

Dnes v Otázkách Moravce v druhé hodině v čase 13:40 pronáší biochemik Jan Konvalinka, prorektor Karlovy univerzity tato slova: „... naštěstí Sputnik, jak jsem se dočetl minulý týden, minulý týden, už požádal o schválení Evropskou lékovou agenturu ....“

Myslíte, že lže?

Stran Sputniku se týká debata od času 8:50-11:00.

Pokud bude Sputnik schválen onou Evropskou lékovou agenturou, nikdo z debatujících nemá problém.

6 0
možnosti
ZZ

Ten Sputnik je tak trochu červeným hadrem na celou EU.

Předpokládám, že případný schvalovací proces bude prodloužen na tak dlouho, jak jen to bude možné. Navíc je kolem této vakcíny i celkem slušné informační embargo.

;-D;-D;-D

1 3
možnosti
Foto

V dnešní druhé části OVM měl Moravec tři ODBORNÍKY. Ti, m.j., se vyjadřovali i k současným vakcinám proti covidu. Všichni tři zdůraznili, že se nevyjadřují v žádném kontextu s politikou, ale toliko s dostupnými odbornými fakty, a to i o všech uvedených vakcínách, včetně oné ruské. Dovolím si onu OVM druhou část doporučit, a to nejen autorovi tohoto blogu;-)

3 0
možnosti

Sledoval jsem ji, ale nemohl jsem ji bšedlivě sledovat po dobu oběda. :-)

0 0
možnosti
VB

Panu Konrádovi: prosím vás, že by se o vakcínách nepublikovala tak krásná data, která by jasně prokazovala snižování horšího průběhu covid-19? Co jiného víc by mělo převálcovat ty odpírače očkování? Nějak se nic průkazného nepublikuje, protože výzkum. studie probíhaly jen krátce, 3. fáze zcela nedostatečně - a jsem přesvědčena že u všech tří zmíněných vakcín, aspoň to tak vypadá podle dokumentů u americké FDA, britské MHRA a německého RKI: tam spíše zjistíte, co vše zkoumáno nebylo, k čemu data nejsou nebo ne dostatečná, že se řada věcí bude sledovat teprve teď. Například pokud firmy uvedly, že někdo z očkovaných dostal covid-19, pak odborníci (např. v Německu) postrádali zdokumentování těch případů - jak nemoc probíhala.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 5
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 1080x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!