Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J13a75n 32K13u92l61h18e88i97m

11. 4. 2016 19:32

„Zdáse že po šesti letech vstupuje právě do svého posledníhodějství tragikomedie Julínkových regulačních poplatků. ...“Dejme jim šanci udělat tu skutečnou reformu o které píše v TMMUDr Kubek, prezident LK.

Zatímnic nepředstavil. Pokud si reformu organizace a financovánízdravotní péče představuje, jako přidávání peněz, tak bynebylo od věci kdyby sdělil, kde chce peníze brát. Uvědomte si, želidé odevzdají na všech daních státu kolem 80% příjmů.

Současný socialistický systém jenereformovatelný. Pět miliard, které přinesly poplatky bude musetdaňový poplatník zaplatit nějak jinak. Vy jste také byl proti poplatkům.

Častopíšete o přirozených vztazích ve společnosti. Ale přirozenévztahy musí stát na svobodě jednotlivce a na individuálníodpovědnosti. Základem společnosti, které respektují spontánnířád lidské existence, je rodina. Sociální stát byl příčinourozpadu rodinných vazeb. Sociální stát přišel s tím, že se onás bude starat od kolébky do hrobu. K tomu potřebuje peníze ajestliže stát na sebe bere pravomoci, musí je odebratjednotlivcům. Sebrat lidem svobodu.

-Financováníz veřejných peněz nemotivuje klienta k péči o svoje zdraví. Onnáklady nijak nepociťuje. Takový systém nemůže vést k zlepšenízdravotního stavu populace. Cílem zdravotnictví nemůže býtpouze léčba nemocných, ale musí také motivoval lidi k lepšípéči o svoje zdraví.

--Svobodajednotlivce je nedělitelná. Pokud ji chcete vy, musí ji mít iostatní. Stavzdravotní soustavy je výslednicí tlaků a zájmů základníchskupin.Tojest těch, kteří služby konzumují, kteří je poskytují, kteříje financují a kteří o nich rozhodují. Každá z těchto skupinmá své přirozené zájmy, které se do zdravotní soustavypromítají. Kdo má zájem na dobrém zdravotním stavu populace?Farmaceutické firmy, lékaři, stát, lidé samotní?

--Solidarita není hodnota pravicová ani levicová. Je to přirozená vlastnost a existuje i u zvířat. Levicovýnázor vychází zpředpokladu, že všechny chyby společnosti lze odstranit moudrýmirozhodnutími a nařízeními státu.j.

0 0
možnosti
Foto

Pan doktor Kubek je pašák a dosáhl při stzávce maximum možného. Avšak bohužel, mnoho jeho kolegů je fanaticky pravicově orientováno, pak se nemohou divit, že mají malé platy a nechají se opít rohlíkem.

0 2
možnosti

Je to jinak, že? Většina lékařů je orientována levicově a jsou ochotni za své pacienty platit jim léky. Proto jsou jim soustavně snižovány odměny. Oni se nenechávají opít rohlíkem, ale musí mlčet, nikdo jim nepomůže, že?

0 1
možnosti
Foto

Bohumíre, osobně nemám rád Milana Kubka /měl jsem možnost být cca 9 měsíců v celostátním představenstvu ČLK a mohl jsem jej vidět zblízka. Mám k jeho vedení osobní výhrady, stejně jako k jeho charakteru.

Nicméně - Bohuslav Svoboda předvedl neskutečné chucpe, kdy vytýkal Kubkovi transformaci ČLK do odborové organizace s tím, že přišla o všechny logické pravomoce. Nedodal - a to je podstatné - že ty pravomoce byly odňaty právě vládou ODS za protestů ČLK.

Opět se ukazuje zoufalá nevolitelnost ODS, pokud její čelní představitelé místo sebekritiky používají slovník bolševiků nejhrubšího zrna.

Poznámka na závěr: prvním presidentem ČLK byl profesor Štejfa.

3 0
možnosti

Dík, Tomáši, za opravu. Neznám ani začátky ČLK. Tak jsem naivně důvěřoval našim politikům a věnoval se svojí práci.

O představiteli ČLK mohu mít svoji ideální představu. Ale když nic jiného není k mání... Ostatně Milan Kubek se vypracoval v dobrého řečníka a diskutéra, a proto jsem za něho rád. Na vzdory redaktorovým nahrávkám pro Svobodu si převážně dokázal říci své. Jen ten odeesácký podraz na lékařské komoře byl poněkud smazán. Redaktor nedovolil jeho plnou ventilaci. A tak to skončilo hádkou do prázdna.

1 0
možnosti
Foto

Negativní externality produkované zanedbáváním péče o vlastní zdraví jsou natolik devastující pro ostatní jednotlivce, že nutně vedou k prosazení solidaristického modelu i v takových případech, jakými jsou kuřáctví, alkoholismus, nebo požívání drog. Tělesně nejzdravější lidé se nalézají v ústavech pro duševně choré. Můžete si sám zjistit, kolik to stojí.

0 2
možnosti
JR

J38a68n 69R88á41ž

9. 4. 2016 10:37

Dokud je hlásnou troubou lékařů dogmatik Kubek s vrcholně nesympatickým odborářem Engelem, nemůže čekat jak ČLK tak LOK nějakou velkou podporu veřejnosti pro své nátlakové akce.

Ale souhlas s tím, že bez zvýšené spoluúčasti pacientů, se stav zdravotnictví zakonzervuje v současné "nezdravé" poloze, kdy systém všimného a sponzoringu zlepšuje kvalitu péče opět jen pro některé.

4 1
možnosti
Foto

Sám bych řekl, že se obvoďákům zase tak špatně nedaří a těch třicet korun lehko oželeli. Víc mi vadilo zrušení poplatku 100 Kč za nemocniční pobyt. To bylo od ČSSD neodpustitelné svinstvo a za to bych jim přál, aby byli voliči smeteni jako škůdce tohoto státu.

5 0
možnosti
Foto

Jenže po zrušení poplatku 30 Kč jsou čekárny plné a jak mně řekla moje obvodní lékařka, lidé opět chodí k doktoru se jenom vykecat.

5 0
možnosti
PK

"Václavu Klausovi jsem pevně důvěřoval, ostatně jsem i v malém zakládal ODS" vy jste pomáhal Václavu Klausovi,

předlistopadovému členu komunistického Štrougalova Prognostického ústavu pod patronací ruské tajné služby KGB? 8-o:-)

0 2
možnosti

Ano! ODS byla zakládána na desateru konzervativně pravicových tezí. Informace o Klausovi se ke mně dostaly později.

0 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,01
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!